doorgaatervoor.punt.nl
Ik zal je missen

Zoekend naar woorden, laat ik mijn gedachten de vrije loop. Tranen biggelen over mijn wangen. Mijn zusje is er niet meer!
Ik kijk naar de stapel kaarten, velen wit met een bloem of een regenboog. Woorden van troost, geschreven naar mij en mijn gezin. Warme omhelzingen kreeg ik deze week, lieve mailtjes en prachtige boeketten bloemen. Het doet zo ontzettend goed.

Denkend aan mijn zusje, schieten mij honderdduizend momenten te binnen. Mijn zusje, zij leek op mij, of ik op haar, wat maakt het uit. Beiden rood haar, beiden wangen vol sproeten. Beiden zonaanbidders. Zij vijf jaar eerder dan ik, maar ook geboren in november.  Schorpioentjes.

Mijn zusje en ik, het zal nooit meer hetzelfde zijn. Nooit meer zal ik langs haar appartement kunnen rijden zonder een brok in mijn keel te krijgen. Nooit meer zullen we lachen om dezelfde dingen. Nooit meer hoef ik mij zorgen om haar te maken.

Mijn zusje en ik, samen op foto’s uit onze jeugd. Ik laat ze door mijn handen gaan en denk aan ons. Mijn zusje toen zij moeder werd, de mooiste dag uit haar leven.
De foto’s weerspiegelen jouw leven, met alle ups en downs. Ik staar naar de laatste foto, van een paar weken geleden. Je stuurde mij een leuke mail, terwijl ik in Spanje was. Je vertelde over je fijne dag en deed er deze foto bij, ter illustratie.
Je grapte in diezelfde mail dat je een mooi verjaardagscadeau had gezien, een schilderij van €30.000. Ik glimlachte erom en dacht ‘gekkie’.

Nu ben je er niet meer en ik kan het maar niet bevatten. Ik zal de mooie herinneringen koesteren, aan je denken zoals je hier voor het laatst op 23 juli was. Hoe gezellig we aan tafel zaten die avond, genietend van de mooie zomeravond.

Ik pak het beschermengeltje en het hartje, wat ik deze week van iemand kreeg en denk aan jou. Lieve zus, ik zal je missen!

 

Reacties

Pagina12
Ria op 08-09-2012 08:56
Gecondoleerd met het verlies van je zusje, heel veel sterkte voor nu en de tijd die komen gaat.
op 08-09-2012 13:41
Wat een vreselijk bericht...Heel veel sterkte de komende tijd, ik leef met je mee vanaf een afstandje...groeten van Mieke
Anouk op 09-09-2012 11:14
wat een afschuwelijk bericht. Sterkte voor jullie allemaal!
Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl