doorgaatervoor.punt.nl
Het is wat

Vliegensvlug sprong ik op mijn fietsje en sjeesde naar huis. Ik poetste mijn tanden bijna tot bloedens toe. Ik floste en ik jaste de rager door de spleten. Ik spoelde en spoelde, tot ik zeker wist dat de geur van de boterhammen-met-komijnekaas-lunch van een uurtje geleden niet meer te herleiden was.

Ik parkeerde de Fiësta pal voor de ingang van de kerk. Zou ik nog een schietgebedje….?
Ik vermande me. In de wachtkamer negeerde ik de stapel oude Libelles. Pal voor me hing een foto van het tandartsteam. Ze lachten me vrolijk toe in hun blauwe jasjes. Zenuwachtig keek ik terug en had de neiging om mijn tong uit te steken. Maar dan zul je altijd zien dat dan net de deur openvliegt om mij te verwelkomen, dus ik beheerste me.

Het duurde nogal. Ineens bedacht ik me dat ik nog wat moest regelen met een attractiepark. Het schoolreisje van de groepen twee. Ik zocht op het www naar het e-mailadres en stelde een mailtje op. Lang leve mijn telefoon. Gelukkig wist ik het aantal leerlingen van al die groepen uit mijn hoofd en ook de datum waarop het festijn zal plaatsvinden. Net toen ik op verzenden drukte, zwaaide de deur van het martelhok open.

Mijn tandarts is de vader van een leerling van onze school. We babbelden even over schoolreisjes en ik verklapte waar zijn zoontje naar toe gaat. Vrijwel direct daarna schoot de naald ongenadig in mijn mond.

Een uur later zat ik thuis op de bank, met hoofdpijn en een scheve mond. Ik probeerde thee te slurpen, maar dat bleek een domme actie.
Ik hing wat versuft voor de tv en zag niet eens dat Bob de Jong tóch brons bij elkaar had geschaatst.
In de tijd dat ik verkrampt in de tandartsstoel had gelegen, had de mevrouw van het attractiepark een alleraardigst berichtje teruggestuurd.
Een zoon zeurde wat we gingen eten.

Het leven gaat ook altijd gewoon door hè. Zelfs als ik zielig ben. Het is wat.

 

Reacties

Zara op 18-02-2014 19:06

Wat een dag! Nu lekker met een wijntje (goed spoelen is verplicht na een verdoving) op de bank en je laten verwennen!

Door op 18-02-2014 19:10

@zara; nee joh. Ga zo wedstrijdje tennissen.

Mirjam Kakelbont op 20-02-2014 21:16

Moeder behoren in de watten gelegd te worden! Zeker omdat niemand dat doet :-)

Maar je bent flink geweest, mijn complimenten. Sterkte!

liefs Kakel

Mrs. T. op 21-02-2014 22:22

Het is zeker wat. ;-)

Renesmurf op 22-02-2014 11:31

ja, maar nu is alles wel weer netjes in orde, en zo moet het blijven ook.En ondertussen zijn er op allerlei andere momenten weer allerlei andere mensen die behandelinen ondergaan, of met een rijexamen bezig zijn, want dat gaat ook altijd maar door.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl