doorgaatervoor.punt.nl
Vieren

WE-300 van Plato, met als thema: Vieren
Het woord mag niet in de tekst voorkomen en het verhaal moet exact 300 woorden bevatten.

De tijd is omgevlogen. Het kleine, blonde jongetje dat altijd zo heerlijk op het strand speelde, is uitgegroeid tot een boomlange kerel. De blonde steile haartjes hebben plaatsgemaakt voor donkere krullen. Een mooie jongen om te zien, hij kan zo als model aan de slag.
Hij heeft zich ontwikkeld tot een sociaal persoon; traint twee keer per week een elftal enthousiaste voetballertjes en coacht op zaterdag datzelfde team. Na de voetballerij begint hij aan zijn zaterdagse bijbaan bij de buurtsuper.
Aan het einde van de zaterdag gunt hij zich nauwelijks tijd om een douche te nemen, dan is het tijd voor zijn vriendin, met wie hij al meer dan drie jaar samen is of wordt er gestapt met de vriendenclub.
Als kind leerde hij gemakkelijk, ging zelfs versneld door de basisschool. Op het VWO was het even een ‘aha’ momentje, toen hij erachter kwam dat er nu toch écht wel wat gedaan moest worden. Het leverde af en toe discussies op over het stellen van prioriteiten. Meestal met mij.
Het schooljaar begon met een voorlichting voor de ouders. ‘Het examenjaar; het laatste jaar op dit lyceum voor uw zoon of dochter’ galmde de stem van de decaan door de aula.
Ik realiseerde mij ineens dat er een nieuw tijdperk zou aanbreken. Een tijdperk van een zelfstandige zoon, die op kamers gaat wonen.
De laatste weken voor het examen zijn aangebroken. Alle schoolexamens zijn gemaakt en de cijfers zijn binnen. Prima cijfers; hij kan met een gerust hart beginnen aan het Centraal Schriftelijk Eindexamen.
Ik kijk alvast in mijn favoriete winkel naar een geschikt jurkje. Want dat we een feestje hebben deze zomer, dat lijkt steeds aannemelijker.


Reacties

plato op 11-04-2013 20:36

Dat is mooi. Die zoon komt er wel. En jij kijkt terug op een geslaagde opvoeding. Je levert hem toch maar mooi panklaar aan de maatschappij af.

Leuke WE ;-)

Mrs. T. op 11-04-2013 20:59

Wat een prachtkerel die zoon van jou. En heerlijk dat er weer geshopt mag worden. ;-)

Petr@ op 12-04-2013 16:24

Mooi beschreven door een trotse moeder! (het had ook mijn verhaal kunnen zijn :-))

rietepietz op 12-04-2013 18:25

Een gewéldige reden om op zoek te gaan naar een leuk jurkje!Fijn als je kinderen het goed doen, dat heb je helaas toch niet helemáál in eigen hand als ouder!Succes voor zoonlief tijdens zijn examenperiode !

Laura op 12-04-2013 20:19

Heerlijk zo'n vooruit zicht ook wel dubbel met een nieuwe hoofdstuk , maar allemaal positieve gebeurtenissen :-D

 En mooi dat je deze WE eraan heb gewijd 

Renesmurf op 12-04-2013 22:58

ja, wat vliegt de tijd ook he, razendsnel smurft het leven zich voort.  Iedereen met zijn eigen dingen en daden, maar in grote lijnen zal dat het wel zijn!

Letterzetter op 13-04-2013 10:52

Mooi geschreven WE over een mooie zoon en met een mooi slot!

Wondelgijn op 18-04-2013 19:20

Volgens mij gaan jullie iets VIEREN.... ;-)

Ienepiene op 19-04-2013 13:17

Ook wij hebben straks iets te VIEREN! 

Wat worden ze snel groot he!

plato op 24-04-2013 18:16

Hallo Door. Wat ben je toch stil de laatste weken? Is alles goed daar. Inmiddels staat er alweer een nieuwe WE klaar. Je bent van harte uitgenodigd :-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl