doorgaatervoor.punt.nl
Vriend G en de wasmand

Na vier jaar zag ik hem vandaag weer in het echt; vriend G. Sinds 1994 kennen we elkaar. Om precies te zijn: sinds januari 1994. Tijdens een jump-up op Curaçao liepen we elkaar tegen het hossende lijf.
Vanaf dat moment werd hij behalve een vriend, onze vaste oppas. Niet op de zonen, want die hadden we toen nog niet. Vriend G paste op ons huis en onze hondjes als wij op reis waren. En dat was best vaak in die tijd.

Vriend G had een beetje een apart bestaan. Hij liep stage en had wel een kamer ergens, maar volgens mij beviel die niet of zo. Hij zat namelijk altijd in een oppashuis.
Op Curaçao is dat heel gebruikelijk: als je op vakantie gaat of op familiebezoek in Nederland, dan past er vaak iemand op je huis. De honden, die vrijwel iedereen heeft, zijn dan verzorgd en het huis is bewoond. Veiliger in alle opzichten.

Het is ook ideaal voor als je bezoek uit Nederland krijgt: je doet even navraag op je werk wie er in die periode weg is, en je bezoek heeft gewoon een eigen huis ter beschikking. Vaak ook nog een auto die geleend mag worden. Zo heeft mijn zusje ooit ook in het huis van een collega gewoond tijdens haar vakantie bij ons.
Vriend G kwam dan met zijn wasmand, waarin zo’n beetje al zijn bezittingen zaten. Na een tijdje werd hij ook de vaste oppas van mijn vriendinnen. Iedereen moest lachen om die wasmand.

De wasmand heeft vriend G inmiddels ingeruild voor een wat luxer bestaan. Het gaat hem goed daar op het eiland. In 2007 belde ik onverwacht aan op zijn kantoor op Curaçao. Hij was niets veranderd. Toevallig waren zijn ouders toen ook op het eiland dus was er weinig tijd om echt bij te praten.

Van de week liet hij me weten dat hij een paar dagen in Nederland was. Zoals altijd stond zijn agenda barstensvol afspraken. Maar op maandagochtend, dat moest lukken. En het lukte! De social media mag dan nog zo handig zijn, er gaat toch niets boven tegenover elkaar aan de keukentafel zitten en heerlijk live bij te kletsen!

 

Reacties

Limoentje op 13-12-2011 04:24
Wat fijn om een vriend weer te zien na lange tijd. En dat oppassen op huizen klinkt ideaal!
zuster_klivia op 13-12-2011 06:54
Lekker, om met oude vrienden bij te kletsen! Grappig dat kwaliteit het wint van kwantiteit, als het om vriendschappen gaat. Als het écht goed zit, kun je elkaar zo jaren niet spreken en 'blend' je gewoon weer in.
Mrs. T. op 13-12-2011 07:35
Leuk zeg, dat je zo'n oude viendschap gewoon onderhoud!
Tijmen op 13-12-2011 10:12
Oh, ik wil ook als baan oppassen op andermans huizen in een lekker klimaat met niks meer dan een wasmand (en vooruit, een racefiets en José en een kinderwagen voor Koosje Jans).
nicolekebolleke op 13-12-2011 10:13
Heerlijk he, om iemand na 4 jaar weer te zien! En het was vast ook veel te kort.
sanneke op 13-12-2011 11:09
Een bijzonder bestaan leidde vriend G, leuk dat je 'm nu terug zag. 
Ri op 13-12-2011 11:17
Leuk!
 
Wat is een jump-up?
expecting op 13-12-2011 18:06
@ Ri: een jump up: soort van dansende massa achter /tussen een aantal wagens met muziek door in een soort van optocht het eiland over. (meestal richting Carnival Village) core ingredients: lekkere muziek, lekkere jungle juice, lekker goede zin en wiegende heupen ;) leuk leuk leuk
expecting op 13-12-2011 18:07
ph en ook even een reactie op je logje. heb meteen heimwee he. en dan is het niet eens een vriend van mij die op vakantie is, haha.
Door op 13-12-2011 18:57
@Limoentje; dat is ook ideaal (voor beide partijen)
 
@zuster_Klivia; bij mij staat kwaliteit altijd voorop. Wat is het anders voor vriendschap?
 
@Mrs T; maar natuurlijk, ik ben enorm trouw waar het vriendschappen betreft.
 
@Tijmen; weinig zorgen heb je dan! Fietsen is daar wel levensgevaarlijk hoor. Of je moet off the road gaan, maar dat kan niet op jouw racefietsje.
 
@Nicolekebolleke; veel te kort. Maar toch, leuk dat hij de moeite nam om zo'n eind om te rijden.
 
@Sanneke; heel bijzonder ja, haha
 
@Ri; heul leuk! en zie uitleg van Anita. Ik zal eens een logje aan wijden..
 
@expecting; heimwee... mens houd op haha! Helemaal in deze tijd van het jaar.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl