doorgaatervoor.punt.nl
U bent gewaarschuwd
Kijk, dat light gedoe van gisteren, dat doe ik niet elke dag hoor. Dat u zich niet ongerust maakt. Vandaag bijvoorbeeld, kieperde ik een heel bekertje slagroom door mijn recept. En ook nog heel veel spekblokjes. Het was niet echt wat je noemt een Dr. Frank of Sonja maaltijd (hoewel ik eigenlijk geen flauw idee heb hoe dat er uit ziet). Maar het was werkelijk goddelijk. Misschien maakt u dit zelf al jarenlang, en vindt u dit enorm 1972, maar voor mij was het op deze manier nieuw.
Ik had vandaag twee mee-eters en serveerde er daarom een stokbroodje met kruidenboter en een schaal groene salade bij. Dat was maar goed ook, want de schaal tagliatelle carbonara was in een mum van tijd leeg. Oh, u wilt weten hoe u dit op tafel tovert? U bent gewaarschuwd, het is onwijs lekker. Komt ie:

2 eieren, 1 beker slagroom, 50 gr Parmezaanse kaas, 50 Pecorino kaas (alles geraspt), zwarte peper, 1 zak tagliatelle all’uovo, 2 el olijfolie en 250 gr gerookte spekblokjes.

Klop de eieren los met de slagroom. Voeg 1 el Parmezaanse kaas, 1 el Pecorino en wat zwarte peper toe.
Kook de tagliatelle, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af, maar vang kookvocht op. Bak de spekblokjes (in een grote wok of een hapjespan) in de olijfolie met nog wat peper. Voeg een soepopscheplepel kookvocht toe, de tagliatelle, het slagroommengsel en nóg een lepel kookvocht. Alles goed doorroeren, beide geraspte kazen erover en klaar was Door.

Oh ja, en als u dan alles bij Appie haalt, kunt u de voetbalplaatjes gewoon naar mijn zonen sturen.



Reacties

Francis op 16-02-2011 21:39
*kwijl*
op 16-02-2011 21:57
Normaal ben ik een stille meelezer van je, maar wil nu toch een keer reageren. Heb namelijk nog een aanvulling op je recept. Voeg op het laatst verse selderij toe. Wij doen er naast de spekblokjes ook nog Kipfilet er door. Erg lekker! O ja, en mijn man is chef-kok, dus zeg niet zomaar wat ;-)
sanneke op 16-02-2011 22:03
Ik maak 'm meestal zonder de slagroom, maar met eigeel. Maar deze variant klinkt ook erg lekker. En dan met selderij en kipfilet er bij... jumjumjum!
doorgaatervoor op 16-02-2011 22:22
@Francis; precies!
 
@anoniem; welkom hier en dank voor je aanvulling. Ik ben alleen niet dol op anonieme reacties... zou het leuker vinden als je je naam noemt.
 
@sanneke; maar laat jij het eiwit dan weg?
Toaske op 16-02-2011 22:34
Klinkt goed. En welke wijn drink je hier dan bij?
doorgaatervoor op 16-02-2011 22:55
@Toaske; ik drink nooit wijn bij het avondeten, als ik 's avonds een wijntje drink, dan nooit voor 21.30 uur. Maar ik zou denken een droge witte wijn. Althans dat is mijn voorkeur.
Ina op 16-02-2011 23:16
Hierbij mijn naam. Kwam ooit via nicolekebolleke hier terrecht. Je hebt een leuke schrijfstijl! Groetjes vanuit een oude Hanzestad.
Cisca op 17-02-2011 02:08
Waaaattt? Nooit wijn bij het eten? Meid, je weet niet wat je mist! Of misschien wel, maar wil je het daarom niet... :-)
doorgaatervoor op 17-02-2011 07:30
@Ina; Leuk!! Dankjewel! Zwolle?
 
@Cisca; ik drink alleen wijn als we uit eten zijn of in de vakantie. Ik wil de kinderen niet het voorbeeld geven om al om 18:00 uur alcohol te drinken. Bovendien moet ik bijna altijd na het eten nog rijden naar/van trainingen.
Nicolet op 17-02-2011 08:42
nee niet aan mij besteed. Ik weet dat het lekker is, maar ik lust het 1 keer en dan de komende 10 jaar niet weer!
Jenni op 17-02-2011 08:48
Ik heb alleen nog niet door hoe ik het handigst dat bekertje slagroom moet raspen....
doorgaatervoor op 17-02-2011 10:35
@Nicolet; hoezo niet?
 
@Jennie; grapjas:-)
Singlemam op 17-02-2011 14:26
Nu lust ik zelf geen kaas of slagroom maar de kinderen zijn er wel gek op.
Ik denk dat ik dit komende week maar eens op het menu ga zetten, ik denk dat ze het heerlijk gaan vinden. Ik doe dan wel wat van de selderij van de man van Ina er door heen voor de groene vitamine.
Die kinderen van mij gaan blij met me zijn. En dan haal ik wel iets uit de vriezer voor mezelf :)
 
doorgaatervoor op 17-02-2011 14:50
@Singlemam; jij lust geen kaas? M'n zwager ook niet. Ik lust álle kazen, ben er dol op. succes met het recept.
inge op 17-02-2011 18:47
helaas, ik lust geen kaas..
Ina op 17-02-2011 21:23
Kampen, gezelligste stadje aan de IJssel!
op 18-02-2011 10:06
Een heerlijk basic recept, en daardoor tijdloos. Maar wij gebruiken  60 ml crème fraîche ipv slagroom, en dan met 4 eieren en nog een gesnipperde ui erdoor.
 
 
Groetjes Siska
sanneke op 18-02-2011 19:11
't Leek Nisse lekker om op zijn verjaardag te eten, dus maak ik je recept. Mét bleekselderij en gerookte kipfilet.
Ina op 18-02-2011 20:22
@sanneke wij gebruiken bladselderij! Maar misschien is het met bleekselderij ook lekker ;-)
doorgaatervoor op 19-02-2011 09:14
@inge; geen kaas??? hoe is het mogelijk.
 
@sanneke;maar dan laat je de spekjes weg neem ik aan? Lijkt me anders zoveel?
 
@Ina; hoeveel bladselderij ongeveer bij bovengenoemde hoeveelheden? Leuk jou op mijn log te hebben trouwens!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl