doorgaatervoor.punt.nl
De sappen van mijn tante

Benieuwd wie er van u hier terecht is gekomen via een zoekfunctie. Hoewel de titel natuurlijk allerlei vragen bij u oproept of u stante pede doet besluiten vandaag mijn schrijfsel over te slaan, kunt u echt met een gerust hart verder lezen.

Vorige week was het hier al een soort pakjesavond. Op dinsdagavond ging luid en duidelijk de bel. In het schijnsel van de buitenlamp stond een leuke jonge knul. Hij overhandigde mij een enorme koele doos. Niet alleen de titel is dubieus zie ik nu, waarvoor excuus.
Ik bedankte de jongen en nam de kartonnen doos mee naar de keuken. De jongens liepen juichend achter me aan. Wij zijn hier gek op uitpakken moet u weten. Ook al heb ik die doos zelf dik betaald, dat maakt niks uit. Het voelde toch als een cadeautje.

Opgewonden commandeerde ik middelste dat hij een schaar moest pakken, of een mesje. We maakten de doos open en slaakten een gilletje. Spitskolen, uien, knoflook, zeekraal, tomaten, aardappeltjes, oranje paprika’s, rucola, gorgonzola, kokosmelk, currypasta, kip, kabeljauw en nog meer lekkers! Daarnaast nog een receptenboekje, waarvan later bleek dat het wel héél kleine lettertjes bevatte, en een tijdschrift met de verzamelde hoogtepunten van Smulweb.
Ik keek gauw wat ik geacht werd te brouwen van dit alles. Geinig dat nu eens iemand voor mij bedacht wat we zouden gaan eten de komende drie dagen. Als ik het de mannen hier laat bedenken, eten we pasta of halen we Mexicaans.

Enfin, ik was helemaal door dolle. Ik sneed, hakte, wokte en kookte dat het een lieve lust was. De borden waren iedere avond leeg. Het was wat je noemt een succes, dat HelloFresh.
Ik kan niet wachten tot het weer dinsdagavond is en er weer een nieuwe doos uit het gekoelde busje komt zetten.
Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, was dat ik de tweede dag in plaats van anderhalve theelepel currypasta, het hele zakje erin kieperde. Hetgeen resulteerde in een brandende mond die zelfs met zeven glazen water nog in de fik stond.

Verder was mijn tante nog op bezoek. Mijn tante uit Marokk.. eh Leiden. Een schat van een vrouw met een eigen moestuin. Niet zomaar een lullig volkstuintje, maar een lap grond waarop van alles en nog wat verbouwd wordt. Tante (net als mijn mams, dochter van een groenteboer) heeft bramenstruiken en oogst ieder jaar weer emmers vol bramen. Ze heeft jam en bramensap maken tot kunst verheven. Tot ver in de familie worden de potten met ‘de sappen van tante M’ uitgedeeld. Iedereen weet, dat de sappen van tante tot de gezondste ter wereld behoren. Althans, zo gaat het verhaal. Voel je een griepje opkomen, neem dan een lepel uit één van haar potten en je bent de volgende dag weer kiplekker.
Ik heb drie potten gekregen, dus wij komen de winter wel door.

En oh ja, mijn oudste zoon is jarig. Achttien geworden vandaag. Hoeraaaaa!

Reacties

Sanneke op 11-11-2013 21:17

Woehoe! Hoera voor de jarige en voor -het voelt toch wat raar dit op te schrijven- de sappen van je tante. 

Door op 11-11-2013 21:56
@Sanneke: haha! En dank je voor zoon:)
Joost op 11-11-2013 22:17

Een mooi sappig verhaal. Hou tante M. In ere. Een gezonde winter !

Mrs. T. op 11-11-2013 23:06

Hoera voor zoonlief. En verder, wat een vaart in dit logje. Hoe duur is zo'n verspakket nu eigenlijk?

zuster_klivia op 12-11-2013 06:59

Van harte met je zoon! *smak* 

Currypasta is een heet goedje, idd spaarzaam gebruiken. Ik heb mijn allereerste laatijd voor Vlam er mee verzoekt, was zó nerveus dat ik uitschoot. Gelukkig is ie wel gebleven en heb ik het qua koken ruimschoots goed gemaakt ;) 

Leuk dat jij enthousiast bent, voor mij zou het niks zijn, vastzitten aan een menu, ik verzin vaak nog op het allerlaatst ineens iets anders te maken nl.

Maris op 12-11-2013 09:51

Van harte met je zoon! Jeetje, achttien. Moet ik nog even niet aan denken hoor ;)

Rietepietz op 12-11-2013 21:01

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met de nu volwassen zoon!

Voor mij géén sappen van tante maar van de buurvrouw , die óók haar tuintje koestert en ons van bramenjam en sap voorziet ! En vanwege haar Antiliaanse afkomst méér lekkere hapjes zou willen delen maar haar opvatingen over "lekkere hapjes " en de mijne verschillen toch iets te veel;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl