doorgaatervoor.punt.nl
Door solliciteert
Eigenlijk is het best vreemd; ik heb in mijn leven slechts één keer gesolliciteerd. Toch heb ik al diverse banen gehad. Het ging altijd een beetje vanzelf. Mazzelaar dat ik ben. Toen ik een passende vacature had gezien, ergens in de vorige eeuw, schreef ik een briefje en werd ik naar aanleiding daarvan, uitgenodigd voor een gesprek. Ik was nog maar amper weer thuis of de telefoon ging; of ik de volgende dag voor het tweede gesprek wilde komen. ‘Kind, je wordt vast aangenomen op dat kantoor’ sprak mijn moeder. Inderdaad, een week later had ik mijn eerste baan. Later bleek ik daar als bonus ook nog een echtgenoot aan over te houden!

En zo ging het ook zo ongeveer met mijn tweede, derde, vierde, vijfde en zesde baan (maar dan zonder die bonus). Nou ja, die vijfde heb ik natuurlijk zelf gecreëerd en mezelf ook weer ontslagen na een aantal jaren.

Deze week attendeerde iemand mij op een vacature die ze had gespot op het internet. Oh, dat zalige internet! Alles, álles kun je er op vinden!
Ze mailde me dat het echt wat voor mij was en dat ik maar even moest kijken. Klikkerdeklik deed ik op het linkje en ik zag inderdaad een leuke website met daarop meerdere interessante vacatures. Godzijdank geen fulltime vacatures want ik heb natuurlijk al een baan. Ik typte een mailtje in foutloos Nederlands (één van de voorwaarden) en update nog even mijn cv.

Er stond eigenlijk helemaal niet bij of het freelance werk is, of om hoeveel uren het ging. Maar ach, knies(d)oor die daarop let. ’s Avonds vertelde ik enthousiast aan mijn lief dat ik had gesolliciteerd. ‘Waar denk je de tijd vandaan te halen?’ vroeg hij lachend. Ja, dat was wel een puntje natuurlijk. Maar aangezien de dingen best vaak vanzelf goed komen, ga ik ervan uit dat het met dit ook het geval zal zijn. En ik moet toch wat met al mijn energie.

Nu las ik bij haar, dat zij ook heeft gesolliciteerd. Terwijl ze al een baan heeft en eigenlijk geen tijd heeft. Ben benieuwd wie van ons het gaat worden. Of allebei, want ik weet niet eens of het wel om dezelfde vacature ging. Haha!

Nou, en omdat ik natuurlijk wel een beetje uitgerust moet zijn voor bovenstaande, ga ik nu even een weekje naar Andalusië. Lekker Spaans oefenen en tapas eten.

 

Reacties

Richtsje op 14-10-2011 15:47
Voor wat betreft dat werk dat je komt aanwaaien: zo had ik dat ook meestal. Ik geloof dat ik in totaal maar een keer of 3 een heuse brief stuurde, het ging er meest wat bij tussendoor (en ik hoop dat dat ook in de komende anderhalf jaar ergens zo gaat, gezien de komende opheffing van de gemeente waar ik werk...)
Wat spannend, ik heb geen idee waarop je hebt gesolliciteerd?
 
En Andalusië, aaahhh... kan ik niet alsnog toch even mee?!
Door op 14-10-2011 15:54
@Richtsjes; een vacature waarbij schrijven belangrijk is, meer verklap ik even niet. Natuurlijk mag jij mee, gaan we samen jurkjes shoppen!
Wondelgijn op 14-10-2011 15:56
jeetje... maak je mij even nieuwsgierig!! Ben benieuwd of jij de tip wilt doorgeven nadat je zelf ook getipt bent..! ;-) Hahahaha
Zara op 14-10-2011 20:24
Spannend hoor! Ben ook heel benieuwd op wat voor soort vacature je geschreven hebt!
santenkraam op 14-10-2011 20:42
Zou toch komisch zijn als je straks op gesprek mag komen en Novy daar ook al zit te wachten op een gesprek.
Mrs. T. op 14-10-2011 21:05
Nou, het hangt in de lucht, dat gesolliciteer. Ik zit me hier nu wel ernstig af te vragen naar wat voor iets je hebt gesolliciteerd. Heel veel plezier in Andalusië!
Limoentje op 15-10-2011 04:29
Is wel herkenbaar, dat de baantjes je tegemoet komen rollen. Is bij mij tot nu toe ook zo gegaan. Andalusie klinkt erg fijn! Geniet er maar lekker van. Enne... mocht je een bakje tapas over hebben, stuur gerust maar deze kant op ;)
Novy op 15-10-2011 12:26
Haha, nou, ik heb hem niet, de baan. Maar kan waarschijnlijk wel freelance voor het bedrijf aan het werk. HA! Ben benieuwd, Door, hoe het jou vergaat!
zuster_klivia op 15-10-2011 12:44
Héél veel plezier in Spanje! Geniet met volle teugen. En daarna? Daarna mogen we je misschien wel feliciteren met je nieuwe baan? Wie weet...
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl