doorgaatervoor.punt.nl
Vakantie

Ik had gehoopt hier verslag te kunnen doen van ons verblijf in de Provence. Vorige week reden wij maar liefst 1100 km om toch vooral nog even te kunnen genieten van wat zonnestralen, een zwembadje, eten op een terrasje en zulks. Toen we bijna op de plaats van bestemming waren, kregen we een melding via ons navigatiesysteem voor gladheid. De temperatuur was gedaald naar vier graden en het sneeuwde. Echt waar mensen! Ik ging op meivakantie en ik waande me op wintersport.

Hoe blij was ik, dat ik nog snel de warme jassen van de jongens in de auto had gegooid en mijn eigen lange laarzen in de schoenentas had gedeponeerd! De regen striemde in onze gezichten, toen we de deur van ons verblijf openmaakte. Een koud chalet, want we waren de eerste bewoners van het seizoen. Ik zette de mini verwarming op ‘max’ en maakte gauw warme koffie. Toen de koffie net doorgelopen was, viel de stroom uit.

Lief en ik keken elkaar aan. Ik wilde niet meteen gaan klagen en zeiken, maar het was eerlijk gezegd wel wat ik het liefste wilde. Omwille van de jongens trokken we een grimas en beloofden om ’s avonds ergens lekker te gaan eten. Ergens waar het warm is, voegde ik er in gedachten aan toe. Het licht floepte weer aan en we keken eens naar buiten. De regen kwam met bakken naar beneden.

De volgende dag was de temperatuur weliswaar naar 8 graden opgelopen (Hoezee!), maar de regen kwam nog steeds met bakken uit de lucht. Rillend in mijn zomerjasje, maar gelukkig wel met mijn warme laarzen aan, vertrokken we naar Orange. Een mooie stad, maar in de regen toch wat troosteloos. Na warme koffie en chocolademelk in een typisch Frans café, reden we de route door de Gorges d’Ardèche. Prachtig! Af en toe renden we uit de auto met onze paraplu om een foto te maken.

De dag erna zagen we Avignon, waar we uiteraard even naar het pauselijk paleis gingen en naar de beroemde brug. Ook Nimes bleek een prachtige, oude stad. We bezochten er het colosseum en deden de audio rondleiding. Zo bleven we toch weer twee uurtjes droog!

Voor woensdag stond het Aerodrome van Montélimar op het programma. Dit is grotendeels buiten. Aangezien het wederom hoosde van de regen, besloten we om de 1100 km naar huis te aanvaarden. We genoten van onze overnachting in een geweldig hotel in Trier, aten er ’s avonds een heerlijk diner en reden de volgende dag naar Oberhausen.

Nog nooit was ik in het shopwalhalla Centro geweest, dus dat moest er maar eens van komen. We shopten nog wat, dronken koffie bij de Starbucks en gingen toen lekker naar ons warme huis. De volgende dag begon in Nederland de zomer.

Als kers op de taart kregen we van de camping een mailtje dat ze bijna honderd euro van onze creditcard zouden inhouden, omdat het huisje niet schoon was achtergelaten. Terwijl ik u kan verzekeren dat de plee blonk en de badkamer glom.Reacties

Sanneke op 07-05-2013 14:06

Oh, Door... hoeveel pech kun je hebben... Ik hoop dat je inmiddels wee wat opgewarmd en opgedroogd bent.

jacomien op 07-05-2013 14:13

Wat een pechvakantie, groot gelijk om eerder terug te gaan!

zuster_klivia op 07-05-2013 15:39

Gátverdamme! Wat ontzettend balen zeg :( En nog zo'n trap na. Bah!

Door op 07-05-2013 15:53
@Sanneke; tja.. niks aan te doen. Toch heb ik niet het gevoel dat onze vakantie verpest is hoor, we hebben best leuke dagen gehad.
Door op 07-05-2013 15:53
@jacomien; ja dat was een goede beslissing. Later werd er noodweer afgekondigd door de ANWB!
Door op 07-05-2013 15:54
@zuster_klivia; misschien vind ik dat nog wel het ergste, die mail.
Wondelgijn op 07-05-2013 16:11

O hemel... wat een nare ervaring in het anders zo mooie Provence-gebied... :-(Enne... Fransen die vinden dat jij het niet netjes achterlaat? Kan mer niets, maar dan ook niets bij voorstellen! Lijkt me meer een vorm van 'standaard-extra-100-euro-innen-per-vakantieganger'... Waardeloos!!

 

Door op 07-05-2013 16:19
@Wondelgijn; tja... rare ervaring. Ik heb zelfs een keer geld teruggekregen omdat ik het zo keurig had achtergelaten!
plato op 07-05-2013 18:05

Alleen dat laatste al zou mij doen besluiten: nooit meer Frankrijk. Maar goed, het regent er natuurlijk niet altijd en als het mooi weer is, is het vast een pracht land. Ik kan er niet over oordelen want ik ben alleen in Parijs geweest en een keer in de Vogezen en dan net een keer aan de verkeerde kant van de berg zodat het vrijwel continue regende op onze V en D tent die niet bepaald waterdicht was. 

Maar gelukkig was het hotel in Trier goed. Toch nog een beetje geluk.

Nou ja, dan maken we het maar gezellig op onze weblogjes, Door... en wie weet zit er nog een tweede vakantietje in :-)

Jose op 07-05-2013 21:06

Ach dat klinkt wel als pech, en zo'n 'boete' motiveert eerder om helemaal niet meer te poetsen, zonde! Maar snel beginnen aan de voorpret voor de zomervakantie!

Mrs. T. op 07-05-2013 21:59

Balen zeg. Maar gelukkig wel in goed gezelschap gebaald. ;-)

Door op 08-05-2013 11:46
@José; ja! Spanje!
Door op 08-05-2013 11:47
@Mrs. T.; zekers, dat was fijn, hoewel we niet compleet waren.
Rietepietz op 08-05-2013 18:57

Volgens mij  had mister Murphy zich stiekem in de kofferbak verscholen ,alleen dát kan zoveel pech verklaard worden;-) Gelukkig is dat heerschap zo te zien daar achtergebleven maar ja , hij heeft natuurlijk in het huisje weer rommel gemaakt!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl