doorgaatervoor.punt.nl
Plannen

Plannen, ik bén daarvan! Misschien vind ik soms het plannen maken nog wel leuker dan het uitvoeren ervan. Deze week maakte ik denk ik wel tien miljoen nieuwe plannen. De helft, wat zeg ik, véél meer dan de helft komt niet ten uitvoer (breng ik niet tot uitvoer? Hoe zeg je dat?). Dat is maar goed ook, want het zou helemaal niet kunnen.
Ik maak soms namelijk best rare, redelijk onuitvoerbare plannen. Geeft me een lekker gevoel. Tja… anderen nemen een reep pure chocolade.

Ooit maakte ik het plan om iedere dag een vers stukje te schrijven. Stel u voor, iedere dag, 365 dagen per jaar, een nieuw verhaal op dit weblog. Kán toch niet, mensen!
Ik geloof dat ik het een paar maanden heb volgehouden, ik zou er mijn archief voor in moeten duiken om het te checken, maar al gauw gaf ik dat rare plan maar op. Ik kan nu eenmaal niet schrijven omdat het moet.

Vóór dat de zomervakantie begint, zit mijn hoofd barstensvol met leuke plannen. Ik ga zwemmen met de jongens, ik ga steden en musea bezoeken, ik bak vers brood en ik maak van elke dag een feestje. Tot op heden heb ik (reken ik de Spanje vakantie even niet mee) nog niet veel van dat alles gedaan. Sterker nog, het idee om komend weekend naar Friesland te gaan, is alweer van de baan. De jongens vertrekken bij het krieken van de dag met hun hengels naar de vijver en ik zit met mijn e-reader (aanrader!) in de zon in de tuin. Glaasje water ernaast en een bakje druiven, helemaal super.

Toen we onlangs in Spanje waren, was alles aan mij in de relaxstand, behalve het deel van mijn hersenen dat verantwoordelijk is voor het maken van plannen. Iedere avond pakte ik de landkaart en mijn boekjes over Spanje en zocht leuke tochtjes en tripjes uit.
De rest van het gezin is eraan gewend; mama is van de plannen. Af en toe vraag ik wat ze ervan vinden, maar volgens mij is iedereen blij dat ik wat te doen heb en hen niet lastig val met opvoedkundig gedoe.

Gelukkig is mijn lief uit hetzelfde hout gesneden wat dat betreft, zij het op een wat andere manier. Zijn plannen zijn vooral op de toekomst gericht. Het grote plan is, om als we later groot zijn, weg te gaan uit Nederland. Dat is op zich niet zo’n verrassing denk ik, we roepen dat al jaren. Was eerst Zuid Frankrijk lange tijd een optie, sinds een aantal jaren is het Spanje. Een land waar nog ruimte is, waar de zon schijnt, waar het ritme van het leven ons aanspreekt en de mensen de tijd nemen om te eten, het lijkt ons wel wat.

We stonden stil bij wit gepleisterde huizen, die mooi afstaken tegen de strakblauwe lucht. We mijmerden over een hangmat tussen de palmbomen in een tropische tuin (‘moeten we wel een drip systeem aanleggen, anders moet ik elke avond sproeien’). We dachten aan drie slaapkamers, zodat de jongens en hun gezinnen kunnen overkomen. Een lange tafel onder de pijnbomen in de tuin, waaraan we dan met de hele club kunnen eten. Prachtplan toch?
 

 

Reacties

Sanneke op 14-08-2012 20:54
Prachtplan. Maar... Dan word je later ook een oma op afstand. Ik had ook een oma in Spanje vroeger. Kende haar amper. Jij bent natuurlijk anders dan mijn oma, maar ik zou het daar zelf moelijk mee hebben, een eind van mijn kinderen en toekomstige kleinkinderen af wonen. Ik zie het nu ook bij mijn neefje in Nice, ik kan hem echt te weinig zien en zijn grootouders ziet hij dus ook maar 2 keer per jaar of zo. Skype is leuk, maar echt niet alles. Ofwel, zo'n warm mens als jij, zou je daar echt gelukkig van worden?
Terrebel op 14-08-2012 21:34
Plannen maken is vele malen leuker dan ze uit te voeren! Zo heb ik jaren geleden het plan opgevat om meer te slapen dan gemiddeld 6,5 uren per dag. Totnogtoe is het gebleven bij het plan. De uitvoering laat zwaar te wensen over. Wel jammer. Maar ooit...;-)
doorgaatervoor op 14-08-2012 21:34
@Sanneke; ja, dat is wel zo natuurlijk... zucht.. ik weet het ook niet. Maar aan de andere kant, als ik zie hoe vaak Janneke (die in Zweden woont) haar kinderen en kleinkinderen ziet, dat is best vaak. Je bent in twee uurtjes over en het is tegenwoordig heel erg betaalbaar om te vliegen. We zien wel... voorlopig dromen we nog even lekker verder. Lief dat je me een warm mens noemt!
 
doorgaatervoor op 14-08-2012 21:35
@Terrebel; naar bed jij, hup! Slaap lekker:-)
Yet op 14-08-2012 21:55
Hopelijk duurt dat nog even. Je mag wel wegdromen ;-).
doorgaatervoor op 14-08-2012 21:58
@Yet; ga toch mee! Kariene gaat ook mee haha.
Tijmen op 14-08-2012 22:28
Ik droom zo over Italië. Helaas droomt José niet met me mee. Maar ach, dromen zelf is net als plannen al erg leuk!
Mrs. T. op 15-08-2012 08:00
Emigreren is voor mij alleen maar een optie als iedereen waarvan ik houd met mij mee emigreert. ;-)
doorgaatervoor op 15-08-2012 08:21
@Tijmen; Ja, Italie is ook zo'n land. Denk ik beetje zelfde sfeertje.
 
@Mrs. T.; als de verbindingen maar goed zijn, dan is het voor ons geen punt. Bijna zeven jaar Curacao als ervaring, dus ik weet waar ik het over heb.
Ingrid op 15-08-2012 14:07
En misschien een extra kamer voor trouwe bloglezers?
doorgaatervoor op 15-08-2012 14:24
@Ingrid; haha, ja dat moet dan wel hè? Maar eh.. wie ben je? Ben je een trouwe lezer?
Ingrid op 15-08-2012 14:37
Erg trouw mag je wel zeggen. Maar 'k ga nu dus met de billen bloot.
doorgaatervoor op 15-08-2012 14:46
@Ingrid; nu wordt ik nieuwsgierig... ken ik je? Vertel! Leuk dat je reageert nu.
nicolekebolleke op 15-08-2012 14:48
Wanneer gaan jullie? Dan komen L en ik geregeld op bezoek he!?
doorgaatervoor op 15-08-2012 14:52
@Nicolekebolleke; haha, helemaal leuk. Ik laat je weten als het zover is
Ingrid op 15-08-2012 17:01
Nee, je kent me niet. Maar via via ben ik op je blog beland een hele tijd geleden. En aangezien ik ook een tukker ben heb ik wel het gevoel dat ik jou ken. Misschien herken je dat gevoel wel.... je loopt in Amsterdam en je hoort iemand plat praten.....
Zeuren hè?
doorgaatervoor op 15-08-2012 17:33
@Ingrid; nee hoor, leuk zelfs. Maar ik praat niet plat hoor:-) En ben een import-Tukker (geboren in Eindhoven). Maar ik snap helemaal wat je bedoelt. Had het op vakantie in Spanje ook, hoor je ineens iemand uit je eigen streek, dan kijk je toch even op. Leuk dat je nu reageert!!
dikkemick op 15-08-2012 18:02
Een prachtplan!
Maar is het financieel wel haalbaar?
 
Ach, als het allemaal uitkomt bied ik onszelf wel aan om je een weekje uit de planning te houden en gaan we lekker (in Spanje) tochtjes maken, is dat wat?
 
Hihihi...het zou wat zijn, maar waarom Spanje, waarom niet lekker naar Friesland?
Dat stond al in de planning ooit, maar waarom gecancelled?
 
Ach, wij zijn ook vaak aan het plannen (plennen), maar er komt vaak niets van en áls er dan iets van komt, komt er vaak wel weer wat tussen, zoals afgelopen weekend!
Wilden we eens weg, werd Marc opeens ziek...ach, zo blijf je plannen en da's ook best leuk hoor...
Vraag maar aan jezelf, hahaha...
Wondelgijn op 17-08-2012 13:50
Geweldig plan! Ga vooral door met die plannenmakerij!! :-)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl