doorgaatervoor.punt.nl
Bijna klaar

Vorige week kwam er een mail van de klassenmoeders van mijn jongste. Wie er tijd en zin had om mee te fietsen naar het theater. Ik was er als de kippen bij, en jawel, ik mag mee. Vroeger, in de tijd dat de student in Groningen nog op de basisschool zat, was ik zo’n moeder die altijd meehielp op school. Van herfstwandelingen maken tot stamppotten bereiden voor het kerstdiner, op mijn hulp kon je rekenen. Nu, na 14 jaar ben ik er een beetje klaar mee. Als er een mailtje voor hulpouders in mijn mailbox verschijnt, scan ik tegenwoordig eerst waar het om gaat.
Meestal is er een activiteit op een dag dat ik werk, dus dan kan ik zonder enig schuldgevoel melden dat ik helaas niet van de partij ben.

Ik weet dat er collega’s meelezen hier, dus lieve schatten; bij voorbaat mijn excuses. Zoals jullie best wel weten, ben ik niet alleen een welwillende collega, maar ook best een hulpvaardige ouder. Dus, dat gezegd hebbende, even heel eerlijk: ik ben er totally klaar mee. Ik hoor van oudere vriendinnen die geen basisschoolkinderen meer hebben, dat zij dat ook hadden, zo op het einde, met de jongste in groep 8.
Dat je dan al zó vaak kinderen als zwarte pietjes hebt geschminkt, knakworsten hebt opgewarmd en paashaasjes hebt gebakken, dat het je zeg maar de strot uit komt. Haha, dit dan weer niet te letterlijk nemen hè.

Aan de andere kant realiseer ik me dat deze tijd nooit meer terug komt. Dat ik straks in juli weer sta te janken bij de afscheidsmusical en dat ik dan mijn jongste, mijn benjamin, ook met zo’n zware rugzak naar de middelbare school zie fietsen. Dat ik dan nooit meer mailtjes krijg of ik knakworsten wil opwarmen of wil helpen met de sportdag.

En dus besloot ik dat ik mee ga fietsen naar het theater. Want dat vind ik toevallig zelf ook leuk!

 

 

 

Reacties

Sanneke op 24-09-2013 18:25

Dan is dit wel een heel leuk uitstapje om mee te gaan, ja. Goh, da's ook wat, dat je zo helemaal geen basisschoolkinderen in huis hebt, wat gaat dát hard! 

Elise op 24-09-2013 18:57

Inderdaad, ik was ook leesmoeder en wat al niet meer maar er komt een moment dat je er klaar mee bent. Ik heb een tijd full-time gewerkt en toen lukte het helemaal niet maar als ik kon, ging ik !

Gr. Elise

Door op 24-09-2013 19:01
@Sanneke; ja, érg hè? Pff.. ik word oud..
Door op 24-09-2013 19:02
@Elise; ik werk nu ook alle dagen maar niet full time, dus als het 's middags is, kan ik mee op de dagen dat ik op tijd klaar ben.
Mrs. T. op 24-09-2013 20:55

Oh, jongste zit pas in groep 5 en ik ben er al klaar mee. Daarbij is bijna altijd alles op de dagen dat ik werk. Gelukkig maar denk ik dan. Ach, ik ben zes jaar penningmeester van de OV geweest, dus ik heb best bijgedragen lijkt me.

Mcdid op 24-09-2013 23:20

Ik moet zelf nog aan deze fase beginnen,  maar kan me heel goed voorstellen dat het uiteindelijk klaar is. Dat je het zat bent. Ik weet helemaal niet of ik hier zin in ga krijgen. Al dat geneuzel haha.

Renesmurf op 24-09-2013 23:32

Interesante materie.Ja, voor nieuwe ouders is het nieuw allemaal, dan zijn ze ineens gevorderd en daarna krijgen ze er schoon genoeg van.Hoe vlug kan het gaan in het leven he!  Straks weer Sinterklaas en alles.

Mammalien op 25-09-2013 07:12

Hihi, voel de bui nu al hangen, en jongste begint ne in groep 1. 

Zo'n theateruitje is altijd leuk toch? Enbovendien kan groep 8 al  een stuk beter fietsen dan groep 5 - waar ik gisteren mee was en bliuj was dat ze allemaal heel zijn aangekomen...

zuster_klivia op 25-09-2013 13:07

Ik heb eigenlijk niks gedaan op Jills school. Ik ben bijna al die tijd alleenstaande moeder geweest en werkte erbij. Voelde me niet geroepen, kon het echt niet opbrengen ook nog eens allemaal extra dingen erbij te doen. Was blij dat ik zo nu en dan me-time had...

Rietepietz op 25-09-2013 19:22

Er wordt tegenwoordig inderdaad wel veel op de ouders afgewenteld , natuurlijk mede doordat er véél meer dingen gebeuren op school die begeleiding vragen als je het vergelijkt met `mijn tijd` . Mij bekruipt nou juist soms het gevoel om eens binnen te wippen op het schooltje op de hoek van de straat omdat het me zo leuk lijkt iets met de kinderen te doen!

baasbraal op 25-09-2013 20:21

Been there, seen that. Je kan je helemaal niet voorstellen dat je er ooit klaar mee komt. ZOleuk met al die kinderen leuke dingen doen onder schooltijd. Maar ja: ik herken het helemaal. Ik ga nu weleens met mijn kleinkinderen als hulp- of chauffeeroma, maar dat vind ik dan wel weer leuk...... Het komt bij jou ook wel weer terug, over een jaar of (vijf)tien.....

Door op 26-09-2013 16:48
@McDid; welkom hier! Leuk dat je reageert. Ik ga kijkje nemen op jouw log.
Door op 26-09-2013 16:50
@Rietepietz; loop eens binnen, misschien kunnen ze wel leesoma's of overblijfouders gebruiken?
Limoentje op 28-09-2013 15:32

Mijn moeder help wel eens mee, mijn vader was heel lang penningmeester van de ouderraad.

Toen ik nog in Nederland werkte viel het me op dat het echt altijd dezelfde ouders zijn die komen helpen. 

Nu, hier in China, hebben we twee weken geleden eindelijk voor het eerst hulp van ouders gehad bij een activiteit. Ouderbetrokkenheid bestaat hier niet echt.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl