doorgaatervoor.punt.nl
A full mind

Het is volgens mij dé trend van het afgelopen decennium en hét woord van nu: mindfulness. U doet toch wel mee hè: leven in het hier en nu. Zorgen voor een betere balans. Minder stress. En vooral: niets afwijzen. Alles mag er zijn zoals het is. Kuch.
Ik mag toch hopen dat u mediteert voordat u naar uw werk gaat? U praat toch ook over muren en grenzen, verlichting, liefdevol communiceren en helende krachten? Bent u er nog?
 
Persoonlijk krijg ik altijd een beetje jeuk van die soort dingen. Mijn nieuwe trainer is tevens coach en zei gisteren tijdens de les: ‘Succes is een keuze’.
Ik liet dat even op mij inwerken. Omdat ik er daardoor met mijn gedachten niet bij was, sloeg ik prompt de volgende bal buiten het servicevak. Sodeju. Ik mompelde wat vieze woorden, buiten gehoorafstand uiteraard. ‘Wat voel je daarbij?’ vroeg hij. Ik keek verbaasd en stond eerlijk gezegd met een mond vol tanden. Mijn blik sprak volgens mij boekdelen.

Er schuilt geen Boeddhist in mij, daar ben ik nu wel achter. Ik voel me er heel ongemakkelijk bij als ik moet gaan nadenken over wat ik voel als ik gewoon lekker wil sporten. Voor mij werkt het juist omgekeerd: door fanatiek te sporten (zonder na te denken), wordt mijn hoofd leeg, heb ik daardoor minder stress en dat zorgt voor een betere balans. Scheelt mij dure cursussen mindfullness en ingewikkelde psychologische trainingssessies. En wat dacht u van het hebben van een weblog, man, dat is de beste uitlaatklep die een mens kan hebben:-).

Het opvallende vind ik, dat ik nu een paar mensen in mijn omgeving ken, die zich nogal bezighouden met mindfullness, maar dat juist die mensen best heel snel met hun oordeel klaar staan. Terwijl je juist zou moeten 'waarnemen zonder te oordelen' (zeker, ik heb me ingelezen alvorens ik het aanbod van de cursus afsloeg). Niets invullen voor een ander.

Het toverwoord is ‘focussen’. Kijk, daar kan ik wat mee. Ik weet hoe ik me kan ontspannen: ik ga naar mijn zumba les, shake met mijn billen tot dat mijn hoofd leeg is (ja, dat kan) neem een warme douche, nestel mij op de bank en focus mij op mijn glaasje wijn. As simple as that.

En u?


Reacties

Pagina<<<91011
doorgaatervoor op 04-11-2009 10:03
@Helene; hier is het eerstvolgende broertje 8 (bijna 9) dat is ook een groot verschil. Maar wat je zegt is waar, je krijgt leuke gesprekken over serieuze onderwerpen.
morgaine op 04-11-2009 22:03
@Door, hahaha ja de mijne heeft pech! Ik heb zelf niet eens een rijbewijs, hahahaha
 
;-)
 
XXX
Joost op 05-11-2009 20:42
Goed artikel over steigerhout, wil je leuke ideen opdoen kijk dan eens op
<a href="http://www.steigerhoutenmeubelshop.nl>Steigerhoutenmeubelshop.nl </a>
Richtsjes op 02-07-2011 19:54
Van het moeten nadenken over hoe ik nadenk en over hoe ik mij voel word ik erg kriebelig. Zou het NoordelijkeNuchterheid zijn of wat? Volgens mij ken ik mijzelf al goed genoeg en hoef ik daar niet nog iets extra's bij te voelen. Punt. Wat vind jij?
Terrebel op 02-07-2011 21:18
Als je je lekker voelt, voel je je lekker. Zo niet, dan niet. Ook niet erg. Al die maatschappelijke druk dat je voortdurend gelukkig 'moet' zijn...onzin!
lina op 02-07-2011 21:28
Heerlijk om dit stukje te lezen! Ben het helemaal met je eens......... 
Toaske op 03-07-2011 01:42
Huh, waarom is mijn reactie van een uurtje of zes geleden niet doorgekomen hier? Nu ben ik niet in staat om iets nuttigs te typen. Want, als de wijn is in de vrouw ... ;-)
Richtsjes op 03-07-2011 09:54
@Richtsjes; het beste 'eruit' pikken en verder doen waar je je goed bij voelt.
 
@Terrebel; het is echt iets van deze tijd denk ik.
 
@lina; dank je!
 
@Toaske; ik ga proberen je reactie terug te zetten. Komt doordat ik logjes aan het archiveren was.. en daarbij de verkeerde te pakken had.. Excuus!
CasaSpider op 03-07-2011 10:55
Als ik met mijn billen shake, belt even later de burgemeester van Rijen of er een aardbeving gaande is.
Door op 03-07-2011 15:37
@CasaSpider; een beetje opschudding kan geen kwaad, toch:-)
nicolekebolleke op 03-07-2011 15:41
Nee. Kan ik ook niks mee. Maar ik ben dan ook te 'praterig' om alleen maar te denken en te mediteren. Laat mij maar lekker m'n ellende eruit kletsen en inderdaad door te sporten. En ja, ook 'gewoon' door te genieten van het leven kan ik het allemaal wel handelen.
Door op 03-07-2011 15:58
@nicolekebolleke; I agree!
zuster_klivia op 04-07-2011 06:50
Ik doe een mediteerpoging sinds een maand of 3. Als er iemand nuchter is, ben ik dat. Als ik iemand niks kan met mindfullness, ben ik dat. Ik kan niks met de boeken van de Dalai en ik heb nog nooit een boom geknuffeld. Er is helemaal niks tussen hemel en aarde wat mij betreft.
 
Maar ik ben ook een stresskipp en denk teveel, te vaak en te lang.
 
Paardrijden op het strand ontspande me, maar ik woon nu midden in de Randstad.
 
Op de bank liggen met een wijntje ontspant me ook, maar ik groei dicht.
 
Dat mediteren is zo gek nog niet. Het krijgt iig voor elkaar dat ik soms zeker 5 minuten aan niks denk. Offline ben. En dat is lekker. En dus kan het me niks schelen dat er meteen mensen met een oordeel komen. Of een stempeltje zetten. Want buiten een uurtje mediteren per week, voldoe ik niet aan het plaatje.
 

Pagina<<<91011
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl