doorgaatervoor.punt.nl
Oude stempel

Doorgaans ben ik best hip. Ik bedoel: ik heb een smartphone waar ik allerlei handige app’jes op heb staan (en ook gebruik), ik lees digitale boeken, ik sta in de keuken met een iPad in plaats van een kookboek en ik zet geen ketel water op als ik thee wil, maar gebruik mijn Quooker. Dat zeg ik, hip.


Echter, er zijn dingen waar ik een ouderwetse in ben. De zoon wilde van die nieuwe stretchdingen die je om schoolboeken kunt doen. Ik zag de prijs en schudde mijn hoofd. Niks daarvan, gekaft zal er worden. Met kaftpapier.
Vandaag was het zover; mijn brugpieper haalde 130 kilo aan boeken op, of zoiets.
Het kind tilde zich een breuk.

Het grappige is, dat je als moeder absoluut niet met je brugpieper mee mag. Het is natuurlijk ontzettend stom als je moeder bij de school gezien wordt. Dat kan écht niet.
Terwijl mijn oudste zoon, toen hij na zijn examen de boeken weer in moest leveren, vroeg: ‘mam, zin om even mee te rijden naar school?’. Vandaar dat ik mij niet beledigd voel, ik weet, het komt goed.

Dat kaften dus. Ik herinner mij van vroeger dat ik dat altijd met vriendinnen deed. Pot thee erbij en kaften maar. Ondertussen onze laatste perikelen op liefdesgebied besprekend. Kaften staat voor mij gelijk aan gezelligheid.
Jongens hebben een broertje dood aan kaften en doen het gewoon niet of laten het door hun moeder doen.

Ik deed vanmiddag voorkomen alsof ik kaften ook verschrikkelijk vind. Zoon keek sip. Toen zei ik: ‘Kom dan maar, ik fiks het wel voor je’. Hij schreef de etiketten, ik kaftte alle boeken keurig netjes. Op de ruggen en de hoekjes deed ik een extra plakbandje. Heel old fashioned allemaal. Het leek alsof ik een enorm offer had gebracht, door dit voor hem te doen. Intussen genoot ik van alles wat hij als tegenprestatie om zijn dankbaarheid te tonen, voor mij wilde doen. Ik liet hem de tafel dekken, thee voor mij maken en zulks. Ik zuchtte hardop, gniffelde in mijzelf, knipte en plakte.

Toen kwam jongste thuis, wapperend met een uitnodiging. Het jong is uitgenodigd om een hele dag mee te gaan naar Duitsland, naar Moviepark Germany. Voor een kinderfeestje! Ik vraag mij af wat er met het good old koekhappen is gebeurd.

 

 

Reacties

Mrs. T. op 26-08-2013 19:37

Ik heb het eerste jaar samen met oudste de boeken gekaft. Daarna moest ze het alleen doen. Inmiddels kafte ze dus al twee jaar met oma haar boeken. En da's heel gezellig. ;-)

Dat kinderfeestje vind ik echt niet normaal. Wie bedenkt er zoiets???

zuster_klivia op 26-08-2013 20:04

Haha, wij hebben het vandaga samen gedaan, Jill en ik. En ja: incluis dat extra plakbandje :))) 

Renesmurf op 26-08-2013 20:39

En overal hangt dan weer een prijskaartje aan!  haha, je houdt de boel flink voor de gek, maar dat mag in dit geval best een keertje!  Moederliefde!

Mirjam Kakelbont op 26-08-2013 21:34

Mijn dochter gaat naar de zesde - examenjaar - en heeft al geregeld dat we samen haar nieuwe boeken op gaan halen. Toen ze in de brugklas zat mocht ik haar niet eens een zoen meer geven voor ze wegreed op haar fiets. Nu brult ze er nog keihard achteraan: LOVE YOU.

Het kan verkeren...

Rietepietz op 27-08-2013 12:42

Ik mis de pot thee  tijdens het kaften ;-) maar ik denk dat zoonlief je wel heeft zien genieten hoor, maar hij gunde jou je lolletje;-)

Tja koekhappen.... gaat zó slecht samen met beugels!

Cisca op 29-08-2013 02:02

Wow, dat feestje!! Hier ook al soms van die excessieve party plannen, verschrikkelijk zeg.

Wondelgijn op 30-08-2013 16:15

Oeh, wat een topmoeder ben jij! Ik heb ze wel helpen kaften, maar alleen maar de etiketjes laten schrijven? Nee... dat toch niet! ;-)

Mevrouw H op 02-09-2013 09:46

Na jouw stukje zie ik mezelf weer helemaal zitten, in ons oude huis, aan de oude eettafel; mam aan het koken maar zo af en toe pakte zij ook een boek en kaftte mee. Mooie herinneringen. Fijn dat het altijd allemaal weer goedkomt hé :)

Limoentje op 15-09-2013 04:13

Kaften, vond het nooit zo heel vervelend. De boeken deed ik, mijn vader hielp me met het plakken van plakplastic om de werkboeken.

En ja, dat verjaardagsfeestje... daar had ik al wat over gezegd op Twitter.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl