doorgaatervoor.punt.nl
Vrijwillig
Laatst kreeg ik een mail van J, de vrouw van de voorzitter van mijn tennisclub. Nou, dan ben ik natuurlijk al op mijn hoede, dat snapt u.
Ze vroeg heel vriendelijk of ik een keertje wilde helpen om het clubhuis schoon te maken. Want als iedereen zijn/haar steentje bijdraagt… enfin u het begrijpt het.

Nu ben ik eigenlijk van mening dat iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. Eigenlijk zou ik dus gewoon terug hebben kunnen mailen dat ik de áller lekkerste hapjes kan maken. Hapjes die het ledenbestand van Tie Break zullen doen groeien. Hapjes waarbij de leden niet meer van het terras afkomen, er zelfs nog maar een drankje bij bestellen. Hapjes waarvan de baromzet fenomenaal gaat stijgen. Hapjes.. sorry, ik draaf door. Zo bijzonder zijn mijn hapjes eigenlijk helemaal niet. Maar het leek me wel een mooi excuus om vooral geen schoonmaakwerk te hoeven doen.

Natuurlijk zit niemand erop te wachten om toiletten, waar de halve club op heeft gezeten of boven gehangen, schoon te maken. Dweilen, stofzuigen en tegeltjes laten glimmen, het is niet bepaald mijn hobby. Eerlijk is eerlijk. Haren uit putjes pluizen en ketchuprestjes van de vloer schrapen. Maar hé, ik deed het samen met een tennismaatje en toen was het ineens niet meer zo erg.

Op woensdagmiddag vlogen wij met doekjes, emmers, dweilen en lekker geurende spraytjes door het clubhuis. Wij waren net een soort Marja en Liny, u weet wel, die dames van ‘Hoe schoon is jouw huis’. We poetsten ons een lens en hadden nauwelijks in de gaten dat ineens A in da house was. A is ook al zo’n vrijwilliger die van alles en nog wat doet. We kletsten even gezellig en namen er een kopje koffie bij. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat dit toegestaan is tijdens je schoonmaakdienst. Daarna ging ik weer zingend met de Dyson achter me aan door het gebouw. In de herenkleedkamer stond nog wat showergel en een grote fles babyshampoo. Ik zit me nu de hele middag al af te vragen van wie die nou toch zal zijn?!Ik was wel zo slim om mijn poetsbeurt op woensdagmiddag te plannen. Woensdagavond begint namelijk het Zomer Gezelligheidstoernooi en daar doe ik uiteraard aan mee. Wat is er nou fijner dan de frisse geur op te snuiven die je zelf hebt veroorzaakt? Ik heb me even terug getrokken om te genieten van al die blinkende tegeltjes en spiegels. Het zou toch eeuwig zonde zijn om dat niet te doen.

Mensen; moraal van dit verhaal: het is helemaal niet erg om een keertje vrijwilliger te zijn. Doet u weleens vrijwilligerswerk?


Reacties

Terrebel op 19-05-2012 20:38
Nou en of ik vrijwilligerswerk doe! Vroeger veelal als hulp-pap op de school van mijn zoon en tegenwoordig met name voor http://www.hiob.nl Geeft veel voldoening, vind je niet?
 
Natuurlijk doe ik er ook betaald werk bij want anders had ik bijvoorbeeld nooit mijn Dyson kunnen betalen...heerlijke stofzuiger! En babyshampoo prikt niet in de ogen dus die gebruik ik zelf ook wel eens...
 
Fijne zondag nog!
santenkraam op 19-05-2012 20:40
Eh. Nee. Of toch: ik draai heel wat onbetaalde lessen. Maar daar hoe ik gelukkig geen wc's bij schoon te maken. Wel de wasbakken met verfresten.
doorgaatervoor op 19-05-2012 20:43
@Terrebel; van jou wist ik het! Past ook bij je, zoals ik je 'ken'. Mooi! Voor jou ook een fijne zondag.
 
@santenkraam; haha, nou, ik denk toch dat wasbakken beter zijn dan pisbakken:-)
José op 19-05-2012 20:43
Goed zo Door! Vooral het samenwerken maakt zoiets ook gezellig. Je weet, ik doe ook veel vrijwilligerswerk, enne, dat geeft vaak net zoveel voldoening als een betaalde baan... Ook 'rotklusjes' kunnen daarbij horen, petje af voor mij zusje!
Fijne avond.
Mrs. T. op 19-05-2012 21:44
Goed zo! Ik heb vorig seizoen het clubhuis van de 'scouting' gepoetst. Een keer in de 6 weken was ik aan de beurt. En dat terwijl ik niet eens goed kan poetsen. Toen ik voor dit jaar niet meer gevraagd werd, dacht ik dat het daaraan lag. Maar dat was niet zo. De leiding poetst nu zelf het gebouw. En dat vind ik ergens wel heel erg suf, want zij houden niet alleen vrijwillig onze kinderen bezig, maar moeten nu ook nog poetsen. Daarnaast ben ik leider van een voetbalteam en collecteer ik. Vorige week gelopen voor het Astmafonds en in september voor de Nierstichting. En ik ben zes jaar penningmeester geweest van de oudervereniging. Dus: eigenlijk ben ik heel goed op weg voor een lintje. ;-)
zuster_klivia op 19-05-2012 22:40
Nee, eerlijk gezegd nooit. Ik werk en heb een huishouden en heb na dat alles weinig puf meer om nog iets anders te doen. Ik voel me daar wel eens schuldig over, vind soms dat ik daar verandering in moet gaan aanbrengen, maar blijkbaar niet genoeg. Anders zou ik wel aktie ondernemen.
doorgaatervoor op 19-05-2012 22:57
@José; eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het mij niet zoveel voldoening geeft als mijn gewone baan. Maar dat kan voor iedereen anders zijn natuurlijk. Ik doe het omdat ik lid ben van de vereniging en mijn steentje wil bijdragen.
 
@Mrs. T; wow, jij bent goed bezig. Maar hé, dan wil ik ook een lintje want ik draai ook bardiensten bij de voetbal, help op school, heb ook weleens gecollecteerd:-)
 
@zuster_klivia; zit Jill niet op een sport waarbij dat gevraagd wordt? Vaak worden ouders gevraagd om bij toernooien te helpen of bij kantinediensten van sportverenigingen.
Limoentje op 20-05-2012 04:51
Ik doe ook geen vrijwilligerswerk op het moment. Toen ik nog volleybalde moesten we eens in het seizoen oud papier lopen, en elk team had een paar keer per seizoen zaalwacht
doorgaatervoor op 20-05-2012 18:32
@Limoentje; bij veel verenigingen is het zelfs een voorwaarde voor lidmaatschap. Het kan ook bijna niet anders, zo'n kantine of wat dan ook draait niet vanzelf..
Lina op 20-05-2012 19:01
Ja, zeg ik volmondig. Mijn ouders hebben me dat bijgebracht. Toen de kinderen op de basisschool zaten deed ik veel voor school. Ik collecteer voor verschillende doelen. Ik help een paar keer per jaar met het schoonmaken van onze kerk, en soms komt er nog weleens wat op mijn pad waar ik dan geen nee tegen kan zeggen.............
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl