doorgaatervoor.punt.nl
A full mind

Het is volgens mij dé trend van het afgelopen decennium en hét woord van nu: mindfulness. U doet toch wel mee hè: leven in het hier en nu. Zorgen voor een betere balans. Minder stress. En vooral: niets afwijzen. Alles mag er zijn zoals het is. Kuch.
Ik mag toch hopen dat u mediteert voordat u naar uw werk gaat? U praat toch ook over muren en grenzen, verlichting, liefdevol communiceren en helende krachten? Bent u er nog?
 
Persoonlijk krijg ik altijd een beetje jeuk van die soort dingen. Mijn nieuwe trainer is tevens coach en zei gisteren tijdens de les: ‘Succes is een keuze’.
Ik liet dat even op mij inwerken. Omdat ik er daardoor met mijn gedachten niet bij was, sloeg ik prompt de volgende bal buiten het servicevak. Sodeju. Ik mompelde wat vieze woorden, buiten gehoorafstand uiteraard. ‘Wat voel je daarbij?’ vroeg hij. Ik keek verbaasd en stond eerlijk gezegd met een mond vol tanden. Mijn blik sprak volgens mij boekdelen.

Er schuilt geen Boeddhist in mij, daar ben ik nu wel achter. Ik voel me er heel ongemakkelijk bij als ik moet gaan nadenken over wat ik voel als ik gewoon lekker wil sporten. Voor mij werkt het juist omgekeerd: door fanatiek te sporten (zonder na te denken), wordt mijn hoofd leeg, heb ik daardoor minder stress en dat zorgt voor een betere balans. Scheelt mij dure cursussen mindfullness en ingewikkelde psychologische trainingssessies. En wat dacht u van het hebben van een weblog, man, dat is de beste uitlaatklep die een mens kan hebben:-).

Het opvallende vind ik, dat ik nu een paar mensen in mijn omgeving ken, die zich nogal bezighouden met mindfullness, maar dat juist die mensen best heel snel met hun oordeel klaar staan. Terwijl je juist zou moeten 'waarnemen zonder te oordelen' (zeker, ik heb me ingelezen alvorens ik het aanbod van de cursus afsloeg). Niets invullen voor een ander.

Het toverwoord is ‘focussen’. Kijk, daar kan ik wat mee. Ik weet hoe ik me kan ontspannen: ik ga naar mijn zumba les, shake met mijn billen tot dat mijn hoofd leeg is (ja, dat kan) neem een warme douche, nestel mij op de bank en focus mij op mijn glaasje wijn. As simple as that.

En u?


Reacties

richtsjes op 02-07-2011 19:40
Van het moeten nadenken over hoe ik nadenk en over hoe ik mij voel word ik erg kriebelig. Zou het NoordelijkeNuchterheid zijn of wat? Volgens mij ken ik mijzelf al goed genoeg en hoef ik daar niet nog iets extra's bij te voelen. Punt. Wat vind jij?
Marja op 02-07-2011 20:06
Geweldig logje!
Toaske op 02-07-2011 20:23
Kan wel wat met jouw logje en het antwoord van Richtsje. Zou dat Zuidelijke Nuchterheid zijn dan? Maar goed, kan ook wel wel wat met: leven in het nu, geen zorgen voor de dag van morgen, niet teveel stil staan bij het verleden. Ik pak gewoon van allerlei 'theorieën' de dingen eruit die mij het beste passen.
noeps op 02-07-2011 21:09
Ik word daar ook heel kriebelig van en idd als ik "leeg hoofd" wil dan ga ik poetsen .. heerlijk iets doen. De één sports en ik trek alle kasten leeg .. dat leidt af !
 
Maar idd .. als je moet gaan nadenken waarover je nadenkt .. nah !
 
Groetjes Elise
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl