doorgaatervoor.punt.nl
Strandobservaties

Persoonlijk verkies ik het strand boven een zwembad. Hoe lekker het ook is om een verkoelende duik te nemen in een zwembad, ik prefereer een zandstrand.
Al die mensen die zeuren over ‘al dat zand’, ik begrijp dat niet. Dat er zand in grote hoeveelheden op een zandstrand ligt, lijkt mij toch een minimale voorwaarde.
Natuurlijk plakt dat aan je voeten als je uit zee komt, maar op ieder fatsoenlijk strand staan douches, dus dat spoel je er zo weer af.

Ik vermaak mij kostelijk op het strand. Het leukste is een familie of groep mensen volgen die net arriveren. Er wordt uitgebreid bekeken waar ze hun kamp zullen opslaan. Alsof het wat uitmaakt of je drie meter naar links of naar rechts ligt. Enfin, meestal gooien de kinderen dan hun T-shirt en korte broek of jurkje ergens in het zand, schoppen hun slippers uit en rennen naar de golven.

Moeder raapt zuchtend de zooi op, vouwt het op en legt het in een tas. Vader is druk met de parasol. Op aanwijzing van zijn vrouw steekt hij het ding in het zand. Sinds wij een soort schroef hebben die je in het zand kunt draaien, waait die van ons nooit meer weg. Des te meer hilariteit als dat bij een ander wel gebeurt.

Dan komt de zonnebrandcrème uit de tas. Vrouw smeert man en kinderen in, man smeert vrouw in. Je ziet dan dat vrouwen dat subtiel doen, ze gebruiken niet meer dan nodig is en letten erop dat verbrandingsgevoelige plekken worden meegenomen in het smeerproces; oren, neus, nek, flanken en knieholtes. Een man knijpt de halve fles leeg en even later zie je een glanzend witte vrouw naast hem liggen. Zij moppert nog wat van ‘niet zovééhéél!’, maar het leed is al geschied. Die avond zal ze een nog net zo blanke rug hebben, maar wel vuurrode flanken, nek en knieholtes, het arme mens.

Uiteindelijk keert de rust terug. Na een poosje komen de kinderen terug uit zee. Ze grijpen hun handdoek en gooien daarmee een paar kilo zand over mama’s net ingesmeerde rug. ‘Wég, met die handdoek!’ roep zij geagiteerd. De kinderen zijn zich van geen kwaad bewust. Twee minuten later vragen ze om een ijsje. Eerst doet vader net of hij niks hoort. Moeder lijkt verdiept in haar boek ‘Vijftig tinten’. Dat heeft ze speciaal voor de vakantie bewaard. Dan hebben ze namelijk weer tijd voor seks. Hoewel dit genre niet haar manier van eh.. nou ja, doen is, krijgt ze er wel een bepaald gevoel bij. Een beter gevoel dan thuis in Heerhugowaard.

De vraag om een ijsje duurt al meer dan kwartier en gaat op een steeds zeurderiger en dwingender toon. Uiteindelijk gaat pa overstag, geeft de kinderen vier euro en gebaart naar de strandtent. Hebben ze wat ze willen en hebben we dat ook weer gehad, zie je hem denken. Net als hij weer met gesloten ogen van de zon geniet en niet meer denkt aan zijn drukke baan in de Randstad, komen de kinderen terug. ‘We moeten meer geld pap!’. IJsjes zijn namelijk duur aan de Costa.

De kinderen likken tevreden aan hun ijsje, moeder zucht nog eens en glimlacht af en toe boven haar boek en papa loert stiekem naar de topless zonnende Spaanse meiden voor hem.


Reacties

zuster_klivia op 02-08-2013 08:16

Je hebt het prima samengevat, denk  dat het wel aardig klopt ja ;)

janine op 02-08-2013 10:06

Hahaha, ik hoop dat ons gezin daar over een paar jaar niet aan voldoet... ;-)

Rietepietz op 02-08-2013 15:41

O ja héérlijk om op het strand om je heen te kijken. Natúúrlijk moet er heerlijk fijn zand op het strand liggen en dat het aan je altijd wel een béétje mee naar huis neemt hoort er gewoon bij! Mij hoor je niet klagen hoor !;-)

Mrs. T. op 04-08-2013 20:44

Hahaha, ik zou er bijna door naar het strand gaan. ;-)

Ria op 05-08-2013 11:50

heerlijk om 'sochtends voor dag en dauw, of in de schemering ,wanneer de massa verdwenen is een lange strandwandeling maken.

groetjes, Ria

Mevrouw H. op 05-08-2013 13:34

Goed zeg! haha zo gaat dat.

En ik hou er ook zo van om dat allemaal te bekijken vanaf een afstandje!

Ilse op 05-08-2013 16:01

Wij zijn ook dol op het strand (maar wel verwend op een bedje met parasol) en afgelopen vakantie op Kos hebben we ons kostelijk vermaakt eh leedvermaakt. De zee was spiegelglad maar als de ferry voorbij was (en al in de haven) kwamen er twee grote golven en spoelde het water helemaal onder de eerste rij bedjes. Er was een dame en die had op de eerste rij haar e reader op het blok van de parasol gelegd. Zoon vertelde haar vriendelijk over de golf maar ze keek wat verstoord en legde hem niet weg. Toen uiteindelijk de golven kwamen was ze net nog op tijd om hem weg te pakken. Alleen een tas en haar slippers zwommen weg. Ze was wel zo sportief om zoon te komen bedanken voor de waarschuwing.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl