doorgaatervoor.punt.nl
Haringen

Van de week ging het ineens over kamperen. Geloof het of niet, maar ik heb dus nog nooit van mijn leven gekampeerd. Ik zie weleens zo’n verzameling bontgekleurde tenten op een veld en voel daar dan niks bij. Het is niet dat ik een hekel heb aan campings of zo, want als ik weleens bij een vriendin een dagje op de camping kom, dan zit ik ’s avonds altijd meteen op Marktplaats naar caravans te kijken en dan zeur ik of lief bij zijn volgende auto een trekhaak wil bestellen.

Nu zullen er vast mensen die zeggen dat bivakkeren in een caravan niet echt kamperen is. Maar ik vind, dat als je de hele dag op tuinstoelen zit en kookt op zo’n butagas ding en water moet tappen bij een kraantje even verderop, dan is dat kamperen.
Van de week vertelde iemand dat het gebrek aan muren (in het geval van een tent) een gevoel van vrijheid geeft. Dat het dan net lijkt of je buiten slaapt.
Nu heb ik in mijn hele leven welgeteld één keer buiten geslapen, op een strand nog wel. Dat was na een avondje barbecueën met iets teveel wijn op Curaçao. Het buiten slapen was op dat moment niet zozeer een keuze, maar meer de meest verantwoorde oplossing. Op de één of andere manier kan ik me niet meer herinneren hoe het voelde om geen muren om me heen te hebben. Wel weet ik nog dat mijn hoofd als beton voelde, de volgende ochtend.

We hebben twee keer een huisje op een camping gehuurd, in Frankrijk. Stiekem vond ik het wel fijn dat ik na het koken de troep in de vaatwasser kon zetten, toen ik de buurkinderen ruzie hoorde maken wie er aan de beurt was om de afwas te doen. Uiteindelijk zag ik de vader van het gezin mopperend met een teiltje met potten en pannen over het terrein sjokken. Ik ben dan een heks en heb leedvermaak. Ook vond ik het fijn dat ik mijn eigen douche had en niet met mijn schone jurkje en een toilettas onder mijn arm naar één of ander gebouw hoefde te lopen, waar dan de haren van de voorganger nog in het putje zitten.

Ik zit nu een beetje negatief te doen, omdat ik dat leuker vind voor het stukje, maar ik wéét het natuurlijk helemaal niet hè?! Ik ben van huis uit niet opgegroeid met kamperen, de enige haringen die ik ooit gezien heb, waren de zoute haringen van de markt.


Reacties

baasbraal op 06-09-2013 22:38

Tja, wat moet ik daar nou op zeggen? Ik ben helemaal dol op kamperen. Het wakkerworden in een tent en het in slaap vallen in een tent zijn voor mij ultieme geluksgevoelens Je RUIKT het gras, je hoort zo'n beetje of de geluiden van de andere kampeerders, van de beek, van de wind of van de regen en je bent VEILIG! Wat het douchen betreft. Natuurlijk moet je zoveel mogelijk zwemmen en je in de vrije natuur wassen, dat douchen is niet mijn favoriet. En inderdaad: ik vind in een caravan zitten GEEN kamperen. Wij kunnen nu niet meer kamperen en gaan in hotels als we vakantie hebben.  Dat is ook leuk, maar dat speciale gevoel, dat opwindende gevoel van 1 zijn met de natuur en toch veilig en geborgen, dat gevoel dat je je tent kan oppakken in 10 minuten en dan weer heel ergens anders heen kan DAT gevoel heb je alleen bij kamperen.

zuster_klivia op 06-09-2013 22:56

Ik heb het 2x geprobeerd, voor Vlam en vond het VER-SCHRIK-KE-LIJK. Maar dat wist je al ;)

Renesmurf op 07-09-2013 13:42

Ik ben wel opgegroeit met kamperen.   Ik vind het vooral prettig om te slapen in eigen bed.  In een appartement hebben er al zoveel mensen in gelegen, dat staat me toch wat tegen. En je hebt de vrijheid om te vertrekken wanneer je maar wilt, en waarheen je maar wilt.Ik bespreek het tijdens de zomerakantie dan ook zelden.

Mrs. T. op 07-09-2013 20:03

Ik vind op de camping in een stacaravan helemaal top!

Mirjam Kakelbont op 07-09-2013 21:47

Kamperen noem ik altijd kRamperen. Dat armoedige gedoe in een tent, en met een wc-rol onder je arm naar het toilet lopen, zie ik niet als een vorm van ontspanning, laat staan geschikt voor vakantie :D Maar de tweepersoons tent die ik nog heb (van kris kras door NL fietsen) daar blijft iedereen mooi met zijn tengels vanaf :D

Liefs Kakel

Sanne op 08-09-2013 07:46

Kamperen in een tent heet bij mij kramperen. Als ik dan toch naar de camping moet dan wel in een luxe stacaravan. Wij boeken dus meestal gewoon een huisje.

Rietepietz op 08-09-2013 13:28

Ik kan me wel voorstellen dat kamperen ( in een tent)  in een warm land léuk is. In Nederland is het ellende kan ik je ( uit eigen ervaring) erzekeren . Of je nou een kleine tent of een grote hebt, een caravan of camper....zo'n provisorisch nagebouwde huishouding blijft behelpen! Er moet van álles , dat thuis ook moet, toch gebeuren ,maar dán met minder ruimte en profisorische spullen. Niet dat ik thuis een afwasmachine heb..... maar afwassen met één ketetje warm water is toch weer een ánder verhaal;-)

Ilse op 08-09-2013 16:43

Toen ik mijn man 19 jaar geleen ontmoette (type scout, dunne matjes en klein tentje) heb ik direct aangegeven dat ik nooit maar dan ook nooit ga kamperen. Hij is niet weggerend want nog steeds gelukkig samen. Inmiddels twee kinderen rijker maar ik ben nooit gaan kamperen. Man heeft niet geklaagd en vermaakt zich prima in de appartementen, hotels en huisjes waar we in de vakantie verblijven. Gelukkig zijn we het over de bestemming wel heel erg eens. Nu zou hij met zoon en/of dochter kunnen gaan maar ik hoor er niet zoveel meer over. Al zijn broers gaan wel kamperen maar ze weten inmiddels wel dat ik nooit ga veranderen dus zoeken ze iets waar chalets oid te huur zijn. Voor een paar dagen is dat wel te doen :).

Door op 08-09-2013 16:58
@baasbraal; dank voor je leuke reactie. Jammer dat jullie niet meer kunnen kamperen, zeker als je er zo veel van houdt.
Door op 08-09-2013 18:15
@zuster klivia; haha, ja ik weet het. En ik snap je!
Door op 08-09-2013 18:16
@Renesmurf; opgegroeiD:) Ja, dat verkassen dat is wel waar. Maar daarom kiezen wij altijd voor zonzekere bestemmingen in de zomer.
Door op 08-09-2013 18:17
@Mrs T; mijn lief past niet in die bedden!
Door op 08-09-2013 18:18
@Mirjam; haha. en wat ga je doen met die tweepersoonstent??
Door op 08-09-2013 18:19
@Sanne; welkom hier! Ja, wij ook.
Door op 08-09-2013 18:21
@Rietepietz; nagebouwde huishouding haha!
Door op 08-09-2013 18:22
@Ilse; welkom hier! Gelukkig is hij niet weggerend!
Tijmen op 13-09-2013 10:15

Kamperen is echt de bom! Wij hebben nu twee jaar achter elkaar niet gekampeerd en missen dat we het doen.

Ja, het is allemaal iets primitiever, maar daardoor hoeft het ook minder netjes en zo. Veel praktischer dus. Natuurlijk, hele dagen regen is niet tof, maar daarom verkassen we dan ook. Zou ik met een huisje juist minder snel doen, dus met kamperen heb ik eigenlijk gegarandeerd beter weer. ;-)

Grappig, hè, dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft? Wil je het ook echt nooit proberen, gewoon om te weten wat het is?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl