doorgaatervoor.punt.nl
Acquisitie door therapeuten n.a.v. dit logje wordt niet op prijs gesteld
Vandaag hoefde ik maar een paar uurtjes te werken. Voor mij lag een zonnige dag. De koffiedate met twee vriendinnen was de dag ervoor afgezegd wegens een ziek kind van vriendin1. Kan gebeuren, niets ernstigs gelukkig, maar niet handig als zo’n mannetje met koorts naar het gekakel van drie, eh.. nogal drukke vrouwen moet luisteren.
De dag lag dus leeg en zonnig voor mij, like I said.

Ik spurtte op mijn fietsje naar huis, maakte onderweg nog even een pitstop bij de bakker en begon thuis meteen te strijken.
Toen dat na een kwartiertje klaar was, zoog ik het huis vanaf de zolderkamers naar beneden, daarbij de trappen niet vergetend.
Vervolgens sopte ik de hele badkamer uit, nadat ik een was in de machine had gestopt en de was die daar in zat in de droger liet verdwijnen.
Ik zeemde de ramen van de badkamer, poetste de spiegels weer glanzend en ruimde drie laden op. En passant verschoonde ik het bed van jongste en nam meteen een stapeltje boeken mee naar beneden. Boeken waar de school gisteren in de nieuwsbrief om vroeg.
Ik ruimde de vaatwasser in en zette ‘m aan, intussen maakte ik keuken schoon.
Toen ook de toiletten waren gedaan (ik deed zelfs het plafond) en zelfs de garage (!) was gezogen, mocht ik van mezelf even lunchen met de zonen.

Nadat zij weer richting school vertrokken waren, zat ik even alleen aan de keukentafel.
Ik bedacht mij, dat ik mij zorgen maakte. Niet over mijn nogal neurotische schoonmaakwoede van die ochtend als reactie daarop, maar over andere dingen. Zaken, waar ik hier niet verder op in ga. Geen zaken van leven of dood, dus u hoeft geen kaarsjes op te steken of mij in uw gebeden te verhoren.
De zorgen zullen wel weer over gaan, alles komt immers altijd goed. Althans, dat is mijn levensmotto. En in de tussentijd, blinkt mijn huis.
Ik keek nog eens naar buiten, en bedacht me, dat het wellicht goed zou zijn om de middag met een boek in de tuin door te brengen.


Reacties

CasaSpider op 08-04-2011 14:58
Schoonmaken als afleiding of vlucht is beter dan naar een fles sterke drank grijpen. Immers, het huis knapt er nog van op ook. Toch is er soms ook tijd nodig om de gedachten even te ordenen. Het weer werkt mee. Geniet ervan in de tuin en verder veel wijsheid. Hartelijke groeten, CasaSpider.
Marja op 08-04-2011 16:25
Ach, deze "therapie" was in elk geval zinvol voor het huis. Persoonlijk zou ik liever in de tuin tekeer zijn gegaan. Ik hoop dat je zorgen snel oplossen. Fijn weekend.
Cisca op 08-04-2011 17:16
En hoe denk je over acquisitie door mama's die ernstig behoefte hebben aan iemand die de voorjaarsschoonmaak komt doen?
noeps op 08-04-2011 19:53
Ik denk dat menig man zou willen dat zijn vrouw zo'n schoonmaakwoede had hhaha
 
De mijne wel .. maar met dit mooie weer kies ik voor een boek, schoonmaken komt wel
 
groetjes Elise
ChoCho op 08-04-2011 20:20
hey, heel herkenbaar - maar jammer voor het huis komt het iets te weinig voor ;-)
Novy op 08-04-2011 20:58
Altijd goed zo'n schoon huis.
Nicolet op 08-04-2011 21:12
rot dat je je zorgen maakt, maar ik begrijp dat je huis daar nu even wel bij heeft gevaren. Hier zou dat heel anders gaan, dan zou het huis compleet verstoffen kan ik je zeggen. Ik vind het soms zo mooi/leuk om te lezen hoe iedereen weer anders reageert op dingen op zijn/haar levenspad.
jelleke op 08-04-2011 21:39
Ik sluit me aan bij Cisca. Ik heb zojuist bedarrest gekregen dus ben op zoek naar een poets. Interesse??
angelofme op 08-04-2011 22:17
herkenbare therapie is dit ;-) het heeft wel een voordeel dat je nu kan genieten van een schoon huis.en dat is wel een lekker idee
Toaske op 08-04-2011 23:59
Een therapie in de trant van 'met een boek de tuin in' lijkt mij wel wat. En dan moet je zeker dat boek van die 100 jarige man 'n keer gaan lezen. (glim)lachen gegarandeerd.
Lina op 09-04-2011 20:14
Wat ik mij tijdens het lezen van dit logje afvroeg was hoe jij al dat werk in zo korte tijd gedaan kreeg?! Het zweet staat mij alleen al bij het lezen in de bilnaad....... ;)
nicolekebolleke op 09-04-2011 20:47
Ik moet me even aansluiten bij Lina!
 
Maar lieverd, ik hoop dat alles goed gaat/is?
Rapunzeltje op 10-04-2011 15:19
Oh meis, je huis vaart wel bij je zorgen...
 
Een grote knuf van mij. Binnenkort kan ik hem live geven, da's fijn.
 
En ik heb me kapot gelachen om de reactie van Cisca!
doorgaatervoor op 10-04-2011 19:14
@Allen; bedankt voor de lieve woorden!! en @cisca; nee. gewoon glashard ben ik. NEE.
inge op 12-04-2011 10:33
ik heb dus de verkeerde zorgen, ik word er eerder door lamgeslagen en moet wachten tot ik weer bijna ongesteld ben. voor dit soort ongein ; ) een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. hoop dat je zorgen minder zijn inmiddels!
Joos op 12-04-2011 14:46
´Elke dag iets leren iskennis, elke dag iets loslaten is wijsheid´...
Hoop dat je zorgen ongegrond waren en nu over zijn?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl