doorgaatervoor.punt.nl
Mijn moeder en de V&D

Iedereen heeft wel een favoriete winkel. Zo ben ik zelf al jarenlang fan van de HEMA. Dat is geen geheim; ik heb een periode gehad dat ik maandelijks twitterde dat ik een nieuw #HEMAjurkje had. Ik vind het gewoon een heerlijke winkel; ze hebben veel van wat ik nodig heb, of niet nodig heb, maar gewoon leuk vind. Ik koop er ondergoed, broodroosters, pyjama’s, panty’s, kaarten, maar ook treinkaartjes, vleeswaren, nootjes en fietslampjes. En jurkjes dus. Vooral in de tijd dat ik geen HEMA tot mijn beschikking had, tijdens de periode op Curaçao, miste ik het enorm. Weet u dat er zelfs een boek is geschreven door iemand die ook emigreerde en het boek de titel ‘Ik mis alleen de HEMA meegaf? Ik begrijp dat.

Enfin, een favoriete winkel dus. Mijn moeder heeft al zo lang als ik me kan herinneren de V&D als favoriet winkelparadijs. Iets wat ik absoluut niet met haar gemeen heb. Mijn moeder is dol op de speciale koopavonden, waar zij een heuse VIP uitnodiging voor ontvangt. Ze koopt er van alles en nog wat. Dat speciale gevoel van mijn moeder bij V&D komt niet helemaal uit de lucht vallen; ze heeft er vroeger als eerste verkoopster gewerkt. De band is altijd gebleven. Toch mooi als je bijna tachtig bent.

Mijn moeder vertelde me dat ze als meisje van 22 jaar tegen haar bazin bij V&D had gebluft dat ze bij C&A zeventig gulden méér kon verdienen. Ik zag het voor me; mijn moedertje, die daar even heel stoer zat te bluffen, wetende dat haar bazin haar voor geen goud kwijt wilde. Ze kreeg het mooi voor elkaar en voortaan verdiende ze wat meer dan de 180 gulden per maand. Ze verdiende in die tijd zelfs meer dan mijn vader en daar was ze best trots op.

Deze week kon ik mijn moeder niet bereiken. Ik belde op verschillende tijdstippen en werd een beetje ongerust. Ik overlegde met zus en toen waren we beiden ongerust. Ineens kreeg zus een ingeving; het was Circusweek bij V&D! Haha, mijn moeder bleek daar inderdaad geweest te zijn. Onze conclusie: voortaan laten we haar eerst omroepen bij de V&D, alvorens we een zoekactie beginnen.

 

 

Reacties

zuster_klivia op 30-09-2013 07:06

Lol, das een idee idd! :) 

joten op 30-09-2013 08:45

haha, leuk!

Sanneke op 30-09-2013 09:53

Ha, prachtig. :) Ik snap je moeder wel, hoor, want bij de V&D hebben ze lekkere broodjes én schilderspullen. 

Elise op 30-09-2013 10:02

Geweldig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dan liever met je moeder ga shoppen hahah. Lekkere maaltijd op donderdagavond, leuke kleding !

Janine op 30-09-2013 17:14

Hihi, gelukkig hebben ze in Duitsland ook een paar HEMA's..  :-)

goed dat je zus aan die circusweek dacht zeg, ik had me ook enorm zorgen gemaakt.

Mirjam Kakelbont op 30-09-2013 20:23

De circusdagen! Had ik het eerder door dan jij :D

Mijn moeder heeft hetzelfde met de Bijenkorf, want daar heeft ze ruim 20 jaar gewerkt. Niet als eerste verkoopster en ze heeft ook nooit meer verdiend dan mijn vader. Wel heel bijzonder voor je moeder. Leuk! En dat je nog zo met haar kunt genieten. Hou dat erin!

Liefs Kakel

Mafiagirl1 op 30-09-2013 23:50

Leuk👍

Mafiagirl1 op 30-09-2013 23:50

Leuk👍

Limoentje op 01-10-2013 08:44

Haha, da's grappig.

Maar doe mij oo de HEMA maar.

Rietepietz op 01-10-2013 15:48

Ik hoor het in gedachten gebeuren Door is haar moeder kwijt , wil de moeder van Door zich bij de hoofdkassa melden! Whahaha, Ik ben niet zo'n "vaste klant" , bij allebei de bedrijven koop ik wel eens iets maar nooit speciaal "omdat ik het daar wil kopen" meestal een kwestie van  per ongeluk tegen oiets leuks aanlopen ,zoals laatst een mooie lederen jas voor Henk bij V&D . Bij de #HEMA wil ik nog wel eens in het voorbij gaan een halve worst met Henk delen ;-)

Renesmurf op 02-10-2013 23:50

haha, ja, goh, het kan verkeren.Wat de HEMA betreft, die is vanaf mijn balkon bijna te zien, en zit er al zo lang ik me kan heugen.  Puike winkel.

Mrs. T. op 03-10-2013 21:51

Hahaha, wat een geweldige moeder!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl