doorgaatervoor.punt.nl
Feest

Het is alweer bijna een week geleden, maar mijn moedertje verjaarde. Eigenlijk is zij met haar 80 jaar nu een bejaarde. Dat rijmt,  het is alleen niet waar, mijn moeder is verre van een bejaarde. Ons mam is nog prima bij de tijd en weet goed wat ze wil.

Zus en ik verzochten de hele familie om een A4-tje te fröbelen met een wens, anekdote of herinnering. Al die bijdragen bundelden wij in een versierde map en het werd een prachtig document. Mijn moeder was er verguld mee. Vooral de zwart-wit foto’s uit de jaren ’40, waarop haar beide ouders stonden, maakten haar emotioneel. We spraken de wens uit nog lang van haar te mogen genieten, gaven haar cadeaus en hieven het glas. Op dat moment miste ik weer erg mijn andere zus, we zijn toch niet compleet zonder haar.

De volgende dag was het weer feest, want we gingen naar Parijs. We wandelden in het park rondom de Eiffeltoren, kwamen hijgend van al die trappen bij de Sacré Coeur aan en genoten van de sfeer en de heerlijke zon.
De volgende dag sjouwden we over de Champs-Elysées, maakten selfies bij de Arc de Triomphe en deden een tour in een open bus, zoals het echte toeristen betaamd.
We lunchten met uitzicht op de Notre Dame. Op zijn Frans met rode wijn erbij. Dat bleek later op de middag voor een wat loom gevoel in de beentjes te zorgen, maar à la.

We doorkruisten de stad met de metro en shopten nog wat links en rechts. ’s Avonds streken we neer in een gezellig tentje. De ober gooide heel gezellig een vol glas rode wijn over mijn ecru jeans en splinternieuwe trui. Zoals vriendin D later zei: wat een incroyable dombo! Ik spoedde mij naar het hotel, schoot in mijn oude spijkerbroek en trok een andere trui over mijn hoofd. Nadat de betreffende ober zevenhonderd keer ‘I am sorry’ had gezegd en ik de aangeboden fles wijn had afgeslagen, aten we ons maal. Na afloop kissebisten we nog wat over de vergoeding, mijn broek en trui waren immers voor eeuwig naar de gallemiezen.

De laatste dag bezochten we het Cité des Sciences et de l’Industrie; een soort interactief wetenschap- en techniekmuseum. We zagen een prachtige film over de ruimte in het planetarium, deden allerlei proefjes en lachten om onszelf in een filmpje. Aanrader!
Nadat we bijna vast zaten in de parkeergarage omdat het betalingssysteem niet werkte, de kinderen al juichten dat we dan nóg langer in Parijs moesten blijven, reden we dan toch terug naar huis.

Soms is het leven een feest.

Reacties

Kliefje op 27-02-2014 15:44

Klinkt (uiteraard op de broek na) als een geweldige bijeenkomst. Heerlijk voor jullie. En nog van harte met je moeder, uiteraard! 

Elise op 27-02-2014 16:58

Heerlijk dat jullie moeder nog zogezond is. Geniet maar van elkaar !

En een heerlijke uitje naar Parijs, dat was een fijne voorjaarsvakantie 

gr Elise

Mevrouw H op 27-02-2014 23:07

Wat fijn dat jullie hebben mogen genieten met je moedertje die wel 80 is maar zich er nog niet naar gedraagt begrijp ik. Heerlijk! En wat kan ik het mij goed voorstellen dat je je zusje daarbij erg gemist zult hebben.

Moet je trouwens niet altijd witte wijn gooien over een rode wijnvlek? Ik had er direct een fles witte wijn overheen laten smijten :) Goed dat jullie er met elkaar een feestje van maken!

Renesmurf op 01-03-2014 11:22

ja, er zit altijd wel eventjes iets tegen, maar dat hoort er bij en zo ernstig was het niet.  Lekker genieten van de goede dingen des levens, en dat deelachtig maken!

Mirjam Kakelbont op 01-03-2014 21:32

Dat jullie nog maar veel van dergelijke feestjes mogen beleven. Genieten van het leven hoort er ook bij! Nog gefeliciteerd met je moeder. Een krasse knar, begrijp ik, en dat is heel respectvol bedoeld!

Fijne zondag en liefs,

Kakel

Wondelgijn op 02-03-2014 10:29

Ik denk dat het nooit helemaal weg gaat... Juist bij feestelijke momenten mis je je dierbaren het meest... *kus*Wat een mooie leeftijd, hè? Mijn vader is ook 80 geworden afgelopen januari. Het maakte dat ik me ook wat kwetsbaar voelde ineens.... 80.... *zucht* 

Mrs. T. op 02-03-2014 20:19

Nog van harte met je moeder.

En wat heerlijk zo'n trip. Op je kleding na dan natuurlijk.

Rietepietz op 03-03-2014 15:57

.....maar soms ook niet, in het bijzonder als de ober je nieuwe kleding naar z'n grootje helpt!

Wondelgijn op 14-04-2014 13:22

Fijn dat jullie dit weer samen hebben kunnen vieren!! :-)  Xx

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl