doorgaatervoor.punt.nl
Door Alert
Van de week kreeg ik een paar berichtjes van bezorgde lezers. Of alles wel goed ging met me. Of ik nog leefde. Zeker wel, ik leef zelfs zo, dat ik er zelf af en toe moe van word, mensen.
Het is inderdaad een beetje stil op dit log. Het is niet dat ik helemaal niet schrijf, zo heb ik op verzoek een heel verslag geschreven over het openingstoernooi, afgelopen zondag, van mijn tennisclub. Dat kunt u hier lezen.

Verder schreef ik me in voor het Zomer Gezelligheidstoernooi van diezelfde club.
Ik schreef bedankkaarten naar mijn lieve vriendinnen, met wie ik weer een grandioos vriendinnenweekend had. Ik schreef me uit voor een tiental nieuwsbrieven, omdat ik van al die informatie ook een beetje moe werd.

Weliswaar digitaal, maar ik schreef een kaartje naar een stoere vrouw die voor het eerst een marathon gaat lopen. Zelf loop ik regelmatig een marathon, maar nooit op één dag. Nee, zeg, kom op.
Zij wel. Zij noemt het haar ‘run for life’. Voor iemand die herstellende is van borstkanker, had ze dat niet treffender kunnen omschrijven. Ik buig diep.

Verder ben ik de laatste dagen best veel aan het nadenken. Over de gesprekken met mijn vriendinnen, over hoe zij nu, na hun ziekte, in het leven staan. De één al wat verder dan de ander, maar beiden sterk en met vertrouwen. Over hoe het toch mogelijk is, dat zoveel mensen die ziekte krijgen. Of het wellicht met ons eten heeft te maken, met de manier van leven. Ik check de laatste dagen de verpakkingen in mijn koelkast en voorraadkast op E nummers. Ik gebruik de app op mijn iPhone om producten te checken op hun voedingswaarden. Ik weet dat ik gezond leef en gezond eet, maar toch… het spookt een beetje door mijn toch al wat vermoeide hoofd.

Misschien moet ik eens lekker op vakantie. Naar Berlijn of zo. Oh, wacht, daar ga ik binnenkort naar toe. Joehoee!Reacties

sanneke op 06-04-2012 15:01
Ik weet het niet, of ziek worden, ernstig ziek worden te voorkomen is. Ik vergeet nooit een uitspraak die Jip deed toen hij net vier was: 'Het leven is een spel en God heeft de afstandbediening.' Ik ben niet echt met geloof bezig, maar vind het wel een goed idee om het leven als een soort spel op te vatten, waarbij je nooit zeker weet hoe de volgende dag er uit zal zien. En in dat spel is plek voor geluk, maar er zitten ook hindernissen in. Daar moet je niet bang voor zijn, die moet je nemen als je ze tegen komt.
Jaja, zo leer je nog eens wat van een kleuter.

 

doorgaatervoor op 06-04-2012 15:08
@sanneke; dat is wel een mooie uitspraak! Ik ben toch wel bewust bezig met genoeg beweging, goed eten, tijd voor ontspanning etc. Voor mij werkt dat wel om het gevoel te hebben dat ik er alles aan doe om mijzelf en vooral mijn gezin gezond te houden. Natuurlijk, iedereen kan iets overkomen, dat weet je nooit. Maar dan weet ik dat ik het niet zelf in de hand heb gewerkt.
Mrs. T. op 06-04-2012 15:50
Tja, al die mensen die ziek worden is niet alleen beangstigend, maar het relativeert natuurlijk ook. Je komt tot de kern en wat echt belangrijk is. Waar het van komt? Geen idee, en ergens wil ik het ook niet weten. En oh, Berlijn! Gaaf!
Tijmen op 06-04-2012 17:51
Je hebt een en ander best zelf in de hand, zoals gezond eten en bewegen. Maar er zijn nu eenmaal dingen die gewoon gebeuren. Soms erg fijn en soms helaas helemaal niet. Zo is het leven.
richtsjes op 06-04-2012 20:15
Zulke perioden heb ik ook, even geen puf, even minder te melden maar veel om over te denken enzo...
 
doorgaatervoor op 06-04-2012 20:43
@Mrs T; je wilt dat niet weten? Dat begrijp ik niet.
 
@Tijmen; Ja, zo is het leven. Maar soms grijpt me dat aan.
 
@richtsjes; precies. Heb je dat kadotoernooi nog in de groep gegooid bij jouw tennisclub?
baasbraal op 06-04-2012 21:06
Ja, soms word je echt even onrustig van al die ziekte om je heen. Ik heb ook zo'n periode gehad dat alle huwelijken om ons heen klapten en dat ik echt dacht dat de volgende keer wij aan de beurt waren......  Gezond eten is belangrijk, maar liefde en het leven gewoon beleven zoals ht nu is, is ook heel belangrijk. Je kunt niet meer dan je best doen met eten en bewegen. Soms lopen dingen gewoon zo en ben je niet verantwoordelijk. Wel weet ik dat positieve gedachten (of gebed) heel veel kracht hebben, zowel naar jezelf als naar je geliefden toe. Waarmee ik natuurlijk helemaal niet wil zeggen dat degenen die ziek zijn geworden het 'dus' aan zichzelf hebben te danken omdat ze misschien niet positief genoeg waren Heel veel fijne dagen in Berlijn en overdrijf dat gezonde eten n die gezonde beweging niet ....
Novy op 06-04-2012 23:23
Jij gaat naar Berlijn, ik naar Parijs! En ja, bah. Kanker. Bah, bah.
zuster_klivia op 07-04-2012 16:21
Ik ken ze die overloopperiodes. Dan blijf ik maar malen. Even een fijn stukje ontspanning is idd broodnodig denk ik. Even letterlijk afstand nemen wil wel eens helpen.
 
Sterkte daar!
op 07-04-2012 19:01
Gelukkig dat met jou alles goed gaat, Door, houden zo. Fijn dat je weer een levensteken hebt laten zien. Een heel fijn paasweekend! Groeten van Mieke
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl