doorgaatervoor.punt.nl
Sneaky

Het grootste jaarlijkse evenement in casa Door vond dit weekend weer plaats. Voor de dertiende keer op rij. Ieder jaar lijkt het wel spannender te worden. Je zou denken dat iets wat je al dertien keer hebt meegemaakt, niet meer zo bijzonder is. Dat je eigenlijk precies weet hoe zo’n dag verloopt. Dat is ook zo, in mijn hoofd werkt het zo en in die van de anderen hier thuis ook. Maar niet in het hoofd van middelste.
Sinds februari vorig jaar leefde hij toe naar zijn verjaardag. Hij telde de maanden, stelde in juni en augustus al verlanglijstjes op, die vervolgens weer verdwenen en de laatste weken was het onderwerp van gesprek vrijwel continu ‘mijn verjaardag’.

Het allerliefst wilde hij nieuwe sneakers. Ik was allang blij dat ik ze online kon bestellen, want de verjaardag viel midden in mijn drie weken single-parent-zijn, dus tijd was zeg maar niet waar ik het meeste van had. Ik slaakte een zucht van verlichting want ik hoopte dat hiermee een einde zou komen aan het wekenlange pushen. ‘Mam, heb je ze al besteld, Mam doe dat nou, Mam waarom wacht je zo lang, Mam…’.

De dag erna kwam hij uit school en nog vóór hij zijn tas in een hoek van de kamer had gesmeten, vroeg hij of de postbesteller al was geweest. Ik knikte van ja, mij van geen kwaad bewust. ‘Waar zijn dan mijn sneakers?’ vroeg het kind ongeduldig. ‘Oh, bedoel je dat, die zijn er nog niet hoor’ sprak ik kalm. Ik zag de teleurstelling op zijn smoeltje en legde uit dat zo’n pakketje wel even een traject moet afleggen en dat dus best nog een dag kon duren.

De dag erna van hetzelfde laken een pak. Ik denk dat de man van de post er ook een beetje nerveus van werd, want hij werd bijkans van zijn fiets getrokken door middelste.
De brievenbus wordt hier soms een paar dagen niet geleegd, domweg omdat ik dat vergeet. Ik kan u verzekeren dat hij de afgelopen week zeven keer per dag gecontroleerd werd op inhoud. Want wie weet had de pakketbezorger wel een briefje achtergelaten. Bijna had ik er zelf een brief in gedaan: ‘Lieve C, je moeder wordt gek van je’.

Weer een dag later kreeg ik mail van de winkel waar ik de sneakers besteld had. ‘In antwoord op uw vraag……’. Ik fronste mijn wenkbrauwen. Mijn vraag? Ik had helemaal geen vraag gesteld. Er begon mij wat te dagen. Thuis voelde ik middelste aan de tand, uiteraard nadat ik had bevestigd dat de post besteller géén pakketje had gebracht die dag. Het jong had dus op mijn account een mail gestuurd naar de winkel om te vragen wanneer hij zijn cadeau kon verwachten. Weliswaar was het een beleefde (doch enigszins dwingende) mail, maar ik heb hem toch even verteld dat ik niet gediend was van mailtjes vanaf mijn account waar ik niets vanaf weet. Schuldbewust maakte hij zijn excuus. Het goede nieuws was, dat we nu wel wisten wanneer het pakketje zou worden geleverd. Donderdagmiddag. Was dat even mooi voor zaterdag, zijn verjaardag!

Er werden foto’s gemaakt van de sneakers en deze werden gretig via whatsapp, Twitter en Facebook met de vriendenclub gedeeld. Goddank vonden alle jongens ze cool, vet en gaaf. Stel je voor dat er iemand is die ze suf had gevonden. Ik moet er niet aan denken.

Gisteren was de grote dag. Het hele huis was vol met vrienden en familie. Vanochtend kwam de dertienjarige tussen ons in liggen: ‘Het was de gaafste verjaardag ever!’.
Ik heb een gebakje voor de postman bewaard.Reacties

Tijmen op 26-01-2014 13:39

Och, ik begrijp middelste zo goed. Ik heb er al 34 jaar last van...

Ik dacht trouwens halverwege je verhaal dat je de sneakers allang in huis had, maar een spelletje speelde. En dat middelste dan een mail had verstuurd, haha.

Natasja op 26-01-2014 15:09

Herkenbaar! Jongste plant 9 maanden van tevoren haar kinderfeestje al. Wat we gaan doen en wie er mag komen, verandert daarna bijna dagelijks. :-)

Natasja op 26-01-2014 15:09

Herkenbaar! Jongste plant 9 maanden van tevoren haar kinderfeestje al. Wat we gaan doen en wie er mag komen, verandert daarna bijna dagelijks. :-)

Anouk op 26-01-2014 17:12

Ik ben ook zo'n verjaardags fan! Heerlijk. 

Dat maitje, nee daar zou ik ook even niet blij van worden. Maar dat doet hij niet nog eens. 

Door op 26-01-2014 17:47
@Tijmen; oh god, dan hoop ik niet dat C lang thuis blijft wonen:))
Door op 26-01-2014 17:47
@Natasja; haha, lekker op tijd:)
Door op 26-01-2014 17:48
@Anouk; Ik heb dat zelf volgens mij nooit zo gehad met mijn verjaardag. En mailen, nee, dat doet ie niet meer. Haha.
Mrs. T. op 26-01-2014 20:27

Wat heerlijk om zo te genieten van een verjaardag. Dat kunnen toch alleen maar kinderen. ;-)

Enne: ook hier nog van harte!

janine op 26-01-2014 22:30

Van harte gefeliciteerd met Middelste! (En C. natuurlijk ook, als hij hier meeleest :-))

Geweldig verhaal trouwens, hihi... dan heb ik een idee wat me over pakweg 10 jaar te wachten staat.

Ik had trouwens een andere twist in het verhaal verwacht: dan waren de lang bestelde schoenen eindelijk in huis en dan met zijn verjaardag te klein oid. Of groeien die voeten op die leeftijd niet meer zo hard dat je alle paar weken wel weer nieuwe kunt kopen? :-)

Wondelgijn op 27-01-2014 16:22

O heerlijk, zeg...! Proficiat nog! (maar dat had ik ook al op FB gezegd! ;-)  )

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl