doorgaatervoor.punt.nl
Een nieuw land


Per vandaag zijn de Nederlandse Antillen verleden tijd. Het nieuwe land Curaçao is daar. Natuurlijk voeg ik een nieuw land onmiddellijk toe aan mijn reislijstje. Ook al stond het er al lang op..
Ik las emoties bij vrienden op Curaçao, ik hoorde over de feesten, ik checkte het internet over de toespraak van Gerrit Schotte, de nieuwe premier. ‘Samen vormen we het land, met 160 nationaliteiten’ sprak hij in zijn regeerprogramma. Ga d’r maar aan staan.
Ik ben benieuwd wat de toekomst mijn zo geliefde eiland zal gaan brengen. Ik wens dat de ontmanteling de mensen op Curaçao geluk zal brengen.
Dat zij in vrijheid en veiligheid een mooie toekomst tegemoet gaan.

Mijn oudste zoon is een Yu di Korsou, een kind van Curaçao:Maar wat is een Curaçaoënaar? Wie ben je dan? Dat is een vraag die maar weinig mensen kunnen beantwoorden. Want met zoveel nationaliteiten op een klein eiland is het moeilijk om te bepalen waartoe je behoort. Maar dat je geboren bent op een eiland, waar je ouders een nieuwe weg insloegen, waar je altijd op je blote voetjes in de zon speelde, dat is bijzonder.

Net als Casaspider zeg ik: Curaçao, mi ta stimabo!*.

Mooi filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=9IFaisGsepg

 

*Curaçao, ik hou van je


Reacties

CasaSpider op 10-10-2010 19:01
Mooi geschreven, Door. Onze Diana (4) is ook op Curacao geboren. Ze is er maar wat trots op.
baasbraal op 10-10-2010 19:06
Prachtig stukje Door, en wat een prachtige foto!! Ja, ik kan me helemaal voorstellen dat het wat weemoedige gevoelens teweeg brengt..... Moet je nagaan: ik wist het nog niet eens. Ik ben verstoken van alle nieuws. Gelukkig vangc ik het een en ander op via de blogs van diverse mensen.......
Rob Alberts op 10-10-2010 19:09
Leuk om fier de vlag te zien wapperen.
Vrolijke groet uit Amsterdam-ZuidOost
PS1: leuk hoe eenieder op een andere wijze over dit nieuw blogt.
Toaske op 10-10-2010 19:58
Wat een superschattige foto. Heerlijk zeg, altijd op blote voeten!
doorgaatervoor op 10-10-2010 20:14
@casaSpider; daar mag ze ook trots op zijn! En jullie op haar.
 
@baasbraal; wie heeft er nog meer over gelogd behalve Casaspider?
 
@Rob Alberts; ja, sommige logjes gaan op de politieke achtergronden in, dit is wat luchtiger. Just like me:-)
 
@Toaske; lief hè, is ruim 14 jaar geleden...
inge op 10-10-2010 23:26
wat een lekker ding =) had een vriendje die daar ook jaren heeft gewoond met z'n ouders, als ik die foto's van vroeger zag, werd ik altijd een klein beetje jaloers..
baasbraal op 10-10-2010 23:33
@Door: Met 'het een en ander' bedoel ik allerlei soorten nieuws, niet alleen over Curaçao... Zo las ik ook in de blogs over Anthonie Kamerlingh, want dat wordt hier in Zweden natuurlijk niet bekend gemaakt.
janine op 11-10-2010 09:27
Ja, heel bijzonder. Ik kan me goed voorstellen dat dat voor jullie nog veel specialer is... wat vindt Oudste ervan dat hij een Yu di Korsou is?
 
Het kwam voor mij ook een beetje als verrassing: ik wist wel dat er plannen enzo in die richting waren, maar wist de precieze overdracht enzo niet. (de Duitse media berichtten er ook niet over, maar goed dat ik zo nu en dan op wat sites van Nederlandse kranten kijk)
expecting op 11-10-2010 19:44
Ik heb er ook echt de hele dag aan moeten denken. Aan Saba dan he. Met mijn half Sabaanse kindje. Geboren in Nederland, maar verwekt op Saba. In oktober 2006, toen het een dag of 3 aan een stuk door hard regende. Maar dat terzijde. Ik was op Saba toen gestemd werd in het referendum voor deze constructie. de enige realistische keuze van de drie opties en dus eigenlijk geen keuze. En zo voelen mensen ze zich daar ook. Alsof ze geen keuze hebben. En dus nemen ze ook geen verantwoordelijkheid. Vrienden van mij zeiden daar steeds 10-10-10, we zullen het wel zien. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat op Curacao is, ik kan me voorstellen dat voor dit grote eiland, t toch allemaal heel anders voelde.
Repel op 12-10-2010 21:07
ik moest al aan je denken rond de berichtgeving: ik hoop dat het jouw geliefde eiland goed zal vergaan!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl