doorgaatervoor.punt.nl
Als de rest maar blijft leven
Van de week speelde ik mee in het Zomer Gezelligheidstoernooi van mijn tennisclub. Wij zouden dames dubbel spelen en onze wedstrijd stond gepland voor 21:00 uur. Ik haalde tennismaatjes E en N op en gezamenlijk fietsten we richting tennisbaan. Er stond een straffe, koude wind.
Over mijn trainingspak droeg ik een dun windjack. Altijd handig voor als het ineens gaat stortregenen.

We zetten onze fietsen in het fietsenrek en liepen druk kletsend richting clubhuis. Ik bekeek mijn handen. Zeven van de tien vingers waren akelig wit. Ik heb namelijk last van het fenomeen van Raynaud. Dat is een chique naam voor het hebben van dode vingers.

Dit wordt veroorzaakt doordat er naar de bloedvaten in de vingers, tijdelijk geen of minder bloed stroomt, maar dat lijkt me logisch. Dit is totaal niet ernstig, maar soms wel vervelend. Het voelt niet echt lekker, dode vingers. Het staat ook een beetje apart.

Een paar jaar geleden vond ik tijdens een vakantie in Frankrijk, dunne zwarte handschoentjes met ‘grip’ aan de binnenzijde. Geen idee eigenlijk voor welke sport ze bedoeld waren, ik vond ze namelijk bij de mega sportzaak Decathlon. Die handschoentjes bleken een perfecte aankoop. Ik doe ze aan bij het tennissen en zo heb ik veel minder last van die rare dode vingers, door een betere grip op het racket.Zo ook gisterenavond. Pas na een half uur spelen kleurden mijn vingers weer normaal en voelde ik het leven weer terugkomen. Zonder de handschoenen had dat veel en veel langer geduurd. Na een uur spelen incasseerden D en ik ons verlies en liepen richting kantine. Ik was nog niet binnen of kreeg van alle kerels commentaar. ‘Haha, wat trek jij eigenlijk in de winter aan?’ en ‘Zo, zijn de handjes warm?’ en meer van die soort opmerkingen. Toen iemand met een grijns zei dat ik niet goed wijs was om handschoenen in mei te dragen, antwoordde ik dat me dat geen ene moer kan schelen.

Want ik ben allang blij dat de rest van mij blijft leven als mijn vingertjes wit zijn!

 

Reacties

Tijmen op 18-05-2012 18:29
En gelijk heb je!
santenkraam op 18-05-2012 18:44
Was sich liebt, das neckt sich! Ze vinden je vast gewoon leuk, Door, ook met je handschoentjes. Goeie oplossing trouwens!
Lina op 18-05-2012 19:38
Ooh nu heb ik meteen iets geleerd! Ik heb dat dus een paar keer gehad met een vingertop. De eerste keer schrok ik me rot! Ik heb zitten wrijven en wrijven en wrijven tot er weer een beetje leven in kwam. Ik dacht werkelijk dat mijn vingertop zou afsterven ;-) Later gebeurde het nog een keer maar toen vond ik het al minder eng. En nu weet ik wat het is...........
Dank je Door!
Doe jij trouwens maar fijn die handschoentjes aan........

doorgaatervoor op 18-05-2012 20:21
@Tijmen; ja toch!
 
@santenkraam; lief van je!
 
@Lina; wist je dat niet? Joh, ik heb dat wel drie keer per week. Soms duurt het echt heel lang voordat de kleur weer normaal is.
CasaSpider op 18-05-2012 20:39
Dat lijkt me erg lastig. Gelukkig is het niet gevaarlijk. Overigens dacht ik dat alleen mannen er last van hadden dat er tijdelijk niet voldoende bloed voorhanden is voor alle lichaamsdelen, met name de hersenen... ;-)
Mrs. T. op 18-05-2012 22:10
Precies, heel fijn dat de rest het gewoon blijft doen (op die rare vingers na dan).
op 18-05-2012 23:08
Ja, Leo heeft ook het syndroom van Reynoud. Het is een gek gezicht al die dooie vingers.... Goed dat je het zo ver niet laat komen met je handschoentjes...
doorgaatervoor op 18-05-2012 23:24
@CasaSpider; haha!
 
@Mrs. T; precies, leeeeeeef!
 
@Janneke; het is ook een gek gezicht. Ik heb het zelfs als ik in de auto zit en het stuur iets te hard omklem..
Limoentje op 19-05-2012 14:05
Heb het ook wel eens gehad, maar zo erg als jij het hebt, daar had ik zelf nog nooit van gehoord. Ik wist niet dat het een naam heeft. Gelukkig helpen je handschoentjes!
doorgaatervoor op 19-05-2012 19:38
@Limoentje; heel veel mensen hebben er een beetje last van in de winter. Ik het hele jaar door. Best gek
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl