doorgaatervoor.punt.nl
De truc met de truck

Nog een paar dagen, dan worden de boeken in een hoek gemikt en kan het grote nietsdoen beginnen; het eindexamen VWO zit er dan op voor mijn zoon.
De vriendengroep maakt zich enorm druk en er is veel stress. Niet voor de nog te maken examens, welnee zeg.

Wie maalt er om examens als het vervoer naar het eindgala nog niet geregeld is? Dát is pas belangrijk! Het schijnt gebruikelijk te zijn om op een originele manier je entree te maken op de locatie van de gala avond.
Onder de meiden is het min of meer traditie om een limousine met chauffeur te huren.

De eigenzinnige groep vrienden van mijn zoon vindt zoiets natuurlijk weer véél te gewoontjes en afgezaagd. De wildste ideeën werden te berde gebracht; een bierfiets (ik mompelde nog wat over dat dure kostuum en de mooie nieuwe schoenen), een huifkar en een platte boerenwagen.

De bierfiets schijnt niet meer zomaar op de openbare weg te mogen rijden. Zeker niet met achttien eindexamenkandidaten in feeststemming. De man van de huifkar had al een andere rit in zijn agenda. De boer met de platte wagen verslikte zich bij het woord gala.
Tijd voor nieuwe opties. Ik opperde dat wij ouders, ze tot een bepaald punt zouden brengen en stepjes in de achterbak zouden gooien, zodat ze met achttien stepjes zouden aankomen. Goedkoop en origineel, leek mij zo.
Uiteraard werd ik uitgelachen.

Lief stelde voor om met een legertruck te gaan, dat zou een mooi contrast vormen met zijn vriendin, die met haar vriendinnen in een witte koets met geborstelde paarden zal arriveren op het feest.
Het plan werd unaniem goedgekeurd door de jongens (weet u hoeveel whatsapp’jes dat zijn?). Het voordeel van een grote vriendengroep is dat de kosten beperkt blijven, tenslotte moet er nog tien dagen feestgevierd worden aan de Portugese Algarve.

Als u hier in de buurt woont en donderdagavond een legertruck met achttien knapen in een kostuum met vlinderstrik, kraakhelder wit overhemd, gepoetste schoenen en hun haar strak in de gel tegenkomt, dan weet u genoeg. Voor de andere mensen, ik zal foto’s maken.

Reacties

Rietepietz op 26-05-2013 12:30

Maar wél een onwijs leuk plan , van de meisjes trouwens óók . Ik hoop natuurlijk dat er óók  foto's van  koets van de dames komen , anders komt er van "het contrast "niets te recht voor de lezer;-)

Redstar op 26-05-2013 12:54

Hahaha ja, wie maakt zich nu druk om de examens. Er zijn belangrijkere zaken.

Ik heb nooit begrepen waarom er met zoveel geld gestrooit moet worden op zo'n eindejaarsfeest.

renesmurf op 26-05-2013 22:38

ja, het zal wel wat worden!  De bierfiets is maar een gevaarlijk ding, ha! Ik zag hem eens voorbij komen in Amterdam, met een rotvaart door de steegjes, en later op het landelijke nieuws dat die brokken gemaakt had elders.Nee, ik lees dan alhier wel hoe het jullie vergaat allemaal!

baasbraal op 27-05-2013 09:32

Klinkt heel leuk, zowel de dames als de heren! Ben benieuwd naar de foto's...

Astrid op 27-05-2013 17:01

Haha, heerlijk plan. Ik kijk al uit naar de foto's :) Overigens vind ik jouw stepjes ook een leuk plan.... :)

plato op 28-05-2013 11:29

Ik kan niet wachten op de foto's Door. Dat moet een happening worden.

PS. ik heb Wolken in portefeuiile gehouden. Eigenlijk zoek ik naar woorden die zowel als zelfstandignaam- EN als werkwoord kunnen worden gebruikt. Dan kunnen WE schrijvers daar alle kanten mee op.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl