doorgaatervoor.punt.nl
Kortsluiting en meer
Gisteren was het vrijdag de dertiende. Normaal gesproken voor mij een dag als alle andere. Gisteren niet. Om 7:00 uur ’s morgens werd ik met schrik wakker. Ik niet alleen, ook jongste, die lekker naast me lag te kroelen. Zijn zachte lijfje verstijfde en hij keek me met grote ogen aan. We hoorden een enorm lawaai uit de badkamer komen. Het was de whirlpool die aanging. Dat kreng is tot op heden de miskoop van ons leven geweest, na mijn in Mexico geassembleerde VW Golf.
Een bubbelbad, dat leek mij nou helemaal geweldig. How wrong was I. Het ding maakt zoveel lawaai dat het lijkt alsof de oorlog is uitgebroken. Bovendien kost het belachelijk veel water omdat het pas werkt bij een bepaalde hoeveelheid water.
Enfin, het ding ging dus af. Ik dacht dat oudste, die in de badkamer was, per ongeluk de knop had aangeraakt. Een paar minuten later wéér hetzelfde kabaal. Ik schreeuwde vanuit mijn bed dat oudste moest ophouden met die herrie. ‘Maar mam, ik doe niets! Het gaat vanzelf!’ riep hij verontwaardigd terug. ‘Ja ja, tuuuuuurlijk, gaat het vanzelf’ riep ik weer. Ik had het nog niet gezegd of daar ging alweer het luchtalarm. ‘Kom dan kijken, mam’ riep oudste paniekerig. Ik stond al naast hem. Ik geloofde mijn ogen niet: het bad ging vanzelf aan, het lichtje van het bedieningspaneel brandde.
Wat een rare toestand! Ik deed het ding het weer uit en alles leek daarmee opgelost.

Daarna ging ik met mijn moeder naar het ziekenhuis en toen we na een paar uurtjes weer thuis kwamen, rook ik een vreemde lucht. Even later schrok ik op toen ik boven alweer het bad aan hoorde gaan. Ik rende met twee treden tegelijk de trap op en deed het weer uit. Dat ging de hele middag tien keer zo door. Het begon steeds branderiger te ruiken. Ik seinde lief in en hij besloot naar huis te komen. Tenslotte heb je aan mij niets in noodsituaties, dat weet u toch. Uiteindelijk hebben we erger dan deze kortsluiting kunnen voorkomen. Voor mij hoeft het ding nooit meer aangesloten te worden.

Daarna was het tijd om ons op te maken voor de diploma-uitreiking van middelste. Hij had immers de cursus Toetsenbord Vaardigheden met goed gevolg doorlopen. De aula zat vol met ouders en we maakten van de gelegenheid gebruik om met deze en gene even bij te praten. De kinderen werden allemaal individueel toegesproken door de docente. Daarna overhandigde zij de kinderen hun diploma met cijferlijst en een zakje snoep. Eindelijk was onze C aan de beurt. ‘Tja, wat zal ik eens over Coen vertellen…’ begon ze. ‘Hij is altijd een beetje nonchalant, het huiswerk vond hij niet altijd even nodig’. Lief en ik wisselden een blik van herkenbaarheid. ‘Maar’ vervolgde ze ‘Als het er op aan komt, dan doe jij wat nodig is! Je hebt op elk onderdeel een tien gescoord!’. Haha, wij hebben een Coen Laude!Reacties

Plofje op 14-04-2012 14:02
Ik vind die laatste opmerking van Coen Laude wel heel erg grappig.
Mrs. T. op 14-04-2012 19:14
Hahaha een Coen Laude. Die houden we erin! En suf zeg dat bubbelbad. :-(
Wondelgijn op 14-04-2012 19:47
Wat een eng bad hebben jullie, joh..... getver!! En die Coen Laude... Wat een lekker joch!! :-)
doorgaatervoor op 14-04-2012 21:15
@Plofje; dank je!
 
@Mrs T; klinkt wel geinig hè.
 
@Wondelgijn; ja, was best wel een beetje scary... gelukkig niets engs gebeurd.
Zara op 15-04-2012 09:29
Die Coen, een echte man dus om op het laatste moment zich pas druk te maken. Dat bad vind ik eng, je zal een weekje weg zijn en het zal op dag 1 kortsluiting maken... Brrr, niet aan denken...
zuster_klivia op 15-04-2012 16:56
Geweldige woordgrap, daar ben ik gék op! :) 
doorgaatervoor op 15-04-2012 21:25
@Zara; ja haha, dat zal ik hem zeggen, dat hij een echte man is!
 
@zuster_klivia; ik hou daar ook van. RTL Boulevard is er geniaal in.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl