doorgaatervoor.punt.nl
Parel Parel Parel*

Ik bedacht me dat ik een nieuwe bril wilde. Verzekeringstechnisch was dat niet handig, immers er viel niks meer te declareren. Dat mag van mijn verzekering slechts één keer in de drie jaar en aangezien ik vorig jaar nog een nieuwe fok op mijn neus had laten aanmeten, moest ik nu toch echt zelf dokken.

Gek genoeg koop ik met het grootste gemak nieuwe hakjes, bloesjes, topjes en wat dies meer zij, maar nooit zomaar een bril.
Dat moest maar eens afgelopen zijn. Tenslotte vond ik mijn huidige bril een tikje streng en zat het ding ook niet echt lekker op mijn neus.
Ik liep dus maar eens binnen bij de brillenwinkel. Zoals altijd als ik in de stad ben, kwam ik de moeder van vriend J tegen. We kletsten bij over onze studerende zonen en alle toestanden die daarbij horen en pasten intussen allerlei monturen. We bekritiseerden en complimenteerden elkaar met de uitgezochte brillen.
‘En dat voor één euro, lachen toch?’ riep ze enthousiast. Ik keek haar niet begrijpend aan.
Er bleek een actie te zijn waarbij je alleen voor het montuur, ongeacht welke, slechts één euro betaalde.

Mijn hart maakte een sprongetje. Hoe duur konden die glazen helemaal zijn? Dat viel inderdaad reuze mee. De enige tegenvaller was dat ik bij de oogmeting wéér minder bleek te kunnen oplezen. Aan de andere kant, of je nu -1 of -2 hebt, dat maakt feitelijk geen zak uit als je een bril draagt. Zolang je dat ding dan maar niet afzet tijdens het autorijden hè.

Bij het afrekenen zag ik dat de bril die ik had uitgezocht van Björn Borg was. Een tennisser die via tennisrackets, tenniskleding en onderbroeken, blijkbaar nu in brillen deed.
Gek. Maar hé, ik had honderdachtenzeventig euro korting. Dat zag ik even heel goed.

 

*De titel dient in het Engels gezongen te worden.

 

Reacties

Renesmurf op 30-11-2013 23:27

O, de titel zingen, oke.Ik ben nog niet aan de bril, maar als dat gaat komen zal ik me eerst eens verdiepen in de brillenzaken alhier, er zijn er genoeg.

Rietepietz op 01-12-2013 13:53

Bij dit soort kortingen krijg ik altijd het gevoel dat ik belazerd wordt , het kán dus veel goedkoper allemaal maar men kiest er dus blijkbaar voor om éérst mensen een poot uit te draaien en dan in een actie ineens wél een betaalbare bril te leveren. Het was ooit de reden voor mij im bij Hans Anders te gaan kopen omdat men daar eigenlijk altijd lage prijzen hanteert al zijn er wel eens wat acties, toch nooit zúlke grote prijsverschillen.

Mrs. T. op 01-12-2013 20:45

Ik moet ook echt aan een nieuwe bril, maar kon laatst geen montuur vinden waar ik warm van werd.

Wondelgijn op 16-12-2013 10:54

Fotootje?? ;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl