doorgaatervoor.punt.nl
Het vrouwtje dat het beter dacht te weten
Nou. Dus. Die verbouwing hè. Manomanomanoman wat een gedoe allemaal! Waar was ik gebleven? Het verlaagde plafond zat er verbazend snel in. De mannen waren ruimschoots voor cup-a-soup tijd klaar. Ik vroeg nog of het niet handiger was om de elektriciteitdraden, die de elektricien voor de spotjes had gemaakt, alvast door het plafond te trekken, alvorens de stukadoor de volgende dag de boel zou egaliseren en aflakken.
Met een blik die ik interpreteerde als ‘Heb je weer zo’n vrouwtje dat het beter denkt te weten’ keek de plafondboy mij aan. Ik vond het zelf best een wijze opmerking en herhaalde ‘m gedurende de dag dus nog twee keer. Luid en duidelijk. Dezelfde blik werd mij, met iets meer nadruk, nog twee keer toegezonden.
Uiteindelijk haalde ik mijn schouders op en vertrouwde op de vakkennis en de ervaring van de mannen. Ik hield me maar bij het serveren van koffie.

Mijn boerenverstand zei ook dat het keukeneiland te dicht op het andere deel van de keuken geplaatst was. Twee keer maakte ik een opmerking daarover. ’s Avonds deed ik mijn verhaal aan lief en hij pakte de meetlat. Het hele eiland was 30 cm te dicht op het vaste deel geplaatst. De volgende dag werd er even gediscussieerd en tenslotte geconcludeerd dat de bouwers niet de laatste versie van de bouwtekeningen hadden gebruikt. Toch een redelijk fundamenteel detail.
Enfin, het eiland werd weer afgebroken en een liniaallengte verder gezet. Eind goed al goed. Dachten we.

Consequent als mensen soms kunnen zijn, waren ook de stopcontacten verkeerd ingemeten. Den elektricien (ja, degene die door mijn toilet had geboord) werd gebeld. De man arriveerde en verlegde de stopcontacten. Daarna zou hij de inbouwspots plaatsen. ‘Maar ik ga toch niet in een gestuukt en gelakt plafond snijden?!’ riep hij uit. Op dat moment wilde ik hele lelijke dingen schreeuwen. Zo hard dat ze het drie straten verder nog konden horen. Lief keek mij aan en maakte met zijn ogen een beweging. Wij kennen elkaar ruim 25 jaar dus ik zei niets en liep weg. Lief nam het over. Tactisch en rustig als hij is, nam hij het heft in handen. Hij belegde een crisisberaad met alle betrokkenen en vertelde ze rustig doch duidelijk dat iedereen moest ophouden met wijzen naar een ander en dat we rapido tot een oplossing moesten komen.
Zwijgzaam werden de gaten keurig met een stanleymes uitgesneden en daarna blies de plafondman de aftocht. De elektricien plaatste opgelucht de inbouwspots en de rust keerde terug. Ik was inmiddels heerlijk aan het shoppen in de Praxis. Het moet niet gekker worden.

In de avond aten wij weer een verantwoorde maaltijd bij onze buurman. Thuis draaiden we de spotjes uit, namen een bad, schonken een wijntje in en proosten op onze vriendin. Zij mag weer voor een jaar wegblijven uit het ziekenhuis! Wat zitten wij nou te zeiken over een keuken. Gezondheid, daar gaat het om.
 

 

Reacties

Nicolet op 22-02-2012 21:04
Jeetje wat een toestanden allemaal! Maar die laatste daar proosten we op.
Terrebel op 22-02-2012 21:23
Goed dat jullie je blijven voorhouden wat ècht belangrijk is in het leven. Met zoveel ellende in huis is dat zelfs knap te noemen. Succes nog!
Mrs. T. op 22-02-2012 21:43
Ach, later lach je er om. Denk ik. Toch? En inderdaad: gezondheid, daar draait alles om.
Lina op 22-02-2012 23:25
Whaaaaaa, ik denk dat ik die lelijke dingen wel had gezegd........ Die mannen moeten eens leren dat wij geen achterlijke vrouwTJES zijn. Poeh zeg!
Limoentje op 23-02-2012 02:34
Nou, dat is inderdaad manomanoman. Pff... wat een hobbyisten zijn deze klusjesmannen. Ik denk zowaar dat je het zelf beter had gekund Door!
CasaSpider op 23-02-2012 08:59
Tsja Door, een knappe vrouw kan niet tegelijkertijd slim zijn, lijken veel mannen te denken. Je zult het ermee moeten doen... :-)
janine op 23-02-2012 20:00
Mooi blogje met een heel ware twist aan het einde! Zulk nieuws relativeert natuurlijk elk huis-tuin-en-keuken-leed....Fijn voor je vriendin! En succes met alle verdere verbouwingsperikelen (ik vrees dat dit niet het laatste deel zal zijn..)
Wondelgijn op 25-02-2012 10:44
Een verbouwing kan je soms jaaaaaren ouder maken! *grijns* Maar de vriendin..? Daar gaat het inderdaad om!! Proost!!
Astrid op 26-02-2012 17:48
Oh men, zo herkenbaar. Echt, je vraagt je soms serieus af of het niet beter is er elke minuut zelf naast te blijven staan. En daar moet ik dus ook vaak HEEL DIEP van zuchten.
Hier ligt de hele boel stil omdat het slot van de voordeur tijdens de vakantie op miraculeuze wijze kapot gedraaid is. Van binnenuit. En de sleutel zit er nog in. Jaha. Niemand van de werkmannen heeft het gedaan. Heel apart. Maar niemand kon er nu ook meer in via die ingang. Dus geen ramen geplaatst enzo. Want dat kan alleen via die deur. Ik kon wel janken. En kan morgen weer een fijn rondje gaan bellen. AARRRGGG.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl