doorgaatervoor.punt.nl
Een uitnodiging
Gisteren zat er bij de post een kleine, witte enveloppe. Meestal kan ik uit het handschrift meteen opmaken van welke vriendin ik post heb. Wij zijn namelijk dol op kaartjes sturen naar elkaar. Maar op deze enveloppe zat een getypte adressticker. Bovendien was het niet alleen aan mij gericht, maar ook aan mijn betere helft.

Het bleek een uitnodiging te zijn voor een feestje van de collega van mijn echtgenoot. Een collega die ik niet ken, maar waar ik wat over weet. Niet omdat mijn lief een roddelkont is, verre van dat zelfs, maar omdat zij degene is die naar Curaçao gaat emigreren. Juist ja, waar wij ook hadden kunnen zitten.
Het was een vrolijke uitnodiging, waarin wel vier redenen voor een feestje werden genoemd: twee verjaardagen, de emigratie en als klap op de vuurpijl gaat het stel nog trouwen ook!

Even keerde ik terug in de tijd: in de nazomer van 1992, toen wij een uitnodiging naar onze familie, vrienden en collega’s stuurden. Wij gaven een afscheidsfeest in een grand café. Het was fantastisch en ook weer niet: lieve, ontroerende toespraken, een mooi lied en te gekke cadeaus, maar ook het besef dat we leuke mensen zouden missen. We gingen naar huis met een hangmat, een parasol, een cursus Papiamento, kilo’s drop, Hollandse klompen en heel veel mooie herinneringen aan het feest. Op het einde namen we afscheid en vriendin J en ik hebben allebei de foto, waarop we elkaar met uitgelopen mascara in de armen vallen, bewaard. We huilden tranen met tuiten!

Ik bedenk me hoe deze vrouw zich nu moet voelen: opwinding over het vertrek, uitkijken naar wat er komen gaat, hoe hun kleine kindje het zal beleven en of haar man zijn draai zal kunnen vinden. Haar baan is inmiddels rond, we hebben haar voorzien van alle informatie die ze wilde hebben. We hebben de naam doorgegeven van een bevriende makelaar op Curaçao, hopelijk kan hij wat voor hen betekenen. Ik voel bijna zelf weer de spanning van de laatste weken. Bij alles wat je doet, denken: dit doe ik nu voor het laatst, voordat ik vertrek. Het woord vertrek speelt telkens door je hoofd. En dan komt het moment dat je niets liever wilt dan in dat vliegtuig zitten. Alles is geregeld, van iedereen is afscheid genomen en dus is het tijd om te gaan.

Ik zie mezelf nog door het poortje lopen op Schiphol. Tranen prikten achter mijn ogen, maar ik had ook een bonzend hart van opwinding. We gingen! We gingen! Het werd een bijzondere fase in ons leven. Terwijl ik nadenk over een passend cadeau om mee te nemen naar dit feestje, hoop ik dat zij het net zo naar hun zin zullen hebben als wij, daar op dat zonnige eiland! Misschien moet ik de tip van een gastenverblijf nog even op het begeleidend kaartje zetten
J.

Reacties

Madelief op 12-03-2010 12:31
Ik denk dat er massa's herinneringen boven komen drijven deze dagen en tijdens het feestje. En stel je voor dat jullie weer waren gegaan....dan had je op dit moment misschien wel weer je koffers staan pakken!
nicolekebolleke op 12-03-2010 12:37
Lijkt me gek. 
Dat je nu naar een feest gaat wat ook de jouwe had kunnen zijn. Maar, je hebt in elk geval mooie herinneringen!
doorgaatervoor op 12-03-2010 12:47
@Madelief; nou zeg dat! Maar het is goed zoals het is. Ik pak mijn koffers nog wel een keertje:-)
 
@Nicolekebolleke; ja, best maf, maar ook wel prima hoor!
Natasja op 12-03-2010 13:04
Da's inderdaad nogal confronterend (hoewel dat woord een beetje een negatieve lading heeft en dat in dit geval helemaal niet zo bedoeld is). Denk je nu: het is goed dat wij het niet zijn of kriebelt het nu toch een beetje?
baasbraal op 12-03-2010 13:19
Je hebt een beslissing genomen en dat is dat! Voor haar geldt hetzelfde. Je kunt van te voren niet weten wat je te wachten staat, zowel voor de vertrekkers als de gaanders. Misschien ga jij hier thuis een veel spannendnere tijd tegemoet dan zij daar! Ik herken heel erg wat jij schreef. Dan komt er een moment dat je denkt: "We gaan, We GAAN!!" en dat het goed is.....
♥ Inge ♥ op 12-03-2010 13:23
Heel bijzonder! Hoelang hebben jullie op Curacao gewoond? Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar jij kan ze vast een handje helpen met idd de mooiste plekjes te tonen!
doorgaatervoor op 12-03-2010 13:50
@Natasja; het zal altijd kriebelen; een deel van mijn hart ligt daar. Dat geldt ook voor mijn lief. Maar het is goed zo.
 
@baasbraal; ik dacht al dat jij het zou begrijpen, je hebt het immers zelf meegemaakt. Dat kunnen we toch maar mooi zeggen! Is toch bijzonder.
 
@Inge; Graag!! Ga je er naar toe? Vertel!!
MartijnS op 12-03-2010 14:05
Ik kan het me ook nog goed herinneren. Eigenlijk wilde ik helemaal geen feestje geven voor mijn afscheid maar heb het toch maar gedaan omdat het 'moest'.
 
Toen ik er naar toe ging had ik er helemaal geen zin in, het betekende afscheid nemen namelijk. Toen ik eenmaal wegging vond ik het fantastisch en was ik blij dat ik het had gedaan.
doorgaatervoor op 12-03-2010 14:31
@Inge2; ik las 'ze' voor 'we'. sorry.
 
@MartijnS; tja.. afscheid nemen is part of the deal he? Hoe is het met je?
MartijnS op 12-03-2010 14:36
Ach, mag vandaag weer afscheid nemen van mijn ouders. Echter is het vandaag wel de aller laatste keer aangezien ze weer terug gaan naar Spanje vandaag. 
 

mammalien op 12-03-2010 15:02
Volgens mij zou je zelf toch stiekum ook wel weer een keertje willen???
Elise op 12-03-2010 15:14
Wat een fantastische ervaring gaan zij opdoen .. kan mij voorstellen dat het gaat kriebelen bij jou. Nooit terug geweest voor een vakantie ?
 
Groetjes Elise
Renske op 12-03-2010 17:25
Leuk dat je uitgenodigd wordt voor het feestje. Kan me voorstellen dat het inderdaad ook wel een beetje met dubbele gevoelens is, ook al is het voor jullie op dit moment goed. Succes met het bedenken van een leuk cadeau en ook alvast heel veel plezier gewenst op het feestje!
doorgaatervoor op 12-03-2010 17:33
@MArtijnS; heb je gemaild
 
@mammalien; niet stiekem; ik ben daar heel open over. Heb er laatst nog over gelogd. Maar het is nu niet handig ivm de (opleiding van) de kinderen.
 
@Elise; jawel in 2007 voor 2 weken. We willen weer, maar dan langer. Bijv. in de zomervakantie. Niet dit jaar hoor.
 
@Renske; cadeau moet ik nog bedenken. Zo'n cursus is wel heel leuk.
Terrebel op 12-03-2010 19:00
Wat heerlijk om je hart te kunnen volgen! OT: Leuk dat je weer even langskwam. Toevallig net toen ik een vers "verhaaltje op vrijdag" publiceerde... Fijn weekend!
Toaske op 12-03-2010 20:09
Mijn oma zei altijd dat je moet vieren wat je kunt. Alles is reden voor een feestje. En deze mensen hebben een boel redenen voor een feest! Lijkt me superspannend allemaal, maar echt helemaal niets voor mij.
doorgaatervoor op 12-03-2010 20:47
@Terrebel; hoop dat het nu afgelopen is met het niet kunnen reageren bij jou. Heb wel trouw gelezen hoor!
 
@Toaske; maar goed dat we allemaal verschillend zijn!
Cisca op 12-03-2010 21:00
Pfoe, ik krijg al kippenvel van het lezen van dit logje. Omdat het natuurlijk allemaal erg herkenbaar is...
Yet op 12-03-2010 21:09

Ben blij dat je koffers nog op zolder staan!

Nicolette op 12-03-2010 21:18
Mooi Door! Jullie hadden het kunnen zijn, maar voor nu was dat geen optie. Wie weet, ergens... ooit... eens... zullen jullie ook weer op Schiphol staan met dezelfde kriebels omdat het eindelijk weerzover is...
doorgaatervoor op 12-03-2010 22:57
@Cisca; jij weet inderdaad hoe dat voelt.
 
@Yet; schat, ik had jouw koffers er ook bij gezet hoor. Tot morgen!
 
@Nicolette; wel ja, komt goed. Onze tijd komt wel weer.
Joeltje op 13-03-2010 20:28
Apart ja, zo'n feest dat ook het jouwe had kunnen zijn. Vergeet je trouwens mijn feestje ook niet? *is even heel egoïstisch haha*
Yvonne op 15-03-2010 14:24
Hoe herkenbaar. Ook ik denk bij veel dingen die ik doe: 'dit was de laatste keer', maar dan in omgekeerde richting wantover een paar maanden remigreren wij na vier jaar inDenemarken te hebben gewoond.
 
doorgaatervoor op 15-03-2010 15:21
@Joeltje; ik heb die zaterdag en die zaterdag ervoor hele dag cursus op school tot 17:00 uur... we mailen er nog over.
 
@Yvonne; welkom! En ook weer welkom in Nederland haha! Ik ga je log eens lezen, want ben dol op andere landen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl