doorgaatervoor.punt.nl
Birds

Afgelopen week stond ik in contact met de dierenambulance, de dierenpolitie, waarvan ik geen weet had van het bestaan ervan, de gewone politie en tenslotte met de wijkagent. Vanwege schoolpleinterreur.

De laatste weken wordt onze school bezocht door een tamme kraai. In eerste instantie was dat geinig; zo’n vogel die zomaar op iemands arm ging zitten of op een kinderfietsje voor het lokaal. Het beest werd echter steeds vrijer; hij vloog laag over het schoolplein, zat bij kinderen op het hoofd en joeg zo menigeen de stuipen op het lijf. Het dier schijnt tam gemaakt te zijn door iemand en blijkbaar is hij ontsnapt. Of misschien was de kraaientemmer hem wel zat. De hele wijk heeft het erover. Er zijn nogal wat basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de buurt. Maar ook oudjes vinden het eng, zo’n fladderend zwart beest ineens op hun grijze knar. Je zou er bijna van uit je scootmobiel vallen.

De dierenambulance wist van het probleem, er waren meerdere meldingen van gemaakt. Ze rukken hier echter niet voor uit. We moesten zelf maar de vogel zien te vangen en dan wilden ze hem wel ophalen. Bijna was dat gelukt, maar ja, de vogel was hem ineens weer gevlogen. Je zou bijna denken dat hij dan zit te lachen op een tak hoog in de boom, terwijl hij beneden mensen met doeken en dozen ziet panieken.

Ten einde raad belden we nóg maar een keer naar de dierenambulance, er waren immers juffen die liever niet meer naar de sporthal wandelden, ze vonden het doodeng.
Wederom hetzelfde verhaal, maar dit keer drong ik aan. ‘We hebben er ook het materiaal niet voor’ wierp de dame tegen. ‘Jawel, dat hebben jullie wel’ deed ik eigenwijs. Ze zijn immers al twee keer bij mij thuis geweest; voor een pauw die niet meer uit mijn achtertuin wilde en voor een vogel die in de slaapkamer bleef vliegen (en schijten). Ze was echter onvermurwbaar, opperde zelfs dat hij dan misschien maar neergeschoten moest worden. Mijn bek viel open.
Ik werd doorverwezen naar de dierenpolitie. Ik deed weer mijn verhaal. Er werd begripvol gereageerd maar ze zouden niet komen, er was immers geen sprake van dierenleed. Ik werd doorverbonden met de gewone politie en vervolgens met de wijkagent. Die vonden dat de dierenambulance gewoon moest helpen het probleem op te lossen. En toen was de cirkel weer rond. Ik werd er een beetje moe van. Misschien moet ik toch maar net doen of het beest zal worden neergeschoten, dan is er immers wel sprake van dierenleed?

Ik kan ook Anouk eens bellen, hoe zij die birds van de rooftops liet vallen.

 

Reacties

Sanneke op 07-02-2014 14:29

Moeten we een twitterRT'tje doen? 'Tamme kraai gevonden, wie is de eigenaar?' 

Door op 07-02-2014 14:31

Geen gek idee Sanneke!

Kliefje op 07-02-2014 15:56

Poes nodig? :) 

Rietepietz op 07-02-2014 16:05

Lijkt me nog niet gek om op zoek te gaan naar de voormalige eigenaar, moet via het www toch wel lukken?

loesje op 07-02-2014 18:45

Tegen de dierenambulance zeggen dat de vogel gewond is? Nog wel kan vliegen maar dat jullie een wond hebben gezien.Een leugentje om bestwil mag best.Ik word nu wel nieuwsgierig hoe je een pauw in je tuin krijgt...

mieke op 07-02-2014 22:56

ha ha grappig verhaaltje weer, Door. En wat een gedoe, dat van het kastje en de muur....

Renesmurf op 08-02-2014 10:45

ja kijk, de dierenambulance wordt wel bemand door vrijwilligers.  En mensen zouden gewoon geen last moeten hebben.  Geniet liever of leer er mee leven, alles is toch tijdelijk.  Waarom toch altijd dat ingrijpen.

Wondelgijn op 09-02-2014 11:27

Misschien de kraai als een soort van 'Klein-Duimpje' weglokken met voedsel naar een bosgebied?? Moet je wel blijven bijvoeren in dat bos dus... ;-)

pieke op 10-02-2014 11:32

wij hadden ook zo'n kraai bij de creche. daar is een vogelliefhebber gekomen, die hem heeft gevangen en heel ver weg heeft uitgezet, dus sorry wellicht ....

Novy op 10-02-2014 11:50

Kun je hem vangen? Ik wil hem wel. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl