doorgaatervoor.punt.nl
Natte sokken
Toen ik op Curaçao woonde en werkte, was het gebruikelijk om een nieuwe collega (meestal uit Europa) te helpen verhuizen. Over het algemeen deden de vrouwen dat, omdat zij niet buitenshuis werkten. Ze kregen immers geen werkvergunning. Ik was de uitzondering op de regel, omdat ik in Nederland bij hetzelfde bedrijf werkte als waar mijn lief voor werd uitgezonden. Zijn collega’s waren dus ook die van mij.
Ik leerde op die manier een stel kennen uit Nederland en hielp toevallig, omdat ik een vrije dag had, bij hun verhuizing. Met de man had ik al op kantoor als collega kennisgemaakt en nu leerde ik dan ook zijn vrouw kennen. Een gezellig, ondernemend, jong stel. Het ‘klikte’ zogezegd.
Het leuke van helpen bij een verhuizing, is dat je een aardig idee krijgt van hoe mensen zijn. Je kunt aan de hand van meubels, spullen, schilderijen etc. je een beeld vormen.
Ze leken mij creatief en origineel. Later bleek dat helemaal te kloppen.

Toen wij na bijna zeven jaar repatrieerden naar Nederland, kozen zij voor Brussel.
We verloren elkaar een beetje uit het oog, maar dankzij Facebook, kerstkaarten en af en toe een mail bleven we van elkaars leven op de hoogte. Zij kregen vier kinderen, wij drie. We bezochten hun eens tijdens een vakantie in hun idyllisch gelegen huis even buiten Brussel; een door hen zelf compleet verbouwde pastorie. Nog steeds is hij werkzaam bij hetzelfde bedrijf als mijn betere helft.
Zo kwam het, dat lief van de week werd geattendeerd op een kinderboek dat is geschreven door onze vriend uit Brussel.

‘Als werkende ouder van vier kan ik slechts met veel moeite aan mijn kinderen uitleggen wat mijn professionele activiteiten omvatten. Je kunt wel vertellen dat je een bureau hebt, een computer en een telefoon, en ook dat je met collega's samenwerkt aan projecten, bedrijven helpt bij het verbeteren van hun werking en daarbij allerlei interessante mensen ontmoet. Maar dan nog blijft het groter geheel erg abstract. Ik wilde met het verhaal rond Bente kinderen van ouders met een kantoorbaan op een leuke manier inzicht geven in het werkleven van hun mama en papa.’ aldus Guido.

Het boek heet ‘Natte sokken’, en gaat over Bente. Bente heeft een plan. Een groots plan. Samen met Wout en Nathalie richt ze een bedrijf op om eenzame sokken een nieuw leven te geven. Fred, een collega van haar papa, leert haar alles wat ze moet weten: Wat zijn investeerders? Hoe komt ze aan geld? Wat zijn concurrenten? Maar er is meer. Het bedrijf waar Bentes vader werkt, dreigt verkocht te worden en haar vader moet zijn werk aan een levensreddend medicijn stopzetten. Bente blijft niet bij de pakken neerzitten en samen met haar vrienden probeert ze het medicijn van haar vader te redden. Maar dat is niet altijd zonder gevaar.


Een meeslepend en superspannend verhaal dat bewijst dat het bedrijfsleven lang niet zo saai is als het soms lijkt. Voor alle kinderen vanaf 11 jaar, die ook wel eens willen weten wat hun vaders en moeders overdag op kantoor eigenlijk doen.

Ik vond het weer typisch iets voor Guido om zoiets te schrijven. Erg leuk!
 

 

Reacties

Toet op 29-03-2011 16:40
Leuk!
Toaske op 29-03-2011 18:49
Oh, dit boek is iets voor de dames hier. Met name oudste die vindt mijn baan maar supersuf. De hele dag op zo'n kantoor achter een bureau. Leuk!
sterrestraaltjes op 29-03-2011 18:59
Toen ik het titeltje las van je logje, kreeg ik al kippenvel! Lol
Nicolet op 29-03-2011 19:20
lijkt me super leuk!
baasbraal op 29-03-2011 23:04
Wat hebben sommige mensen toch leuke ideeën hè? Hoe verzin je het, zou je zeggen. Ik ben een van die mensen die kantoorbanen erg saai vinden (sorry Toaske). Misschien moet ik het zelf eens lezen......
Diana op 30-03-2011 08:08
Het klinkt als een enorm avontuur. Bijna jammer dat Uk nog iets te klein is ;)
Marja op 30-03-2011 09:39
Een super origineel idee. Helaas staat het boek nog niet bij onze bieb.
doorgaatervoor op 30-03-2011 09:46
@Toet; ja!
 
@Toaske; kopen dus:-)
 
@sterrestraaltjes; welkom hier!
 
@Nicolet; ja hè!
 
@baasbraal; ja, doe dat! Jammer dat kantoorbanen zo'n stoffig imago hebben, het kan namelijk enorm boeiend zijn.
 
@Diana; boeken kun je ook voor de toekomst kopen:-)
 
@Marja; bij bol.com kun je het bestellen
ChoCho op 30-03-2011 13:11
Als ik het in de bib zie, pak ik het eens mee ;-)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl