doorgaatervoor.punt.nl
De zomer van 2013

Druk mensen, druk dat ik het heb! Ik moet oppassen dat ik dit log niet verwaarloos, want dat gevaar loert om de hoek. Waar was ik druk mee? Ten eerste was daar natuurlijk onze Sjaak, die met zijn gipspootje van hot naar her gebracht moest worden. Ik kan u met blijdschap melden dat het kind wonderbaarlijk snel geneest en het gips inmiddels vervangen is door loopgips.
De timing daarvan was perfect; namelijk een dag voor het kamp van groep 8. Weliswaar mocht hij nog niet meedoen aan de fietstocht er naar toe, maar gezien de barre weersomstandigheden was dat alleen maar een zegen.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam en de lichtflitsen de donkere lucht deed oplichten, stapte mijn zoon in de auto bij een kampvader. Mooi woord is dat trouwens; kampvader. Je verwacht een getatoeëerde Sjonnie in een fout trainingspak, maar nee, er kwam een keurige man met blauwe Volvo bij ons voorrijden. Hij laadde vakkundig de bagage in en legde de krukken van onze Sjaak er bovenop.

Diezelfde dag ging mijn oudste zoon op kamerjacht in Groningen. Gewapend met een lijstje waarop een stuk of 5 kamers stonden, reden ze hier rond het middaguur weg. Bij aankomst bleek dat de helft van de kamers inmiddels alweer vergeven was. Aan het einde van de middag kreeg ik een berichtje van mijn lief dat hij bij restaurant de Gouden Bogen zat met twee trotse kamerbezitters; onze zoon en zijn vriend. Gezellig in hetzelfde studentenhuis! Het moest gevierd worden en dat kan het beste met een vette burger, zo begreep ik.

Verder speelde jongste nog in een internationaal voetbaltoernooi in Duitsland en ook hij kwam stralend thuis; kampioen geworden met zijn team! Zondag sloten we het voetbalseizoen van de zonen af met een barbecue en dan is het even rust op dat gebied.

Zelf speelde ik nog in een tennistoernooitje mee, waar we zomaar in de halve finale kwamen te staan. Dit was niet omdat we zo briljant tennisten, maar omdat de tegenstander van de tweede wedstrijd ziek werd. Tja.. dan kan het zomaar gebeuren dat je een plekje opschuift. Natuurlijk win je liever door te spelen, maar het was nu eenmaal zo. De halve finale verloren we, hoewel we nog op een tiebreak hoopten, maar dat zat er niet in.

Dan was er nog de verjaardag van een vriendin die 50 werd. We bedrukten zelf t-shirts, plaatsten een Sarah in tenniskleding in haar tuin, maakten er spandoek bij en kochten cadeautjes. Het was een fantastisch feest. Zo wil iedereen wel vijftig worden.

Ik reed door half Twente op een oude Solex met al mijn collega’s. Het was een hilarische tocht waarbij we gilden van pret. De koeien keken verstoord op toen wij voorbij kwamen. Deze week nog een paar feestjes, de diploma uitreiking van oudste, de afscheidsavond van middelste en weet ik veel wat nog meer en dan… vakantie!

 

Reacties

Plato op 28-06-2013 09:55

Je hebt het inderdaad erg druk. Maar dat is herkenbaar voor velen. 

En dan wil de blog er wel eens bij inschieten. Om maar niet te spreken van

de (ahum) reacties. Jammer maar het is niet anders.

Sterkte met al die drukte, alhoewel zo'n feestje natuurlijk eerder reden is

om je te verheugen. 

Rene K op 28-06-2013 10:45

De Twee Gouden Bogen, top restaurant! Geen idee wie daar altijd ook heen gaat ;-)

Mrs. T. op 28-06-2013 21:01

Wat een boel leuke dingen hier! Nu die Sjaak nog snel weer helemaal gipsvrij.

Renesmurf op 28-06-2013 22:35

ha, ja, dat is zeker druk!  Als je jezelf nou voorneemt dat je pas weer wat mag meemaken als je het gelogt hebt he!Dan is het bij te houden.

Rietepietz op 29-06-2013 16:59

Je hebt in ieder geval niet te klagen over gebrek aan afleiding,maar zo gaat dat ik een jong gezin.

Fijn dat zoonlief "onder dak is" want dat is in een studentenstad best wel lastig!

Mevrouw H. op 02-07-2013 16:20

Maar ben wel blij weer even een update te lezen! En die gouden bogen ... daar kom ik (bijna) dagelijks :)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl