doorgaatervoor.punt.nl
Scheiden

Sinds enkele weken slaap ik door de week alleen. Dat is niet echt een bewuste keuze, maar meer het lot van een vrouw met een man die een grote opdracht inclusief strakke deadline heeft in het westen van het land.
Ik doe er niet moeilijk over, maar gezellig is anders. Wel overzichtelijk, want ik heb al twee weken niks gestreken en ik kook slechts om de dag omdat ik elke dag genoeg overhoud voor de dag erna. En overzichtelijk, zoals u weet, daar houd ik van.

Op een avond, toen we met ons drietjes aan tafel zaten, zei middelste dat hij zich afvroeg wat papa dan ’s avonds doet in het hotel.
Nou, dat lijkt me duidelijk, antwoordde ik zonder na te denken. Die zit met een knappe, slanke blondine in een bistrootje of zo. Daarna nog een afzakkertje in de hotelbar.
Terwijl ik de gierende lach van middelste verwachtte, zag ik dat hij wit wegtrok. Wat zeg ik, hij viel zowat flauw. Ik schrok ervan. Snel haastte ik me te zeggen dat ik een geintje maakte en dat papa gewoon heel hard aan het werk is. Dat hij daarna in zijn eentje een hapje eet, zijn mail checkt, ons belt of whatsappt en dat hij dan gaat slapen omdat hij de volgende dag weer vroeg present moet zijn bij de opdrachtgever. Dat mag ik toch hopen hè.


Ik had er geen seconde rekening mee gehouden dat het in zo’n kinderhoofdje heel anders kan werken. De laatste tijd zijn er wat scheidingen in de buurt. De jongens zien natuurlijk hoe zoiets in zijn werk gaat, of horen verhalen op school over vreemdgaande vaders die worden betrapt. Of moeders die een tête-à-tête hebben met de buurman.
Toen middelste, immer geïnteresseerd in mijn welbevinden, vroeg of ik wel lekker had geslapen zonder papa aan mij zij, antwoordde ik dan ook heel opgewekt dat ik juist een héérlijke nacht had gehad. Geen gesnurk en gedraai naast me en een zee van ruimte! Niet wakker worden van gestommel om 5 uur in de ochtend, het starten van die dieselbak en het dichtslaan van de voordeur. Wie wil dat nou niet. Ik zei het met een grijns. Althans dat was mijn bedoeling. Middelste, mijn gevoelige kind, had een heel andere indruk. Mama was dus blij dat papa een paar weken pleiten was! Misschien gingen we wel scheiden?

Ik heb moeten praten als brugman (gelukkig kan ik dat goed) en hem moeten overtuigen dat ik het natuurlijk ook niet echt jofel vind om ’s avonds alleen met een wijntje op de bank te zitten. Dat pap ook liever elke avond lekker met zijn jongens knuffelt (en met mij) dan in een suffe hotelkamer te zitten. Maar soms moet het even zo. We maken het goed door lekker met elkaar een paar dagen naar Parijs te gaan binnenkort. Doen we een family hug aan de voet van de Eiffeltoren.

Reacties

Astrid op 27-01-2014 14:43

Ach, wat heb je toch een superlieve jongens. En ja, kinderen pakken dat soms gewoon anders op. Bij O in de kleuterklas waren nog maar 5 'ouderparen' samen. Dat geeft ze toch een heel andere kijk op het begrip scheiden. Maar eerlijk... ik mis mijn man ook echt wel als hij weg is. Maar inderdaad, die ruimte en het niet snurken, zalig. haha. :)

Door op 27-01-2014 15:17
@Astrid; ja, jij weet wat ik bedoel. Jammer dat je ver weg woont, anders kon je hier komen eten met O en J!
Kliefje op 27-01-2014 16:34

Aggos, kan me voorstellen dat ie geschrokken was. Arm kind! ;)

Cisca op 27-01-2014 16:42

Tsja, moeilijk hoor. Ook hier bij Kobus in de klas al papa's die ergens anders wonen en ze hebben daar natuurlijk vragen over.Neemt niet weg, dat ik het echt heerlijk als de man er niet is. Zolang ie maar niet te vaak weg is.

Wondelgijn op 27-01-2014 17:39

Ach, dat jochie.... Extra knuffelen maar!!

Mevrouw H op 27-01-2014 17:54

Och! Wat er allemaal in zo'n koppie om kan gaan hé.

mcdid op 27-01-2014 20:10

Ahhh ja zo'n grapje zou ik ook zo kunnen maken. Arme schatjes. Nemen alles zo serieus.

Mrs. T. op 27-01-2014 20:13

Hier regent het ook scheidingen en de meiden reageren daar ook behoorlijk op eigenlijk.

pieke op 28-01-2014 09:03

ouch, gelukkig heb je hem nu gerust kunnen stellen.

mijn spook heeft van de week een avond lang volgehouden dat ze papa en tante had zien zoenen met kerst...

ze hield het zo lang vol dat ik nog begon te twijfelen ook..... draak!

Novy op 28-01-2014 10:59

Haha. Ja. Ik zeg het nooit, maar: herkenbaar! Wij zijn hier zo'n beetje nog het enige stabiele gezin in de wijde omtrek en onze kinderen zijn als de dood dat wij ook gaan scheiden. 

Esther op 28-01-2014 14:23

Herkenbaar; mijn zoon (10) krijgt ook wegtekkers als wij zulke grapjes maken.

Door op 28-01-2014 19:15
@pieke; haha! Weet je t zeker? Welkom hier overigens, leuk dat je reageert.
Renesmurf op 29-01-2014 13:43

Humor kan erg gevaarlijk zijn, men moet weten wanneer het serieus is en wanneer niet.En mensen die alleen leven kunnen zich ook vermaken, met lezen en tv kijken en zo.  Dat hoeft niet per se samen, en maak dat maar duidelijk.

Rietepietz op 29-01-2014 19:23

Het gebeurt zóveel dat ik wel snap dat kinderen jouw  humor niet snapten ! het is ook ongetwijfeld een beetje galgenhumor maar maak dát kinderen maar wijs. Ik denk dat de kinderen op scholen onbewust  véél van het wel en wee van "gescheiden ouders" mee krijgen en dat laat makkelijk een alarmbelletje rinkelen.Misschien toch nóg maar eens uitleggen dat gaan zitten lijden hoezeer je manlief mist voor niémand prettig is!

Ria op 30-01-2014 22:00

Knuffel de kinderen maar even extra en gelukkig kunnen ze makkelijker dan vroeger contact leggen met hun vader.groetjes, Ria

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl