doorgaatervoor.punt.nl
Hamsteruhhhh!

Al jaren vragen onze kinderen om een pup. Sinds je in onze buurt er niet meer bij hoort als je geen pup hebt, is het hek helemaal van de dam. Je ziet hier werkelijk iedereen met een Labrador of een Labradoedel paraderen. Die laatste is volgens mij als je niet kunt kiezen.

Ik weet precies hoe het werkt, want ik was vroeger geen haar beter dan mijn eigen zonen. Ik zeurde iedere avond na het eten bij mijn moeder op schoot om een hondje. Ik beloofde dat ik hem echt echt echt vier keer per dag zou uitlaten, ook als het regende, waaide, sneeuwde en stormde. Ik beloofde heilig dat ik het hondje zou borstelen, kammen en in bad zou doen als het nodig was. Ik zou hem te eten geven en er mee spelen. Het beestje zou niets tekort komen.

Na een aantal jaren gingen mijn ouders door de knieën. Op een zondagmiddag hadden ze, zonder dat ik het wist, een afspraak gemaakt bij een fokker. Ik wist niet waar we naar toe zouden gaan en stapte met tegenzin in de auto. Toen stond ik ineens voor een hok met allemaal kleine, schattige Cocker Spaniel pups. De hondjes hadden allemaal dezelfde kleur als mijn haar. Ik mocht er eentje uitzoeken en een week later zouden we haar ophalen. Na drie maanden stond mijn vader iedere ochtend en avond met het beest tussen de struiken en speelde ik weer met mijn barbies. Ik schaam mij er nog steeds een beetje voor.

Enfin, een pup, daar trap ik dus niet in. Een tijdje terug kregen we de mini hamsters van vriendin te logeren. Mooi klein, hoeven niet uitgelaten te worden, blaffen niet en je kunt ze wel knuffelen, iets wat met de goudvis die we hadden, toch wat lastiger was. Ik was om en besloot in stilte dat de eerstvolgende jarige een hamster zou krijgen.

Het schijnt dat de minihamster het liefst als single woont, dus ik hoefde slechts één zo’n beestje af te rekenen. Kost bijna niets hè? Het diertje dan, voor de accessoires was ik exact tien keer zoveel kwijt. Haha. Een stenen bakje voor het voer, zaagsel, voer, een kooi natuurlijk met nachtverblijf en een soort pluizig spul waarin hij zich kan nestelen. Het zal onze hamster aan niets ontbreken. Hij krijgt ook nog een soort buitenverblijf, dat wil zeggen: een verlengstuk aan zijn kooitje, waardoor hij wat meer ruimte heeft om te bewegen.

Onze nieuwe huisgenoot heet Balou. Ik ben vergeten te vragen aan de man van de dierenzaak of het een jongen of een meisje is, bedenk ik me nu. Anyway. We hebben een hamster. En een jarige! Hoera!

 

Reacties

zuster_klivia op 04-07-2013 22:32

Drie- eh tweewerf hoezee! Van harte met zoon en hamster! In willekeurige volgorde *smak* 

Renesmurf op 04-07-2013 23:22

Gefeliciteerd!  ja, bij ons was de hond er toen ik het nog eens besefte, en zodra ik kon wandelen wandelde ik met de hond!  Ha, zelfs vanavond nog.

Mirjam Kakelbont op 05-07-2013 08:11

De jarige zal zeker op zijn gekeken hebben! Gefeliciteerd met de jarige en de gezinsuitbreiding. 

Mevrouw H. op 05-07-2013 19:10

Van harte!

En wat ontzettend fijn dat jullie aan extra ruimte denken voor de hamster. Al die beestjes die in zo'n hokje zonder bewegingsvrijheid zitten vind ik zo zielig. Zo niet jullie nieuwe baloe! Veel knuffelplezier :)

Oh. las vandaag in het nieuws dat ergens een hamster onder een wc pot verdwenen was ... de brandweer moest eraan te pas komen maar hij schijnt nog te leven (in tegenstelling tot de wc pot)

Mammalien op 05-07-2013 20:10

Gefeliciteeerd! Nu nog een foto...

Rietepietz op 07-07-2013 16:50

Hé vreemd, volgens mij had ik hier al een reactie gezet, ...ga ik even in de herhaling;-)

Ik denk dat je vader destijds héél goed ingecalculeerd had dat je van een kind niet de hele verzorging van  een hond kunt toevertrouwen. Gefeliciteerd met de jarige en dat Balou maar een gelukkig hamsterleventje mag hebben, de start is in iedeer geval perfect.

Mrs. T. op 07-07-2013 21:43

Die Balou heeft het maar mooi voor elkaar. ;-)

wondelgijn op 08-07-2013 19:41

Hamster of hon.... ach, het begint allebei met een 'H'! Toch?? ;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl