doorgaatervoor.punt.nl
Serious Business

Vandaag kreeg ik een mail toegestuurd van iemand die iets onder mijn aandacht wilde brengen. Ze moest aan mij denken toen zij de oproep had gezien. Afgelopen zondag, terwijl zij en ik en nog een paar, op een zonovergoten terras aan het genieten waren van een high tea, spraken we over werk. Vrouwen (en dan bedoel ik moeders) en werk, het is toch vaak een spagaat waarin je alle bordjes draaiende probeert te houden. Je wilt jezelf ontwikkelen, zonder daarbij je gezin te kort te doen, er willen zijn wanneer de kinderen uit school komen of wanneer ze vakantie hebben.

‘Jij hebt echt de ideale baan’ zei er eentje uit het gezelschap, wijzend op mij. ‘Je hoeft maar 5 minuten te fietsen, je hebt 12 weken per jaar vakantie en je bent iedere middag thuis’ vatte ze mijn baan kort samen. Ik keek een beetje beduusd. De inhoud van mijn werk kwam in de opsomming niet voor. Ik ga met plezier naar mijn werk, ik heb me nog nooit ziek gemeld en ik vind natuurlijk de genoemde voordelen ook heel fijn. Daarover geen twijfel. Maar soms wil ik gewoon wat meer van mezelf kwijt kunnen. Ik wil kunnen communiceren met mensen, niet via voorgekauwde formuliertjes, maar gewoon een gesprek. Ik zou zo graag wat creatiever kunnen zijn, mijn schrijven wat meer gebruiken in mijn werk. Mijn communicatieve vaardigheden inzetten, zeg maar. Ik schroom niet om hier hardop te zeggen dat ik die heb.

Binnenkort ga ik al die dingen doen! Ik ga scholen en bedrijven bezoeken, verenigingen aanschrijven, presentaties geven, mensen enthousiasmeren.
‘Heb je daar dan wel tijd voor, schat?’ vroeg mijn lief. ‘Hoe wil je dat gaan doen? Je komt nu al vaak tijd te kort’. Hij heeft natuurlijk gelijk. Maar ik ga zorgen dat ik tijd heb om dit te doen. Het is wat ik wil, waar ik energie van krijg.
Ik solliciteerde en kreeg de volgende dag een mail terug. Ik wordt uitgenodigd voor de trainingen in september! Ik ga onderdeel uitmaken van het promotieteam Rode Kruis 3FM Serious Request 2012. Van september tot en met december ga ik me sterk maken om mensen in actie te laten komen. Ik krijg nu al vlinders in mijn buik als ik denk aan mooie acties, waarbij mensen met elkaar ervoor zorgen dat er veel geld wordt opgehaald voor mensen die het zoveel minder hebben.

Dan sta ik maar een keertje niet langs de voetballijn, als ik een presentatie moet voorbereiden op zaterdag. Mijn zonen zullen het maar voor één keertje moeten begrijpen dat ik een middagje weg ben om een presentatie te geven. Zij hebben zo’n veilig, geborgen thuis. Zij worden geliefd door ons en kunnen altijd bij ons terecht. Zij kennen geen angst voor de dag van morgen. Duizenden andere kinderen op de wereld wel. Die gaan niet naar Spanje in de herfstvakantie op een strandbedje liggen. Ik kan de wereld niet veranderen, maar wel op mijn manier helpen. Dit is mijn manier, zo heb ik besloten.

Het gaat een prachtig mooi event worden, het Glazen Huis in Enschede! Dat ik daaraan mee mag helpen, dat vind ik dus helemaal geweldig. Ik hoop dat ik op mijn lezers mag rekenen, wanneer ik jullie benader komend najaar. 

Reacties

nicolekebolleke op 24-07-2012 11:59
Wat ontzettend te gek! Heel erg leuk én goed dat je dit gaat doen. En ik weet 100% zeker dat jouw mannen helemaal achter je staan. Heel veel succes Door. Dat je maar veel acties mag begeleiden en dat er ook dit jaar veel geld opgehaald gaat worden!
Tijmen op 24-07-2012 12:03
Supergaaf, Door! Wat goed dat je dit doet. En die mannen van je, die snappen het vast wel.
Marianne op 24-07-2012 12:19
Petje af Door, ik weet nu al dat je dit zeker gaat lukken! You go girl!!!
Zara op 24-07-2012 12:19
Gaaf!Tot december is goed te overzien, voor je het weet staat het Glazen huis er! Heel veel succes!
Ri op 24-07-2012 12:27
Wat een leuke baan. Die gaat je echt heel veel plezier opleveren. En hopelijk ook heel veel geld voor het Rode Kruis. Prima deal, dacht ik zo.
 
Ik hoor tegen die tijd wel of en hoe we (via jou) kunnen helpen.
doorgaatervoor op 24-07-2012 12:49
@Nicolekebolleke; gaaf hè. Ik heb er zo'n zin in!
 
@Tijmen; die snappen dat natuurlijk wel. Komt goed.
 
@Marianne; dank je!
 
@Zara; precies, het is goed te overzien. Thanks.
 
@Ri; dat is lief van je. Je hoort van me.
zuster_klivia op 24-07-2012 14:56
Sorry, geen tijd voor ;)
 
Mooi is dat altijd hoe buitenstaanders zo heerlijk een mening hebben over iets dat ze niet (kunnen) weten. Ze zien alleen wat ze willen zien.
 
Goed van je dat je je hart gaat volgen. Ik denk idd dat jouw mannen prima een dagje of wat zonder je kunnen. Even tijd voor jezelf is voor hen ook beter, daar word jij nl een leuker mens van. Meer ontspannen. 
Marlies op 24-07-2012 15:21
Mooi man! Ik zeg: Doen!
Repel op 24-07-2012 16:16
Wat ontzettend gaaf! Wat goed van je en wat een leuke uitdaging ook....volgens mij ben jij er ERG goed in! Geniet ervan!
doorgaatervoor op 24-07-2012 17:36
@zuster klivia; het klinkt natuurlijk ook best heel ideaal en ik roep altijd héél hard dat ik alwéér vakantie heb:-) Vandaar de beeldvorming denk ik.
 
@Marlies; ja, mooi hè!
 
@Repel; dank je. Ik hoopt het. Hou je op de hoogte.
op 24-07-2012 20:07
Oooo, lijkt me hardstikke leuk om te doen, zeg! Dat is niet eens werk, hoeveel tijd het ook kost..... Het zou leuk zijn als je kon komen op de 21e, maar anders doen we het een andere keer
José op 24-07-2012 22:10
Wauw, wat gaaf en goed. Volgens mij is 'zorgzaam' jouw 'middle name' ; als jij niet zorgt voor je zonen, tennismaatjes, voetbalopa's of vriendinnen dan wel weer voor Serios request. Ik denk dat jij in no-time al die bedrijven platlult en zorgt voor een record-opbrengst!
Mrs. T. op 24-07-2012 22:32
Zeg, zouden we niet eigenlijk Utrecht 3.0 doen en daarna Enschede 1.0? Ik meen me zoiets te herinneren. ;-) Ha, dat kan nu gemakkelijk volgens mij, met jou als insider. Dat beide dates dan waarschijnlijk gruwelijk dicht op elkaar zitten, soit. Zonder gekheid: wat supersupersupertof voor je!
Irene op 25-07-2012 09:04
Wat een leuke uitdaging voor je! Super! Op mijn werk zijn ook al de nodige voorbereidingen voor Serious Request 2012. Als ik iets voor je kan doen, laat maar weten!
doorgaatervoor op 25-07-2012 09:21
@Janneke; we gaan het proberen!
 
@José; dat zou mooi zijn.
 
@Mrs. T; Ja, dat hadden we wel gezegd hè? Komt goed!
 
@Irene; Hey, wat leuk van je. Waar werk jij?
Cisca op 25-07-2012 16:30
Wat supergaaf! En ik weet uit ervaring, dat dit soort werk echt heel bijzonder is. Dat is de enige reden waarom ik Cisca-tijd opgeef en op dit moment bijna al mijn tijd steek in werk en de kindjes. 
Irene op 28-07-2012 20:54
ROC van Twente
kwangie op 28-07-2012 22:11
Oh wow! Wat goed van je dat je er tijd voor maakt en het gewoon doet!! Ik hoop dat je erveel plezier aan zult beleven (maar dat komt volgens mij wel goed!)
Janine op 31-07-2012 23:36
Goed van je. Zowel vanwege de intrisieke en extrinsieke motivatie!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl