doorgaatervoor.punt.nl
Over een gestolen meisje

Het is december. Gelukkig vallen er, sinds ik een nee-nee sticker heb, geen tientallen folders meer in de bus met gezellige plaatjes van gezellige mensen die gezellige dingen doen. Mensen die aan een gezellig gedekte tafel zitten, met van die gezellige hapjes op tafel. Aan de tafel een jongen, een meisje, een vrolijke lachende blonde moeder en een stoere, knappe vader.
De moeder heeft een glinsterende feestjurk aan en het meisje krullen in het glanzende haar. De vader draagt een gezellig overhemd en het jongetje een stralend wit bloesje met een schattige, wollen spencer erover. Zo’n jongetje die geen ruzie met zijn moeder maakt omdat het een kriebelspencer is. De kaarsen branden waardoor het geheel er nóg gezelliger uitziet.
Allemaal heel.. december.

Hier is december heel anders. Na de sliert verjaardagen die we vieren in en buiten de familie, ben ik blij dat de slingers de kast in kunnen en dat ik even géén taart hoef te maken.
De kinderen komen thuis met hun lootjes van school. Dan beginnen mijn tekortkomingen als moeder nogal eh.. zichtbaar te worden. De hel die het maken van een surprise heet.

Vorig jaar had ik nog een schoondochter die hielp met de surprise. Alleen al daarom had ik graag gezien dat mijn zoon haar naar het altaar zou slepen. Helaas, het mocht niet zo zijn. Nu heeft hij een Engelse vriendin en die doen niet aan Sinterklaas. Absolutely jammer. Dit jaar ben ik dus weer aan de beurt. Ik zuchtte zo dramatisch, dat vriendin het niet langer aan kon horen. Twee dagen later kreeg ik een whats’appje dat al het materiaal voor mijn surprise klaar stond, ik hoefde het alleen maar op te halen. Ik stuurde jongste er naar toe en drukte hem op het hart goed naar haar instructies te luisteren. Tenslotte ging het om zijn surprise.
We knutselden een fles nagellak. Van Chanel ook nog. Haha.
Werd december toch nog leuk.

Ik denk dat ik een glinsterende feestjurk ga kopen. En ergens een meisje met krullen steel.

 

 

Reacties

Rietepietz op 16-12-2013 19:42

Je zet  een mooi sfeerbeeld neer zoals je dat inderdaad in de gemiddelde reclamefolder wel kunt vinden!

Hier gaan de folders ongelezen in de oud papierbak voor de buurvrouw en we maken zélf de sfeer wel al hoefde surprises maken dit jaar alweer niet omdat we het spel deden.Maar evengoed zit het met de sfeer wel goed hoor ,ook zonder krullenmeisje;-)

pieke op 17-12-2013 10:09

haha, hier ook een flesje nagellak. merkloos, ook nog!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl