doorgaatervoor.punt.nl
De wereld is klein en Facebook fantastisch

Een aantal maanden geleden vertelde iemand op school dat haar zoon zijn stage ging doen op Curaçao. Ik forceerde een glimlach op mijn gezicht en zei op een gemaakt toontje dat ik het geweldig voor hem vond. Nog erger werd het, toen ze een paar weken later vertelde dat ze 3 (DRIE!) weken naar hem toe zou gaan.
Of ik nog wat leuke tips had. Het jaloerse kreng in mij wilde eerst een aantal heel foute tips gaan geven. Zoals een nachtwandeling door Otrobanda of lekker met je ramen en deuren open slapen.
Maar natuurlijk gunde ik het haar van harte en ik voorzag haar van de nodige tips en suggesties voor uitstapjes. Stralend en bruin keerde ze drie weken later terug.
Natuurlijk in de eerste plaats omdat ze haar zoon weer had gezien. Maar ook over het eiland was ze enthousiast (‘hoewel ik niet snap dat je daar zo lang gewoond hebt’).
Nee, niet iedereen begrijpt dat. Maar dat hoeft ook niet. Ik begrijp ook niet alles.

Enfin. Eind vorige week kwam ze met een bezorgd gezicht naar me toe. Haar zoon, slechthorend aan beide oren, had een probleem met zijn gehoorapparaat. Of ik wist waar hij moest zijn op het eiland. Nu weet ik me nog best veel te herinneren, en zeker waar het winkels betreft, maar hierop moest ik het antwoord schuldig blijven. Ik beloofde haar contact op te nemen met een vriendin op het eiland. Dat is er zo eentje die alles weet en ook altijd meteen klaar staat om te helpen.

Via Facebook stuurde ik een berichtje met mijn vraag. Binnen een minuut, ik zweer het, had ik antwoord van een wederzijdse kennis. Was ik helemaal vergeten dat zij doof is en dus ook regelmatig met dat soort zaken te maken heeft!

Hoe geweldig voelt het, als je een vraagje naar de andere kant van de wereld mailt en je binnen een minuut het antwoord aan de bezorgde moeder kunt doorgeven?

It made my day!


Reacties

Baasbraal op 14-11-2011 15:38
320 1/2% eens! Daar zitten we dan, 12.000 km. Van Nederland en dagelijks contact met onze kinderen en kleinkinderen. Ik zou niet weten hoe ik het uitgehouden zou hebben zonder Internet .. En dan al die opbeurende en lieve en geestige opmerkingen van jullie! Ik zie gewoon tegen jullie nacht op, wil je dat wel geloven?
Door op 14-11-2011 16:00
@Baasbraal; gelukkig heb je heel veel logjes om op te reageren om de tijd door te komen, lieverd. Ik heb net weer je update gelezen. Houd de moed erin hè. En oh, ik heb (nog) geen LinkedIn. Kreeg al een paar keer een verzoek van je.
zuster_klivia op 14-11-2011 18:50
Jaja, die vooruitgang is zo slecht nog niet ;)
Mrs. T. op 14-11-2011 19:17
Helemaal top als iets zo snel kan gaan. Maar soms is de snelheid van internet/mail ook wel gevaarlijk ... Ach, alles staat of valt met hoe je er gebruik van maakt.
Door op 14-11-2011 20:10
@zuster_Klivia; psies
 
@Mrs. T.; Daar heb je helemaal gelijk in. Eerst googelen voor je logt of twitter is net zoiets als eerst nadenken voordat je wat zegt, las ik laatst. Vond ik wel kern van waarheid in zitten.
Repel op 15-11-2011 10:20
Hihi, ik snap zo goed dat je even jaloers was! moest er echt even om grinniken. Ik snap dat je heimwee hebt naar jouw eiland, *knuf*.
 
Lang leve facebook, dat sowieso. Ik heb ook al oude vrienden teruggevonden via facebook. Echt heel fijn!
Door op 16-11-2011 21:45
@Repel; psies!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl