doorgaatervoor.punt.nl
De vrienden van Donald
Toen wij een aantal weken geleden een paar keer bij onze buurman aan tafel zaten, gingen de gesprekken over van alles en nog wat. Als het maar niet over verbouwen ging, vond ik elk onderwerp prima. Op een bepaald moment maakte buurman een opmerking dat hij, bij het legen van onze brievenbus tijdens de vakanties, had gezien dat wij de Donald Duck krijgen.

Middelste zoon knikte: ‘Ik heb een abonnement!’. Hij vertelde dat hij een paar jaar geleden voor zijn verjaardag van zijn tante een cadeau abonnement had gekregen. Een heel wat beter cadeau dan de vis die zij een jaar daarvoor aan hem gaf. Dat was meer een presentje voor mij, als u begrijpt wat ik bedoel.
Aan het einde daarvan werd het cadeau abonnement door ons omgezet in een jaarabonnement. Inmiddels is het een sport wie van ons vijf op donderdag als eerste het Duckie uit de brievenbus vist.

De Donald Duck is echt een geniaal blad. Iedere week geinige woordgrapjes, mooie tekeningen en originele verhalen. Ik vind het fijn dat mijn kinderen nog lezen en kijken en lachen om iets wat op papier staat en niet alleen maar digitaal bezig zijn.
Buurman vertelde dat hij ook dol was op het blad en zelf voor zijn 50e verjaardag ook een cadeau abonnement had gekregen.
Zo af en toe nam hij nog een exemplaar mee als hij de wekelijkse boodschappen haalde, zei hij.

‘Maar dan gooien we hem toch voortaan na het lezen bij jou door de bus!’ riep ik. Buurman zei dat hij dat af en toe wel leuk zou vinden, iedere week was niet nodig. Diezelfde avond liet middelste een Duckie bij buurman op de mat vallen.

Na een week of twee belde buurman aan met de Donald Duck in zijn handen. ‘Bedankt voor het lenen, ik heb er van genoten’ zei hij. Ik pakte het blad aan. ‘Er kleeft een heel verhaal aan vast, aan dit exemplaar’ ging buurman verder.
Ik keek hem niet-begrijpend aan. ‘Ik kon jullie Donald Duck dus nergens meer vinden’ zei hij. Nu moet u weten dat buurman nogal een precieze is, dus dit was op zijn minst opmerkelijk. Hij had eerst zijn hele huis op zijn kop gezet, op zoek naar het blad. Daarna had hij de stapel oud papier in de garage onder handen genomen. Ineens bedacht hij zich dat hun oudste dochter dat weekend was wezen logeren. Zij is ook dol op de Donald Duck! Dochter had echter het blad niet meegenomen.
De winkels bleken het betreffende nummer niet meer te hebben. Onze arme buurman belde ten einde raad de redactie van Donald Duck. Er werd moeilijk gedaan over het kopen of opsturen van een enkel, los nummer. Buurman’s dochter belde haar vader om te informeren of hij het Duckie al had gevonden. Buurman’s dochter is namelijk net zo precies als buurman. ‘Nee, kind’ zuchtte buurman. Dochter had een oplossing: in haar studentenhuis lag nog een soortgelijk exemplaar, want alle studenten waren dol op de Donald Duck. Iedereen had hem gelezen, dus ze kon deze wel opsturen.

Zo kwam het, dat de DD die ik overhandigd kreeg, een hele reis had gemaakt. Ik barstte in lachen uit om het verhaal, maar had ook een beetje medelijden met buurman. ‘Joh, gekkie’ zei ik ‘wij bewaren ze helemaal niet op nummer!’. ‘Oh, dat dacht ik’ zei buurman.Reacties

Limoentje op 11-04-2012 15:22
Haha! Mooi verhaal! ot: zumba... daar wil ik ook ooit nog eens aan. Het is alleen hier nog niet gearriveerd, helaas. Hier zijn geen lessen te volgen.
Nicolet op 11-04-2012 15:57
mooi verhaal. Ik hoop dat Zoon straks ook zo kan genieten van DD als ik vroeger ook altijd deed.
Tijmen op 11-04-2012 16:21
Haha! Briljant verhaal om in de Donald Duck verstript te worden. Met buurman Bolderbast of zo.
En misschien moeten we Koosje Jans voor haar eerste verjaardag maar een abonnement op Donald Duck geven.
doorgaatervoor op 11-04-2012 17:04
@Limoentje; moet je zeker doen, zumba is heel erg leuk, ontspannend en enorm goed voor je lijf.
 
@Nicolet; vast wel, dat gaat al generaties lang zo!
 
@Tijmen; goed plan! Kan ze eerst plaatjes kijken, scheuren of jullie lezen haar voor. Ze kan ook een kleurplaat insturen, dan krijgt ze een DD dekbed volgens mij (maar of je dat wilt haha).
Mrs. T. op 11-04-2012 19:25
Oudste wilde heel graag een abonnement op DD. Maar ik vond het te duur. Ik laat haar dit logje dan ook maar niet lezen. ;-)
zuster_klivia op 11-04-2012 20:02
Há: de DD! Wij hebben als kind echt jarenlang een abonnement gehad. Het was altijd ruziemaken wie hem op zaterdagmorgen als eerste mocht lezen. Mijn broertje ging gewoon onder de brievenbus liggen... 
op 11-04-2012 21:40
grappig logje weer! Thx! Groeten van Mieke
doorgaatervoor op 11-04-2012 22:08
@Mrs. T; maar de hele familie kan het lezen hè!
 
@zuster Klivia; ik hoor dat dus heel erg veel. Wij hadden vroeger de TINA.
 
@Mieke; dank je!
nicolekebolleke op 12-04-2012 13:48
Hadden wij vroeger ook, de DD. Kan me niet herinneren dat ik daar veel in gelezen heb. Ik had mijn Tina en was niet zo bezig met Donald en Dagobert. Maar wat een lieve buurman!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl