doorgaatervoor.punt.nl
Gierend door de Gamma
Van de week zaten vriendin en ik wat heen en weer te mailen, toen we bedachten dat we nodig weer eens een koffie date moesten doen. Ik stond even in dubio: op woensdag is mijn vrije ochtend en meestal besteed ik die aan praktische zaken. Voor deze week had ik bedacht dat ik verf, behang en lijm zou gaan scoren voor het project slaapkamer. Maar koffie met vriendin is natuurlijk enorm aantrekkelijk. Ik legde haar mijn dilemma voor. ‘Dan ga ik toch mee!’ sprak ze resoluut. Dat sneed het mes van twee kanten: zij is goed in interieur dingen, dus dan had ik én mijn zaakjes gedaan én goed advies! Bovendien is zoiets met haar heel veel leuker dan alleen.

We scheurden met ons karretje door de Gamma. Als een echte klusser had ik een meetlint in mijn tas gestopt. We vergeleken behangetjes en rekenden uit hoeveel ik nodig zou moeten hebben. ‘Zeg, weet jij of je dat moet voorstrijken?’ vroeg ik. Tenslotte heeft zij een heul handige vent die best vaak klust. ‘Geen idee’ ze haalde haar schouders op. Een beetje suf stonden we naar de emmers met lijm te kijken.
Wij vrouwen zijn natuurlijk nooit bang om iets te vragen, de meeste mannen gaan liever drie keer terug om iets te ruilen dan toe te geven dat ze iets op klustechnisch gebied niet weten. Dus schoten we zo’n knaapje aan. Dat ging zo:
‘Heb je even?’
‘Nou nee, eigenlijk niet, maar doe dan maar’
‘Moet ik de muur voorstrijken alvorens dit behang er tegenaan te plakken?’
‘Dat kun je doen ja’
‘Maar is het ook noodzakelijk?’
‘Eh..’
‘Het zijn wel heel droge muren’
‘Dan zou ik het doen, dan blijft het langer plakken’
‘Dat zou wel fijn zijn, zeg'
Gierend gooiden we een emmer lijm in onze kar. Vijf minuten later lag er een grote rol voorgeschilderd glasvezelbehang bij. Dat scheelt namelijk verf. Econoom dat ik ben!

Toen was het tijd om de kleur te bepalen. Ik had vorige week al wat voorwerk gedaan, door van die kleurkaartjes mee te nemen. Ook had ik van een styliste op twitter wat tips gekregen. Gewapend met dat lijstje en mijn staaltjes liepen we naar de verfafdeling. We grepen vrijwel meteen naar dezelfde pot.

Mijn deel van het project zit erop. Nu lief nog zover krijgen dat hij het op de muren gaat smeren. Zodat we binnenkort slapen in een ruimte met ‘Boetseerklei’ op de muren. Het gaat vast leiden tot heel creatieve ideeën.
 
 

 

Reacties

Toaske op 22-06-2011 14:50
Wat bijzonder dat jullie allebei tegelijk dezelfde kleur uitzoeken. Al lang vriendinnen? ;-)
doorgaatervoor op 22-06-2011 14:53
@Toaske; om precies te zijn 31 jaar.
Terrebel op 22-06-2011 17:01
De fijnste projecten zijn die, die je samen onderneemt. Hoop zelf deze zomer ons huis (beide kamers!) te kunnen opknappen. Met een beetje mazzel krijg ik een goedbetaalde film-opdracht in Engeland en dan kunnen we aan de gang. Vooral mijn dochters hebben wat meer ruimte nodig op onze 39 vierkante meter...
Jet op 22-06-2011 18:53
Volgens mij moet je met glasvezelbehang altijd de lijm op de muur smeren. Tenminste, zo deden onze klussers het in ons vorige huis.
Nou ja, het zal wel goedkomen. Ben benieuwd wat voor nieuw bed jullie hebben en of ie net zo fijn ligt als ons nieuwe bed!
Nicolet op 22-06-2011 19:54
wat een win-win situatie
sanneke op 22-06-2011 20:16
Naar dezelfde kleur grijpen, terwijl er in zo'n winkel honderden kleuren hebt, dan ben je wel met een zielsverwant gaan winkelen. Ik herken 't, want Rinke en ik kunnen dat ook.
ChoCho op 23-06-2011 13:36
Origineel uitje wel he ;-)
dikkemick op 23-06-2011 13:47
Zeg, alles inkopen en berekenen, dan is dat op de muur plakken toch ook een klusje voor jullie?
Waarom dat dan aan de man overlaten?
 
hahaha...bijna dachten jullie dat ik het meende he?!
 
Maar volgens mij moet je bij glasvezelbehang de lijm op de muur zetten hoor...vraag dat eerst nog even goed na!!!
 
Groets,
Dikke (ontechnische en dito handige man) Mick
 
lina op 26-06-2011 13:43
Je snapt dat ik komende week even bij de gamma ga kijken welke kleur Boetseerklei is.............. ;)
Succes nog even met de klus!
doorgaatervoor op 26-06-2011 13:44
@lina; het is zo mooi dat ik de andere kamer er ook mee ga doen! Ik zal je foto's sturen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl