doorgaatervoor.punt.nl
Zelfreinigend, zelfvernietigend en prosecco
Onze nieuwe keuken is voorzien van leuke snufjes. Zo kun je de resttijd van de vaatwasser digitaal aflezen op de vloer. Vind ik geinig. Een kopje thee heb je binnen een paar seconden met de Quooker. Vind ik handig.
De oven is voorzien van een pyrolyse stand. Een wat? Een pyrolyse stand, mensen. Dat betekent dat hij zichzelf kan reinigen. Ik vind het geniaal. Had dat eigenlijk op alle apparatuur in het hele huis gewild en als het even kan ook op de kinderen.

De oven wordt bij ons bijna dagelijks gebruikt, dus al gauw gaf het digitale display aan dat het tijd was voor pyrolyse. Omdat zo’n proces plaatsvindt tussen 400 en 700 graden, leek het ons wijs om dit in het weekend te doen. Goejekope stroom!
Die keuken was immers al duur genoeg.
Lief las de instructies van voor naar achter en terug. Toen alles opgevolgd was, werd het proces gestart. Hierbij wordt organisch materiaal (lees: pizzaresten) thermisch ontleed in afwezigheid van zuurstof. Bent u net als ik een Alpha mens, dan zal het u verder worst wezen hoe dit in zijn werk gaat. Voor de scheikundigen onder u:
http://www.encyclo.nl/begrip/Pyrolyse.

Het werd een beetje warm in de keuken, maar omdat de kinderen met een vriendje zo gezellig met elkaar op de bank zaten, bleven wij maar met ons drankje aan de keukentafel zitten. ‘Vies luchtje hè?’ zei lief op een bepaald moment. ‘Ja, en warm ook’ zei ik. Na anderhalf uur was het klaar. ’s Nachts lagen wij beiden te woelen in bed en voelden ons niet lekker. Ik had hoofdpijn en voelde me raar. Niet ziek, maar raar. Lief had hetzelfde. Later bleek dat we waarschijnlijk wat rare gassen ingeademd hadden, die vrijgekomen zijn bij het reinigingsritueel. Ergens in het boekje lazen we dat we hadden moeten ventileren. Dat stond niet bij de instructies maar in een heel ander hoofdstuk!
Enfin, de oven was weer blinkend schoon en wij weten voortaan wat te doen om zelfvernietiging te voorkomen.

Vandaag was het proseccolunchdag met de blogmeiden. Ik treinde met nog 200.000 mensen gratis ende voor niks met de NS naar Utrecht. Niet al die 200.000 gingen naar Utrecht hoor. Het was een gezellige date met 9 dames en eindelijk zag ik dan Sanneke, Yvon en Miriam voor het eerst in levende lijve! De rest kende ik al van vorige ontmoetingen. Wat een gezelligheid, wat een lieve, zelfverzekerde meiden en wat hadden we veel te bepraten. Ik geniet erg van zulke ontmoetingen, ze maken het loggen/twitteren nog waardevoller omdat je de personen achter de berichten wat beter kent. Ik hou ervan.
Reacties

Novy op 18-03-2012 21:03
Ha! Ik hou er ook van!
Mrs. T. op 18-03-2012 21:05
Oh ja, zelfreinigende kinderen. Dát lijkt me ook wel wat. Leuk joh, weer een meeting. Al ben ik beter in kleinere groepen al zeg ik het zelf. Wie staan er allemaal op de foto? Want ik ken ze niet allemaal. Graag een van links naar rechtsje. ;-)
op 18-03-2012 21:05
Nou, ik ook! Leuk, je stem nu ook te kennen, voor de rest was je precies zoals ik je me altijd voorgesteld had. Leuk en lief en warm en grappig. 
sanneke op 18-03-2012 21:05
Oh. Dat anoniempje was ik. 
doorgaatervoor op 18-03-2012 21:09
@Novy; en van Whoppers:-)
 
@Mrs T; Ibendebiben, Nicolekebolleke, Quirk, Itsmimi, Novy, Santenkraam, Susyschrijft en Manonkrabbelt. Mag je zelf de gezichten erbij zoeken en de bijbehorende weblogjes haha, want daar heb ik de kracht niet meer voor.
 
@Sanneke; lief van je! En geheel wederzijds
Terrebel op 18-03-2012 22:44
Grappig! Een aantal van die dames ken ik ook virtueel...geen van hen ooit in het echie ontmoet. Denk ik. Doorgaans weinig mannen bij tweetups. Hoe zou dat komen?
zuster_klivia op 19-03-2012 06:54
Alhoewel natuurlijk helemaal niet leuk, heb ik wel zitten gniffelen om die gassen en bijbehorende hoofdpijn. Zou ook echt iets voor mij zijn om het te vergeten nl ;)

Tijmen op 19-03-2012 08:52
Was ik nu maar een weblogdame...
Susy op 19-03-2012 09:00
Haha, Tijmen.
 
Ja, het was weer leuk!
Ik vond wel dat jullie allemaal heel veel kletsten hoor.
 
 
....
Limoentje op 19-03-2012 10:27
Leuk, leuk! Ziet er gezellig uit! Ik herken een paar namen en gezichten. Nog nooit in levende lijven gezien, maar op hun blogs. 't Lijkt mij ook wel wat om ooit eens een aantal bloggers irl te ontmoeten. En zo'n keuken als de jouwe te hebben ;)
santenkraam op 19-03-2012 12:34
@tijmen: je bent wel over de tong gegaan hoor, Tijmen. Maar alleen in de zin van: 'Tijmen en José wil ik ook nog graag een keer ontmoeten, die lijken me zo leuk. Kon ik alleen maar beamen natuurlijk.
doorgaatervoor op 19-03-2012 13:06
@Terrebel; ja, dat is zo. Toch heb ik wel een paar mannen op mn lijstje die ik graag zou ontmoeten. Wat jij:-)
 
@zuster Kllivia; misschien ook niet zo nadenkend van ons. Maar ja, als bijna alles vanzelf gaat in je nieuwe keuken, denk je daar toch ook niet aan:-)
 
@Tijmen; Volgende keer ben jij erbij! Wat Sanneke zegt, is ook zo. Nicole(lekebolleke) en ik zeiden dat.
 
@Susyschrijft; kind, ik heb de hele middag niks gezegd, alleen mn moeder gevoerd die onder tafel zat:-)
 
@Limoentje; Ja, maar dan moet jij wel even overvliegen natuurlijk.
 
@Santenkraam; ja! even regelen volgende keer.
Wondelgijn op 19-03-2012 15:59
Iek! De volgende keer maar de tuindeur enzo openzetten tijdens het reinigen!! Je zal vergiftigd worden.... Brrrr... En dat uitje is natuurlijk heerlijk geweest!! :-) Leuk!!!
Elise op 19-03-2012 17:07
Een Quooker lijkt mij wel handig idd, die zou ik ooit nog wel willen hebben. Ach en als het erop zit is zo'n resttijd grappig maar ik zou hem er niet speciaal voor kopen.
 
Gezellig joh, zo'n tweetup !
 
Groetjes Elise
doorgaatervoor op 19-03-2012 17:48
@Wondelgijn; ja, uitje was leuk. Weer heel anders dan 'ons' groepje maar ook heel leuk!
 
@Elise; Ik wist niet eens dat het erop zat, zou het er ook niet voor aanschaffen.
op 19-03-2012 20:11
Bloedlink zo'n zelfreinigende oven! Gelukkig kon je dag erna spoelen met prosecco! Leuk zo'n dagje met de blogmeiden uit eten/kletsen/drinken/bijkomen!
Tijmen op 19-03-2012 22:05
@Door, Sanneke en alle andere dames die ons (nog een keer) willen ontmoeten: jullie mogen ook op verlaat kraamvisite komen, hoor.
Manon op 20-03-2012 09:11
Ik wil eigenlijk volgend weekend wel weer....
doorgaatervoor op 20-03-2012 19:28
@Tijmen; JAAAAAA! Lijkt me heel erg leuk.
 
@Manon; haha
Tijmen op 28-03-2012 16:14
Ik zag op Twitter dat het er in de zomer dan maar eens van moet komen. Hè, hè, eindelijk!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl