doorgaatervoor.punt.nl
Brieven aan mijn vriendin (4)


24 november 1995

Drie dagen na mijn laatste brief lag ik te puffen in het Adventisten Hospitaal en even later was E er dan eindelijk op 11 november. De eerste brief van mama Door!
Emile is geweldig! M had woensdag gesprek over de verlenging. Horen we in januari. Ik voel me trouwens kiplekker. Mama zijn is leuk.

29 november 1995
We zijn al met E uit eten geweest. Uiteraard bij de Cactus Club. Wil je trouwens het bevallingsverhaal nog horen? Zet tissues klaar, want het is enorm emotioneel.
En daar was hij dan, ik huilde niet eens. Blééf maar naar hem kijken, zo’n mooi kind en dat helemaal van ons. Op zijn wiegje kwam een kaartje met ‘broertje’ en onze achternaam. Ze geven hier het kindje pas een naam na een dag. De volgende dag naar huis, maar je kent de wegen hier en dat voelde niet fijn.

28 december 1995
Op kerstavond ben ik naar de nachtmis geweest op Hato. Ik hoor je denken: Hato? Niet op de startbaan hoor, haha, maar het was in één van de hangars van het squadron. Er was een koor en de scheepsband van de Nederlandse Marine. Veel Nederlanders, de kerkdienst in onze eigen Santa Rosa kerk was vorig jaar wat authentieker.
E is een makkelijke baby, ik sleep hem overal mee naar toe. Hij spuugt alleen onwijs veel.
Eind januari horen we of we mogen blijven. Ondanks dat ik je mis, heb ik het hier heel goed naar mijn zin. Het buiten zijn, de ruimte, mijn baan en alles bij elkaar is het genieten.

29 januari 1996
Vandaag is mijn normale leven weer begonnen. Ik ben weer aan het werk gegaan. Eerst E gedropt om 7:15 uur bij de daycare. Op kantoor was mijn hele kamer versierd met ballonnen en een groot bord ‘Welcome back’. Iedereen kwam langs om te vragen hoe het met me was. Zo ontzettend leuk! Ik genoot ervan. Vanmiddag voor het eerst naar de fysio voor mijn bekken. Gisteren heb ik E ‘gedoopt’ in de Caribische Zee!

21 februari 1996
Gisteren waren we laat terug van Carnaval. Ik ben uitgeput, heb een ontsteking in mijn heup. Iets teveel gedanst misschien. E vond het nodig om ons om 4 uur te wekken vannacht!

18 oktober 1996
Deze week weer naar de kaakchirurg voor de andere kant. Denk aan mij. Het is hier al 3 weken slecht weer; komt door hurricane seizoen in Florida en de Bovenwinden. De Scavengerhunt was geweldig. Opdracht: foto maken van een ezel. Bonuspunt als er een kip bij opstaat. Twee bonuspunten als er iemand op zit (op de ezel, niet op de kip!). Hadden wij dus! Kip gejat bij de kinderboerderij en er kwam net een jongen met een ezel voorbij. Verder veel zoekopdrachten: monumenten vinden en onderschriften noteren. Eerste prijs (ticket Bonaire) ging toch aan onze neus voorbij. Toch weer veel nieuwe plekken op het eiland ontdekt, daar is zo’n tocht prima geschikt voor.

31 oktober 1996
Eindelijk internet thuis! Wanneer krijg jij dat, dan kunnen we mailen? Ben met E bij de kinder-KNO arts geweest. Ze gaan amandelen knippen bij hem.

26 november 1996
Net terug uit Miami. Het was een heerlijke week. E is een zalig kind, ik weet nu precies hoe ik hem kan laten lachen. Dat doet hij graag en veel. Hij is geinig, je zou hem vaker moeten zien. En nu ben ik dus 30. Jee, wat oud!

Reacties

Terrebel op 17-01-2010 10:53
Ongelooflijk niet, dat er een pré-internet tijdperk is geweest...Leuk ook voor E, die verhalen rond de geboorte. Kan ik mij zo indenken.
kwangie op 17-01-2010 11:04
Ik mis het briefjes schrijven eigenlijk wel. Zeker nu jij laat zien hoe waardevol dat eigenlijk allemaal is! Ik heb nog een grote doos in de rommelkast staan met briefjes van vriendinnetjes...
 
Ga toch maar weer postzegels en kaarten halen. Is bijna net zo snel als mailen, toch?
doorgaatervoor op 17-01-2010 11:08
@Terrebel; kun je je nu idd nauwelijks meer voorstellen. E vindt het heel leuk om al die verhalen te lezen. 'Mama, je was een feestbeest!' concludeerde hij. En dat klopt haha.
 
@kwangie; ik schrijf best regelmatig een kaartje. Brieven eigenlijk nooit. Post is leuk om te sturen en te ontvangen.
expecting op 17-01-2010 11:30
Nu moet ik helemaal op vakantie naar de Caribbean, want ik heb Nova nog niet "gedoopt" in de zee... Dat doen ze op Saba dus ook nog steeds ;) En een scavenger hunt deed ik ook ooit op Saba, voor de Chippie Challenge (werd georganiseerd door Chippie/telecom provider) Wij wonnen de voorrondes op Saba wél (wij hadden als enige team een russisch woordenboek, haha) en mochten daarna strijden op de andere eilanden/ We vielen de eerste ronde al af, hahaha. (was samen met glenn die ik gister op de vakantiebeurs zag.) Ik moet gewoon effe zelf een logje schrijven, want nu ben ik jouw reactiebox aan het vervuilen met al deze info, maar hopelijk vind je dat niet erg ;)
nicolekebolleke op 17-01-2010 12:17
Ik moest zo lachen om je laatste zin, haha. Mooi om te lezen. Leest M ze ook?!
doorgaatervoor op 17-01-2010 12:26
@expecting; leuk he, zo'n Scavengerhunt, ik heb er veel plekjes door leren kennen.
 
@nicolekebolleke; haha, ja dat vond ik toen dus ook oud. Nu heb ik weer een nieuw referentiekader haha! M leest ook ja, en we lachen ons rot om al die verhalen van toen. Gisterenavond nog wat brieven samen gelezen, dikke pret!
 
 
francky op 17-01-2010 12:37
pré internet, doet me denken aan préhistorie. Ongelooflijk dat dit nog maar iets meer dan 10 jaar geleden is. Wie kan er nu mails en sms wegdenken ?
Toaske op 17-01-2010 13:33
Je maakt wel een grote sprong van februari naar oktober, maar goed, het werd dus een verlenging.
Die opdrachtvan die ezel en die kip is geweldig!
denise v B op 17-01-2010 13:58
ha.... zalig, wat leuk die oude brieven en verhalen!
Kun je nu nog heeeeeerlijk van nagenieten!
 
Sterkte bij de 'slager', je bent al vaker onder 't mes geweest...
hou moed, komt allemaal goed!
X Denise
Brigitta op 17-01-2010 19:10
Wat een mooie verhalen! Moet bijzonder zijn om allemaal terug te lezen.
 
Kleine hint, in de eerste alinea staat de naam van E een keer voluit gespeld, aangezien je het verder steeds over E hebt is deze er vast tussendoor geglipt;)
Redstar op 17-01-2010 20:55
Jij bent heel wat bij de kaakchirurg geweest heb ik het idee :-) En Miami wilde ik vroeger altijd naar toe, maar nu toch niet meer eigenlijk
MartijnS op 17-01-2010 23:22
Die kaakchirurg blijft maar terug komen in je leven nietwaar?

Saba vond ik ook echt prachtig, wil er snel weer een keer naar toe!
baasbraal op 18-01-2010 00:39
Heerlijk om al die verhalen te lezen van pril moedergeluk. Ik moet zeggen dat ik wel blij ben met het mail-tijdperk. Ik was altijd een abominabele schrijver. Veel te omslachtig, moet je weer postzegels en enveloppen hebben en alles op de post doen, lastig! Maar het is wel leuk om te lezen.....
Door op 18-01-2010 08:54
@francky; dat het nog maar ruim 10 jaar geleden is he!
 
@Toaske; mijn zoon is in die tijd heel veel ziek geweest, ik schreef toen een stuk minder.
 
@denise; dank voor je support, schat
 
@Brigitta; ik weet het, maar ik dacht ik noem één keer de naam. Toch bedankt voor het opmerken!! Attent van je.
 
@Restar; Miami is een geweldige stad vind ik. Van alles wat.
 
@MartijnS; moet je zeker doen. Ik heb nog veel meer reistips voor je :-)
 
@baasbraal; ik nam alle brieven mee naar mijn werk en dan werden de postzegels van mijn salaris ingehouden en de postkamer zorgde voor verzenden. Ideaal!!
cathleen op 19-01-2010 15:14
Hopi sterkte awe na e kaakchirurg.
Hopi leuk e verhaal nan pa lesa.
Leuk cu bo kasa tameb ta lesa nan
Je bent veel plekken geweets op reis lees ik.
Hopi great .
Liefs Cathleen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl