doorgaatervoor.punt.nl
Wind in de zeilen

Iedere week lees ik het weblog van het zeilmeisje. Ik vind het heel leuk om bij te houden waar ze is en wat ze allemaal tegenkomt op haar enorme reis. Inmiddels heb ik via haar verhalen ontdekt dat de zeilwereld een aparte wereld is. Een wereld apart, beter gezegd. Deze mensen hebben een passie die hen bindt en ze zoeken dan ook veel contact met elkaar in de havens. Ze helpen elkaar bij reparaties of andere zaken als het nodig is. Allen zijn zij mensen die genieten van de vrijheid die reizen geeft.

Natuurlijk had ik ook mijn bedenkingen toen ik hoorde dat een veertien jarig meisje solo de wereld over wilde zeilen. Maar stiekem had (en heb) ik heel veel bewondering voor haar. Hoe stoer ben je als je zo’n enorme onderneming aandurft en hoe zelfstandig ben je dan?
Ze leert enorm veel over de natuur en haar krachten. Ze ziet plekken waar soms nauwelijks mensen zijn geweest. Ze geniet en zet door. Dit is geen meisje van dertien in een dozijn. Soms voert ze een gevecht met de natuur, dan weer is ze één met diezelfde natuur. Het lijk me echt geweldig om zoveel mooie ervaringen op te doen en zoveel van de wereld te zien. Alleen zou ik dat dan met mijn gezin willen delen.

Ik ga hier even voorbij aan alle negatieve kritiek en bezwaren over haar reis. Ik kan het allemaal niet vanachter mijn laptop in mijn veilige omgeving beoordelen. Voel ook niet de behoefte om het daarover te hebben. Er is genoeg over gezegd, dunkt me.

Genietend en soms een beetje wegdromend lees ik alle avonturen. Op dit moment vaart ze bij het Palmerston Atol. Hoe cool is dat.
Heel af en toe laat ik een berichtje achter in haar gastenboek. Honderden mensen uit allerlei landen doen dit, ze wensen haar succes, spreken hun zorgen en of hun bewondering uit, geven haar tips of zeggen gewoon dat ze (net als ik) genieten van de verhalen. Mooi om te zien dat oude zeemannen, jonge marinemensen, haar oma, zeilcollega’s en gewone doorsnee mensen samen komen op haar weblog. Dat zou ik ook wel willen
J
.
 


Reacties

Marja op 03-07-2011 16:20
Ik volg de familie Stellamans in A Small Nest. http://www.stellamans.be/ Misschien ook iets voor jou? Veel leesplezier.
Zara op 03-07-2011 16:54
Dat het een bijzonder kind is, is wel duidelijk want anders begint ze er niet aan. Daarom ook vind ik het ook wel stoer van haar, maar als ouder denk ik dat ik mijn kind niet had laten gaan...
Door op 03-07-2011 16:59
@Marja; ik ga eens kijken op dat weblog.
 
@Zara; nee, ik ook niet, maar wij zijn natuurlijk ook geen zeilouders.. Ik denk dat die mensen heel anders in het leven staan, denk je niet?
Terrebel op 03-07-2011 17:34
Knap ook van haar ouders. Ja, je kunt het verbieden en dan wachten tot ze het stiekem gaat doen of haar helpen met de voorbereidingen en zo eventuele risico's verminderen.
Door op 03-07-2011 18:14
@Terrebel; ja, zo is het ook.
Toaske op 03-07-2011 19:34
Nou, ik vind het nog steeds maar niks. Wat is er mis met het even uitstellen van dromen? Ook daar wordt een kind/mens niet minder van. Om te leren dat niet altijd alles maar meteen realiseerbaar/maakbaar is. Wat overigens absoluut niet wil zeggen dat ik het niet enorm bewonder wat ze doet hoor.
Door op 03-07-2011 19:40
@Toaske; uitstellen zou betekenen dat ze dan niet de jongste is die dit doet. En daar was het haar om te doen. Dus vanuit dat oogpunt gezien, snap ik het wel. Wat jij zegt is natuurlijk normaal gesproken helemaal waar.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl