doorgaatervoor.punt.nl
Keer twee

Sinds ik twee banen heb, ben ik natuurlijk heel druk. Niet alleen met het werk zelf, maar ook met onthouden. Ik moet ineens van nóg eens 30 collega’s onthouden hoe ze heten, voor welke groep ze staan, of ze aan het begin of juist aan het einde van de week werken (want: bijna allemaal parttimers in het onderwijs). Verder krijg ik nu twee keer zoveel mail, moet ik nog meer wachtwoorden onthouden en moet ik niet vergeten om de telefoon op te nemen met de juiste schoolnaam. Grappig is dat mensen aan de andere kant van de lijn soms ook in verwarring zijn. Zo belde vorige week iemand van het bestuur van de stichting waaronder beide scholen vallen. Hij verontschuldigde zich omdat hij dacht dat hij de verkeerde school had gebeld.

Buiten dat het gewoon heel leuk is om ineens zoveel mensen te leren kennen, is het ook confronterend. Op beide scholen is het gebruikelijk dat in de (vertrouwelijke) personeelsmail naast mededelingen betreffende de school of de gang van zaken, ook persoonlijke dingen worden gemeld. Dat is niet altijd het blije babynieuws of de nadere jubilea, maar ook langdurige ziekte, echtscheidingen, overlijden van naaste familie of enge operaties.

Op mijn eigen school probeer ik altijd een attente collega te zijn. Een kaartje, bloemetje of mailtje. Er zijn tijden dat ik daar wekelijks mee bezig ben. Daarom heb ik me voorgenomen om op ‘de andere school’ wel te reageren, maar alleen met een mailtje of mondeling als ik de betreffende collega zie. Het is too much!
Noem het flauw of zelfs asociaal, het zij zo. Ik heb daarin voor mijzelf een keuze gemaakt. Tenslotte ben ik eigenlijk te gast op die school, al word ik behandeld alsof ik er al jaren werk.

Een ander besluit dat ik heb genomen: ik doe wel mee met de tweede kerstborrel en het tweede teamuitstapje. Dus. 

Reacties

zuster_klivia op 06-10-2013 22:25

Poeh. Jij liever dan ik ;) 

Rietepietz op 07-10-2013 22:20

Ik kan me er wel iets bij voorstellen, dertig extra mensen "sociaal volgen" is geen doen, ik moet er niét aan denken!  Het heerlijke van de virtuele "vrienden en vriendinnen " is  dat alles binnen de virtuele grenzen blijft. Een enkele uitzondering daargelaten .

Wondelgijn op 08-10-2013 09:14

Doe maar rustig aan. Laat het niet teveel worden! Xx

Mevrouw H. op 08-10-2013 16:57

Zo! Klinkt pittig! En attent zijn via mail of persoonlijk woord is ook attent toch! Zolang je jezelf maar niet vergeet!

Mevrouw H. op 08-10-2013 16:57

Zo! Klinkt pittig! En attent zijn via mail of persoonlijk woord is ook attent toch! Zolang je jezelf maar niet vergeet!

Renesmurf op 09-10-2013 23:47

ja, ik ben net zo asociaal.  Ik onthoud wat moet en hecht me zo weinig mogelijk aan mensen. 

Mirjam Kakelbont op 10-10-2013 08:33

Wat een dappere dodo om twee banen te hebben. Toch logisch dat je gillend gek wordt van zoveel mensen met zoveel gebeurtenissen. Alleen als je aan je zelf denkt, kun je voor een ander iets betekenen. Idioot dat je daar eerst helemaal zellef achter moet komen. Je bent een mooi mensch!

Liefs Kakel

Mrs. T. op 10-10-2013 21:53

Je kunt niet de hele wereld op je schouders nemen. Je bent sowieso een lief en betrokken mens en dat wéten ze heus wel.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl