doorgaatervoor.punt.nl
Waar ben jij nu

Soms, als ik even niets te doen heb en geen zin heb om een boek te lezen, lees ik reisverhalen op www.waarbenjijnu.nl Dat is een site waarop... Afijn, kijkt u gewoon zelf even. Ik vind het heerlijk om al die avonturen te lezen en droom dan helemaal weg. Soms kies ik heel bewust voor een bepaalde bestemming, dikwijls eentje waar ik zelf ook ben geweest. Ik vind het dan interessant om te lezen of de schrijver hetzelfde gevoel heeft bij een land en welke dingen er gedaan en bezocht worden.
Zo is er een tijd geweest dat ik heel vaak verslagen las over Curaçao, de Caribische eilanden en delen van Zuid Amerika. Ik vond het leuk om alles door de ogen van iemand anders te herbeleven (her te beleven? Hm… whatever).

Tegenwoordig lees ik juist weer meer reisverslagen van bestemmingen waar ik nog naar toe zou willen. U kent mijn droom: een kleine wereldreis (maandje of twee, drie) met mijn gezin. Tot die tijd doe ik het met de verhalen van anderen en met de fijne vakanties die we maken.

Laatst attendeerde vriendin D mij op de reisblog van de echtgenoot van ons tennismaatje. Haar man fietste de afgelopen weken helemaal alleen van Rome naar Hengelo! De meeste dagen zo’n 100 km per dag. Wat een enorme onderneming en hoe stoer! Ze wonen bij mij om de hoek en hij is gigantisch sportief: skiën, hardlopen, schaatsen, fietsen, tennissen, het maakt allemaal niet uit. Het hele gezin is trouwens sportief. Gaaf vind ik dat. Ik stel mij dan voor hoe je een soort battle met jezelf hebt, zo op je fiets die oneindige afstand afleggen. Bergpassen, saaie stukken, woeste natuur, koude, regen, wind en felle zon. Eén met de elementen zijn.

Ik vind het echt ontzettend gaaf en kan genieten van zulke verhalen. Het intrigeert mij ook waarom iemand besluit om zo op zichzelf terug geworpen te willen zijn. Ik heb R, de man om wie het gaat, nog niet zelf hierover gesproken. Maar ik heb me voorgenomen, dat de eerstvolgende keer dat ik hem zie (dat zal wel op de tennisbaan of het voetbalveld zijn) hem naar zijn drijfveer te vragen.


Reacties

Toaske op 24-07-2011 00:07
Ja die site ken ik goed. Ik volgde een vriendin die naar Santiago fietste, een collega die hetzelfde deed en een nichtje dat door India reisde. Leuk vind ik dat om op die manier mee te mogen reizen.
Door op 24-07-2011 10:46
@Toaske; vind ik ook. Ik denk niet veel mensen hoor haha, gezien de reacties:-)
@karlijn op 24-07-2011 11:35
ik volg daar een overbuurmeisje die nu in australie zit leuke site
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl