doorgaatervoor.punt.nl
Zwarte bladzijde

Het Sinterklaasfeest is dit jaar toch heel anders dan het altijd is geweest. De aanloop er naar toe is op zijn minst een zwarte bladzijde in het Grote Boek. Ik ga hier mijn mening niet verkondigen want ik ben er helemaal klaar mee, dat gedoe over wel of niet schminken, wel of niet rode lippenstift en grote oorringen, wel of niet een wit paard.

Wat een gedoe. Vroeger was een wit paard toch een belangrijk ingrediënt bij een sprookje. En wie houdt er nu niet van rode lippen en sieraden? Hoe dan ook, de verjaardag van onze Goedheiligman is niet meer zo gezellig.

Wat ook helemaal, completely anders is dit jaar, is dat uw logvrouwe niet meer voor haar ganse kinderschaar én voor haar echtgenoot én voor haar moeder cadeaus gaat kopen. Neen! Dit jaar is alles anders! Hoezee!

Dit jaar vieren wij Sinterklaas 2.0.
Zoals het een hippe familie betaamt, hebben wij een familiegroepsapp waarin wij met elkaar overleggen. Of, nou ja, zus en ik bepalen en we doen net of de rest inspraak heeft. Werkt als een trein.

Ik vulde alle namen en mailadressen in op de lootjes-trekken-site. ‘Hoe moet het nu met oma?’ vroeg jongste zich vertwijfeld af. Ik stelde hem gerust door te zeggen dat je meerdere namen op één mailadres kunt invullen. Aldus geschiedde.
Het is echt heel handig, hoewel mijn moeder van mening is dat er niets boven een schaal met gevouwen papiertjes gaat. Het is dat ze geen Facebook heeft, anders zou ze vast een actiepagina oprichten en bij 1000 likes mijn hele plan om zeep helpen.

Het online lootje trekken gaat pas van start als iedereen alles heeft ingevuld. Ook het verlanglijstje. ‘Kan ik een linkje naar de webshop invullen?’ vroeg middelste. Grijnzend zei ik dat hij het ook alvast kon bestellen, wel zo makkelijk voor degene die hem zou hebben. Hij keek me aan alsof ik ze niet allemaal meer op een rijtje had.

Het liefst zou ik er een leuke Bram van der Vlugt-achtige Sint bij hebben en een paar inktzwarte Pieten.
Makkers staakt u wild geraas.

 

 

Reacties

Rietepietz op 05-11-2013 19:04

Ik ga zonder meer voor de laatste alinea van je verhaal;-)  Mijn dochter heeft inderdaad al eens zo'n on-line lootjes trektoestand opgezet. het nadeel is dat lang niet iedereen even snel is met de vragen invullen waardoor je dan pas láát weet waar je aan toe bent.Het sinterklaasdobbelspel is ook wel grappig om met grote te spelen .We hebben nog geen idéé hoe we het hier dit jaar gaan doen.

Ria op 06-11-2013 20:31

Dit jaar weet ik niet hoe of wat of niks.Ik denk het laatste. Anders wordt het het dobbelspel met de grote jeugd.Met hapjes tussendoor is het een avondvullend programa.

Groetjes, Ria

Wondelgijn op 10-11-2013 12:55

Sinds een aantal jaren is Sint ingeruild door de kerstman hier... Maar ik hoop echt dat we over een aantal jaren (liefst nog een jaar of 10 wachten, lieve kinders!)  weer gewoon voor de Sinterklaas traditie mogen gaan! Inclusief de zwarte pieten en het witte paard! ;-)

Mrs. T. op 10-11-2013 20:42

Hier nog ouderwetsch lootjes getrokken en sinds gisteren heb ik een idee voor wat ik ga maken. Nu alleen de uitvoering nog. ;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl