doorgaatervoor.punt.nl
Verslaafd

Dit log aan de wilgen hangen en een heel nieuw, vers log beginnen. Over een onderwerp dat mij na aan het hart ligt. Ja, dat leek mij nou wel een goed plan. Al een tijdje kwamen er allerlei ideeën voor stukjes die ik dan zou gaan schrijven, in mij op. Ik zou u, de trouwe lezer, gaan overtuigen van iets waar ik al een tijdje mee bezig ben.

Wat dan Door, wat dan Door, roept u nu natuurlijk vertwijfeld naar het scherm. Ik heb het uiteraard over eten. Wat anders ligt mij na aan het hart?! Ja, de zonen en de man en zo, maar dat lijkt mij logisch. De liefde van die kerels gaat trouwens ook door de maag, dus dan kom je toch weer op eten uit. Ha, soms is het leven zo simpel en is de cirkel voor je het weet weer rond.

Voedsel dus. Zoals degenen die mij kennen, weten, ik lees vaak kookboeken of zit zomaar op een middag allerlei recepten te verzamelen. Het is dat ik Jamie’s Magazine duur vind om een abonnement op te nemen, anders had ik dat allang. Alleen al die foto’s van dat lekkere eten.. jammie. Maar de Allerhande voldoet.

De laatste tijd ben ik op de ‘superfoods’ toer. Ik kom in Ekoplaza winkels, ik koop gekke besjes en verstandige zaden in natuurwinkels. Niet afhaken mensen, ik beloof dat ik geen geitenwollensokkentype ga worden! Het idee.
Jarenlang at ik als standaard ontbijt een bruine boterham met kaas en een beker melk. Viel niet aan te tornen. De afgelopen twee maanden eet ik ’s morgens een bakje yoghurt met muesli, cranberry’s en/of gojibessen en een lepeltje geplette lijnzaadjes. Het is heel lekker en het vult enorm. Kopje thee erbij en klaar.

Het voelt gewoon goed om naast het sporten dat ik doe, te letten op wat ik in de pan gooi. Ik ben dan weer niet iemand die het heel consequent doorvoert, maar dat wil ik ook helemaal niet. Dat maakt het weer zo’n filosofie.

De zonen kijken af en toe verwonderd op als er vijgen in de hartige taart zitten of er bulgur of quinoa op tafel staat. Er wordt gelachen om mijn bakjes met besjes en de zak Himalayazout in de keuken. Maar ik vind het leuk om dingen op eetgebied uit te proberen. Komende week wordt er een doos van HelloFresh bezorgd. Eens kijken hoe ik dat ga vinden.

Toen ik op Twitter vroeg hoe men dacht over het idee van de wilgen en dit log, deed me het toch wel goed dat het merendeel zei dat ik toch gewoon moest blijven schrijven hier. Voorlopig doe ik dat. Mag ik dan wel af en toe over mijn gezonde eetverslaving vertellen?

Reacties

Sanneke op 03-11-2013 15:33

Jazeker! Doe ik ook, zo nu en dan een receptblogje. Waarom niet? Ik ben benieuwd met wat voor lekkere verhalen je gaat komen.

Rietepietz op 03-11-2013 15:36

Ja hoor ,natúúrlijk mag je vertellen over álles dat je bezig houdt , en dus óók over je gezonde eetverslaving!Dát trek ik wel, een site die uitsluitend over "voeding" in al z'n vormen  gaat zal mijn aandacht waarschijnlijk niet meer kunnen boeien op den duur. eten houd mij bezig als "noodzakelijk kwaad" ,dus behoorlijk zijdelings, en al die nieuwe trends kunnen me (als niét avontuurlijke eter) écht niet boeien.Maar natuurlijk moet je gewoon doen waar je zélf blij van wordt ...toch?

zuster_klivia op 03-11-2013 19:13

Doen! (Als je idd maar niet gaat consuminderen en veganisten en idd die geitenwollensokken te voorschij haalt...) Blegh. 

Mrs. T. op 03-11-2013 21:25

Gewoon hier door blijven bloggen en af en toe hier iets culinairs plaatsen: een win-win situatie zou ik zeggen.

Cisca op 03-11-2013 22:07

Ja doen! Wel blijven loggen hoor, er blijven er zo weinig over... :-(

Door op 04-11-2013 15:40
@Sanneke; oké! Deal:)
Door op 04-11-2013 15:41
@Rietepietz; nee joh, ik zal niet uitsluitend over eten praten. Ben je gek:)
Door op 04-11-2013 15:41
@Zuster_klivia; daar heb ik zelf een schurfthekel aan, aan het soort blogs wat jij noemt. Dus don't worry dear!
Door op 04-11-2013 15:42
@Mrs T; okidoki
Door op 04-11-2013 15:43
@Cisca; ja het aantal loggers is drastisch teruggelopen. Twitter heeft de nekslag gegeven denk ik?
Mevrouw H op 11-11-2013 17:07

Lekker blijven loggen over dat wat je bezighoudt - eten en drinken is toch ook één van de eerste levensbehoeften?Ik dacht even dat je niet meer aan het loggen was en miste je al een beetje, gelukkig was ik het die te laat op dit log keek. Fijn dat je logt Door! En, eet smakelijk voor zo!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl